قم نیوز، مجله خبری مغرب: نقد و بررسی دو کتاب درباره پیامبر اسلام؛ طرح استادیاری در مدارس کرمان و انتقاد حجت الاسلام قرائتی از مهجور بودن تفسیر قرآن و ... مهمترین عناوین امروز مجله خبری مغرب را تشکیل میدهند.
مجله خبری مغرب - شش آبان 91
شماره دوم
6 آبان 1391 ساعت 17:59
قم نیوز، مجله خبری مغرب: نقد و بررسی دو کتاب درباره پیامبر اسلام؛ طرح استادیاری در مدارس کرمان و انتقاد حجت الاسلام قرائتی از مهجور بودن تفسیر قرآن و ... مهمترین عناوین امروز مجله خبری مغرب را تشکیل میدهند.
یک: کتاب «محمد (ص) بر پایه کهنترین منابع» نوشته مارتین لینگز با ترجمه سعید تهرانینسب و کتاب «اقتدا به محمد (ص)» نوشته کارل ارنست با ترجمه قاسم کاکایی از کتابهای ارزشمندی است که درباره زندگی حضرت محمد(ص) و اسلامگرایی در غرب امروز منتشر شده است.
نشست هفتگی شهر کتاب در روز سهشنبه نهم آبان ساعت ۱۶:۳۰ به بحث و گفتگو درباره این دو کتاب اختصاص دارد که با حضور دکتر قاسم کاکایی و دکتر حسن بلخاری در مرکز فرهنگی شهر کتاب واقع در خیابان شهید بهشتی، خیابان شهید احمد قصیر (بخارست)، نبش کوچه سوم برگزار میشود و ورود برای علاقمندان آزاد است.
دو: در سال تحصیلی جدید طرح استاد یاری طلاب جوان در مدرسه علمیه آیت الله صالحی و محمودیه کرمان آغاز شد. این طرح به منظور پیشرفت علمی طلاب در مدرسه محمودیه امسال آغاز شده و روزانه با نظارت استادان این مدرسه در حال اجرا است.
سه: حجتالاسلام والمسلمین محسن قرائتی گفت: برخی راههای پیموده شده بدون در نظر گرفتن قرآن بوده و تنها افرادی با مدرک و بدون کارایی تربیت شدهاند؛ گاهی خط اصلی گم شده٬ به این معنا که مسیر ناقص پیموده میشود.
وی با ابراز تأسف از شرایط کنونی تفسیر قرآن کریم، خاطر نشان کرد: خوشبختانه امروز ۱۵۰ تفسیر در قم و ۱۵ تفسیر در مشهد وجود دارد که بسیار خوب است اما هنوز ابتدای مسیر هستیم، همچنین برای بیان مناسب مطالب باید مخاطب سنجیده شود٬ آنچنان که قرآن کریم در بیان مطالب به تناسب مخاطب بیانی متفاوت به کار میبرد که امروز به آن روانشناسی تبلیغات گفته میشود.
وی با تأکید بر اینکه بحث ائمه از تفسیر قرآن مجزا نیست٬ گفت: در هیئات مذهبی، تفسیر قرآن مطرح نیست و امام حسین(ع) که برای تفسیر قرآن خود را فدا کردند، به تنهایی مطرح میشود، همچنین در حوزههای علمیه گاهی درس بر قرآن ترجیح داده میشود که نتیجه آن کمبود مفسر قرآن کریم است.
چهار: علی داننده، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا در تبریز اظهار داشت: موزه مجازی علما، عرفا و سه علامه تبریز با هدف معرفی چهره های فرهیخته حوزوی و علمای برجسته آذربایجان و همچنین ترسیم سیمای فرهیختگان این خطه از ایران اسلامی راه اندازی خواهد شد.
پنج: مؤسسه زبان و فرهنگشناسی وابسته به جامعةالمصطفی العالمیه در مقطع کارشناسی رشته معارف اسلامی، زبان و ادبیات فارسی دانشپژوه میپذیرد.
حجتالاسلام ابراهیم ملکی از فراخوان پذیرش دانش پژوه در مقطع کارشناسی رشته معارف اسلامی، زبان و ادبیات فارسی ویژه طلاب برادر غیرایرانی برای نیم سال دوم تحصیلی ۹۲-۹۱ خبر داد. وی در ادامه افزود: این پذیرش از بین طلاب و فضلای غیرایرانی برای مؤسسه زبان و فرهنگ شناسی انجام میشود و طلبههایی میتوانند در این مقطع شرکت کنند که یک دوره کارشناسی علوم اسلامی را گذرانده باشند.
کد مطلب: 9588