آیتالله سید محمد سعیدی در سخنان آدینهای خود با اشاره به دعای امام هشتم مبنی بر اینکه خدا یا اگر در روزهای گذشته ماه شعبان ما را نبخشیده ای در رزوهای باقی مانده از آن ما را ببخش، اظهار کرد: غفران و بخشش خداوند برای نزول رحمت الهی و دفع بلایا و همچنین برای ورورد به ماه مبارک رمضان بسیار مهم است.
وی با اشاره به توصیه های امام هشتم علیه السلام به اباصلط برای روزهای پایانی ماه شعبان، اضافه کرد: اولین توصیه ایشان این بود که آنچه به حال تو مفید است را انجام ده و آنچه برای تو مفید نیست را ترک کن و در قرآن هم آمده است که مؤمنین از کارهای لغو و بیهوده پرهیز می کنند.
نماینده ولی فقیه در استان قم ترک کارهای بیهوده و انجام کارهای مفید را راهبرد کلان و خط مشی مؤمنین دانست و مطرح کرد: امیرالمؤمنین علیه السلام فرمودند کسی که دنبال کارهای بیهوده برود از کارهای مفید باز می ماند و پیامبر صلوات الله علیه و آله فرمودند که ارجمندترین مردم کسی است که آنچه را که بیهوده است ترک کند.
وی راهبرد اصلی برای موفقیت مؤمنین را احیاء امر اهل بیت علیهم السلام دانست و گفت: امام هشتم در کلامی نورانی فرمودند که خدا رحمت کند کسی را که امر ما را احیا کند؛ راوی سؤال کرد که چگونه امر شما احیا می شود؟ ایشان فرمودند که معارف و علوم ما اهل بیت را یاد بگیرید و به دیگران بیاموزید زیرا اگر مردم معارف و علوم ما اهل بیت را بدانند از ما تبعیت می کنند.
سعیدی ادامه داد: تقصیر بخشی از گمراهی مردم جهان به عهده کسانی است که یا ولایت و خلافت اهل بیت علیه السلام را نپذیرفتند و انکار کردند و یا پذیرفتند و نسبت به آن بی تفاوت هستند و به دیگران انتقال نمی دهند.
وی با بیان اینکه ما برای عمل به این دستورالعمل امام هشتم علیه السلام به دو چیز مهم نیازمند هستیم، افزود: اول باید معرفت و شناخت خود نسب به آنچه برای ما مفید است را افزایش دهیم و وقتی فهمیدیم چه چیزی برای ما مفید است و چه چیزی برای ما مفید نیست برای رسیدن به این هدف برنامه ریزی کنیم.
امام جمعه قم تأکید کرد: امام باقر علیه السلام در رابطه با معرفت فرمودند خداوند هیچ عملی را قبول نمی کند مگر با معرفت و شناخت نسبت به آن و امام هفتم علیه السلام نیز در رابطه با برنامه ریزی فرمودند که برای خود ۴ برنامه در روز داشته باشید، فرصتی برای عبادت خدا، فرصتی برای کسب معاش، فرصتی برای معاشرت و صحبت با دوستانی که اشکالات و عیوب شما را از سر اخلاص و دلسوزانه بگویند و فرصتی هم برای استفاده از لذتهای متعارف و غیرحرام دنیا.
وی افزود: توصیه دوم امام هشتم علیه السلام نسبت به استفاده از فرصت باقی مانده ماه شعبان این بود که زیاد دعا کنید زیرا ما محتاج و نیازمند هستیم و انسان نیازمند همیشه دست نیازش دراز است و چه کسی بهتر از خداوند متعال است که ما را امربه درخواست از خود کرده است تا برای ما اجابت کند.
سعیدی اعتراف به گناهان را یکی از راه های بدست آوردن نظر لطف خداوند دانست و گفت: توصیه سوم امام هشتم علیه السلام در ماه شعبان استغفار نسبت به گناهان و کاستی هایی است که داشته ایم زیرا استغفار زمینه ساز حرکت های بعدی ما به سمت خداوند تبارک و تعالی است و اگر قلب انسان پاک نباشد نمی تواند اداء وظیفه و بازگشت به سمت خداوند کند.
وی توصیه چهارم امام هشتم علیه السلام را تلاوت قرآن دانست و اظهار کرد: تلاوت قرآن باید یکی از برنامه های منظم ما باشد و تلاوت هم باید با تأمل و تفکر همراه باشد و توصیه پنجم هم توبه و برگشت به سمت خداوند است.
انتهای پیام/ 106