طرح جدید تابلوها کوچههای مزین به نام شهدا در قالب طرح جامع "کوچههای آسمانی" با حضور معاون رئیسجمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران کشور، مدیر حوزههای علمیه کشور و شهردار قم رونمایی شد.
طرح "کوچههای آسمانی" در قم رونمایی شد
خبرگزاری تسنیم , 10 ارديبهشت 1400 ساعت 10:12
طرح جدید تابلوها کوچههای مزین به نام شهدا در قالب طرح جامع "کوچههای آسمانی" با حضور معاون رئیسجمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران کشور، مدیر حوزههای علمیه کشور و شهردار قم رونمایی شد.
به گزارش قم نیوز آیین رونمایی از طرح جدید تابلوهای کوچههای مزین به نام شهدا شهر قم با حضور آیتالله اعرافی مدیر حوزههای علمیه کشور، اوحدی معاون رئیسجمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران کشور با رعایت شیوهنامههای بهداشتی در حسینیه امام خامنهای گلزار شهدا علی بن جعفر(ع) برگزار شد.
همچنین در این مراسم شهردار قم، جانشین فرمانده سپاه قم، اعضای شورای اسلامی شهر قم، معاون استاندار قم، مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان قم، مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان قم، دیگر مسئولان استانی و خانواده معظم شهدا و ایثارگران حضور داشتند.
در تابلوهای جدید کوچههای شهدا علاوه بر انتشار عکس شهید، چهار اطلاعات مرتبط شامل محل شهادت، تاریخ شهادت، سن و عضویت نیز به همراه QR کد برای معرفی بیشتر شهدای استان قم در نظر گرفتهشده و بهنوعی زندگینامه شهدا بهصورت هوشمند توسط شهروندان قابل دریافت است.
نصب 2 هزار تابلو جدید مزین بنام شهدا در قم
شهردار قم در این مراسم اظهار داشت: امروز فرهنگ ایثار و شهادت همانند عصارهای باعث است که سبب تحرک در جامعه شده است. نه تنها در جامعه ما، بلکه در صدر اسلام این مباحث جاری بوده و سبب شده به سمت این فرهنگ حرکت کنیم.
سید مرتضی سقائیان نژاد با بین اینکه در طول 42 سالی که از انقلاب گذشته، به پاس فرهنگ شهادت انقلاب اسلامی جاودانه شده و به واسطه آن پیروز صحنههای مختلف ملی و بینالمللی هستیم گفت: توجه به اشاعه فرهنگ ایثار و شهادت، همواره در جامعه توکل، توجه به همبستگیها و توانستنها را به دنبال داشته و باید این مهم در بین نسل جوان که در دوره پنجم انقلاب هستند بهعنوان یک فرهنگ ترویج شود .
وی با تأکید بر اینکه ادامه حیات کشور به فرهنگ شهید و شهادت وابسته است، خاطرنشان کرد: انسانیت خودمان نیز به فرهنگ ایثار و شهادت وابسته است، بنابراین وظیفه مدیریت شهری ازجمله شورا و شهرداری در شهر کریمه اهلبیت(س) این بوده که فرهنگ شهید و شهادت ترویج داده شود.
سقاییان نژاد یادآور شد: توکل به خدا، تزکیه نفس، ترجیح منافع نظام بر منافع شخصی، خدمتگذاری، مردمداری، استقامت در راه رسیدن به هدف، انصاف، ذلت گریزی، نترسیدن از مرگ، ساده زیستی، انصاف، خطرپذیری، انتقادپذیری و عدم دنیاپرستی از شاخصههای فرهنگ شهادت است و به تأسی آن، کوچهها و میادین و معابر مزین بنام شهدا شده است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: سال 99 با تمام محدودیتهای موجود پنج هزار و 500 میلیارد تومان پروژه در شهر قم انجام گرفت که تعداد زیادی از این پروژهها در ارتباط با فرهنگ ایثار و شهادت است.
شهردار قم ابراز کرد:ا افتتاح پارک بزرگی که قرار است در آن برای شش هزار و 90 شهید استان قم یک درخت کاشته شود یکی از این فعالیتها است، همچنین ساخت بوستان شهید زینالدین بهعنوان یکی از زیباترین بوستانهای شهر قم و خانه شهیدان زینالدین از دیگر اقدامات صورت گرفته شهرداری قم در راستای ترویج فرهنگ شهید و شهادت است.
وی در مورد تابلوهای جدید شهری که قرار است با عنوان شهدا بر سردرب کوچهها نصب شود، گفت: قرار است در فاز نخست این تابلوها در دو هزار کوچه شهر نصب شود، مجهز شدن آن به کد QR سبب میشود، هر فردی که وارد کوچه میشود و بخواهد اطلاعاتی در رابطه با شهید آن کوچه آشنا شود بهراحتی از طریق این کد به سامانه مربوطه دستیابی پیدا میکند.
سقاییاننژاد اذعان کرد: امیدواریم این فرهنگ ایثار و شهادت در تمام ابعاد بتواند راهنمای حرکتهای این نظام باشد و در گام دوم انقلاب بتوانیم به تأسی پشت سر رهبر معظم انقلاب در میدان همبستگی قدمهای بزرگ را برداریم.
وی تأکید کرد: مکتب شهید بزرگوار قاسم سلیمانی نیز تأسی از همین مکتب بزرگ ایثار و شهادت است و این مهم نیز نباید به فراموشی سپرده شود.
طراحی تابلوهای جدید شهدا برای نخستین بار در قم
رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای اسلامی شهر قم در این مراسم با اشاره به برنامهریزی دشمنان برای حذف نام و یاد شهدا در شهرها اظهار داشت: در این زمینه طرحی برای ماندگاری بیشتر نام و یاد شهدا در شهر در دستور کار شورای شهر و شهرداری قرار گرفت.
سید مجتبی سبحانی ثابت ادامه داد: این اقدام برای نخستین بار در شهر قم در دست اقدام بوده و با پیگیریهای انجامشده امیدواریم به یک مطالبه عمومی تبدیل شود و این تابلوها در تمامی کشور در معرض عموم قرار گیرد.
وی همچنین از تدوین سند هویتی نامگذاری کوچههای شهدا و ارائه به خانوادههای شهدا خبر داد و افزود: در فاز نخست این پلاکها برای کوچههای یک و یا نهایتاً دو شهید نصب میشود.
گفتنی است شورای اسلامی شهر قم، شهرداری، کنگره ملی شهدا، اداره کل بنیاد شهید و امور ایثارگران، اداره کل حفظ آثار و نشر ارزشهای اسلامی استان و سازمان زیباسازی شهرداری قم در اجرای این طرح مشارکت دارند.
انتهای پیام/ 137
کد مطلب: 96406