رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی قم با اشاره به پیگیری روند احداث گلخانههای استان و لزوم تسهیل شرایط راهاندازی آنها در سالجاری، گفت: ۴۹ هکتار گلخانه دارای پروانه بهرهبرداری با ۱۴۵ بهرهبردار در استان قم فعال است.
۴۹ هکتار گلخانه دارای پروانه بهرهبرداری درقم فعال است
خبرگزاری ايرنا , 12 ارديبهشت 1400 ساعت 11:59
رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی قم با اشاره به پیگیری روند احداث گلخانههای استان و لزوم تسهیل شرایط راهاندازی آنها در سالجاری، گفت: ۴۹ هکتار گلخانه دارای پروانه بهرهبرداری با ۱۴۵ بهرهبردار در استان قم فعال است.
به گزارش قم نیوز عباس خرمی با بیان این که تسهیل شرایط راهاندازی گلخانه از برنامههای مهم برای توسعه بخش کشاورزی قم است، افزود: به دلیل وجود برخی مشکلها، ۳۶۷ تن دارنده پروانه تاسیس گلخانه به وسعت ۲۸۸ هکتار در استان تاکنون موفق به ساخت و راه اندازی گلخانه خود نشدهاند.
وی ضمن اشاره به برنامههای سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی قم در راستای تسهیل و تسریع در صدور مجوزهای واحدهای تولیدی بخش کشاورزی، افزود: با توجه به شعار سال "تولید، پشتیبانیها، مانع زداییها" یک پروژه تحقیقی و تحلیلی از وضعیت پروانههای تاسیس صادر شده و روند راه اندازی و بهرهبرداری آنها در استان توسط این سازمان انجام شدهاست.
وی ادامه داد: در این پروژه تحقیقی با همکاری مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان و مراکز خدمات کشاورزی دولتی و غیردولتی مستقر در بخشها، علل تاخیر در راه اندازی واحد گلخانه را از ۲۴۷ تن دارنده پروانه تاسیس گلخانه در سطح استان جویا شدیم که با جمع آوری و دسته بندی اظهارات متقاضیان، بالاترین سهم از مشکلات عنوان شده مربوط به مشکل تامین وثایق بانکی جهت اعطای تسهیلات بود.
خرمی گفت: در رتبه بعدی تورم و بالارفتن هزینهها و همچنین بالارفتن نرخ سود بانکی تسهیلات در سال گذشته به عنوان علت تاخیر در راهاندازی عنوان شد که جمعا ۷۹% از مجموع مشکلهای احصا شده را در برمیگیرد و ۲۱% مابقی مشکلها به بروکراسی اداری در بخشداریها، شهرداریها، بانکها، شرکتهای برق و گاز و سایر موارد مربوط میشود.
رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان قم در ادامه، افزود: با توجه به نتایج بدست آمده از این بررسی، پیشنهاد میشود بانک مرکزی نسبت به بازنگری و تسهیلگری درشرایط اعطای تسهیلات و همچنین کاهش سود بانکی برای پشتیبانی از سطح تولید بخش کشاورزی اقدام نماید و همچنین با اصلاح قوانین موجود نسبت به ایجاد وحدت رویه و یکپارچگی در مدیریت صدور مجوز فعالیتهای کشاورزی به منظور کاهش بروکراسی اداری و پرهیز از موازی کاری اقدام شود.
خرمی همچنین بررسی و اصلاح سازههای گلخانهها، آموزش گلخانهداران و حضور کارشناسان در گلخانهها به عنوان مسئول فنی را از دیگر اقدامهای اثر بخش در رفع موانع و مشکلهای این بخش دانست و ابراز امیدواری کرد با بررسی و تحلیل کارشناسی در همه عرصههای تولید محور کشاورزی، در احصاء و رفع موانع تولید و پشتیبانی از این بخش مهم اقتصادی گام برداریم.
انتهای پیام / 106
کد مطلب: 96466