یک کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه وضعیت کشور نیاز به تحول و تغییر ریل دارد، گفت: مهمترین ویژگی لازم برای رییس جمهور تحول گرا بودن است.
تحول گرایی مهمترین ویژگی لازم برای رییس جمهور
خبرگزاری مهر , 27 خرداد 1400 ساعت 21:28
یک کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه وضعیت کشور نیاز به تحول و تغییر ریل دارد، گفت: مهمترین ویژگی لازم برای رییس جمهور تحول گرا بودن است.
در گفتگو با مهر مطرح شد؛
تحول گرایی مهمترین ویژگی لازم برای رییس جمهور
تحول گرایی مهمترین ویژگی لازم برای رییس جمهور
قم- یک کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه وضعیت کشور نیاز به تحول و تغییر ریل دارد، گفت: مهمترین ویژگی لازم برای رییس جمهور تحول گرا بودن است.
به گزارش قم نیوز عباسعلی عظیمی شوشتری در مورد لزوم مشارکت مردم در انتخابات گفت: اولین دلیلی که ضرورت مشارکت را ایجاد میکند این است که همه ما میدانیم در حال حاضر و با توجه به وضعیت فعلی در حوزه اقتصادی دارای ضعفهایی هستیم و نشان دهنده این موضوع است نیاز به تغییر احساس میشود، در حال حاضر تغییر ریل در پیشرفت کشور باید صورت بگیرد و میدانید که اگر در یک کشور قرار باشد که تحول صورت بگیرد، آن هم تحولی در این سطح که به نوعی ریل را عوض میکند و مسیر و جهت حرکت کشور را تغییر میدهد، نیاز به یک پشتوانه عظیم مردمی هست، اگر پشتوانه عظیم مردمی و مشارکت مردمی وجود نداشته باشد کسانی که میخواهند این تحول را ایجاد کنند جرأت آن را کمتر پیدا میکنند. پس یک دلیلش آن است که برای ایجاد تغییر و تحول در مسیر کشور و تعیین دقیق مسیر پیشرفت، مسئولان نیاز به حمایت و مشارکت مردم دارند.
کارشناس مسائل سیاسی افزود: نکته دیگر این است که رئیس جمهور قصد ایجاد تحول را دارد و برای ایجاد تحول در همه سطوح و برنامههایی را که اعلام کرده، نیاز به اقتدار دارد. و اقتدار مفهومش آن است که رئیسجمهور از یک پشتوانه عظیم مردمی برخوردار باشد. پس حرکت به سمت پیشرفت و توسعه و اجرای دقیق برنامههای رئیس جمهور نیازمند حمایت مردم است.
وی تصریح کرد: اگر مردم از رئیسجمهور حمایت نکنند و رئیس جمهوری با حداقل آرا انتخاب گردد نمیتواند در مقابل جریانات مخالف داخلی و بینالمللی برنامههای خود را که مستلزم چالشهای داخلی و خارجی کشور است، اجرا کند و جسارت آن را پیدا کند.
عظیمی شوشتری با بیان این نکته که ایران در یک منطقه خاص ژئوپلیتیک قرار دارد، گفت: در این منطقه سیاسی جغرافیایی بینالمللی امنیت ملی ما یک تعریف به خصوص دارد این تعریف این است که با توجه به نوع نظام سیاسی و قرار نگرفتن در قطبهای قدرت جهانی، متکی به مردم خودمان هستیم، پس زمانی این امنیت ملی محقق میشود که مردم حضور قدرتمند در حمایت از پشتوانه کشور داشته باشد و این یعنی با شرکت در انتخابات و حضور مردم، امنیت ملی ما در مقابل رقبای منطقهای و بینالمللی تقویت خواهد شد. و اگر مردم در انتخابات حاضر نشوند پیامی به طرف مقابل صادر میشود که تحریمهایی که این سالها وارد کردهاند این تحریمها تأثیر خود را گذاشته است و راهی که دشمنان در پیش گرفتهاند مسیر صحیحی است و آن مسیر را ادامه خواهند داد. لذا حفظ امنیت ملی مستلزم مشارکت مردم است.
ویژگیهای نامزد اصلح
کارشناس مسائل سیاسی تحول خواه بودن را اصلی ترین ویژگی نامزد اصلح عنوان کرد و تصریح کرد: با توجه به شرایط فعلی کشور باید دید چه نامزدی نیاز داریم. مسائل کلی و عمومی را که مقام معظم رهبری فرمودند، مانند کارآمدی، صلاحیت و تقوا، امروز با فرض اینکه این داوطلبین را که شورای نگهبان تأیید صلاحیت کرده است تقوا و صلاحیت آنها را تأیید کرده است و ما میخواهیم اصلح را در بین این داوطلبین انتخاب کنیم. پس چه شرایطی باید داشته باشد؟ گفته شد که امروز وضعیت کشور نیاز به تحول دارد نیاز به تغییر ریل دارد پس اولین ویژگی تحول گرا بودن رئیس جمهور است. تحول گرا بودن یعنی به وضع موجود راضی نباشد که در اصطلاح علم مدیریت استراتژیک به این رهبران، رهبران استراتژیک میگوئیم.
عظیمی شوشتری ادامه داد: رئیس جمهور باید یک رهبر استراتژیک باشد که یک رهبر تحول گراست. و از وضع موجود راضی نیست نگاه کلان و بسیار بالایی دارد. مانند مقام معظم رهبری که نگاه بسیار کلان و راهبردی دارند، رئیس جمهور نیز برای اینکه بتواند منویات رهبری را پیاده کند و قانون اساسی را پیاده کند نباید سطحینگر و کوته بین باشد اگر رئیسجمهور نگاه سطحی داشته باشد رئیس جمهور مناسب اهداف بلند نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران نیست. پس رئیس جمهور میبایست نگاه بلند داشته باشد و تحول خواه باشد. تحول خواهی نیز دارای شرایطی است؛ شرط اول تحول خواهی شجاعت است. در هر شرایطی که نیاز به تحول باشد، جدا شدن از شرایط موجود و رفتن به سمت تحول بسیار مشکل است پس رئیس جمهور میبایست برای تحول، شجاع و قدرتمند باشد و جسارت ایجاد تحول را داشته باشد.
وی گفت: نامزد اصلح در کنار شجاعت باید تقوا و توکل نیز داشته باشد. اگر تقوا در کنار شجاعت باشد خدا نیز کمک خواهد کرد. به علاوه تقوا و شجاعت باید دارای همت و اراده نیز باشد مقبولیت عمومی نیز داشته باشد که با مشارکت حداکثری ایجاد میشود. همچنین رئیسجمهور میبایست قدرت مدیریت داشته باشد قدرت رهبری و اداره توانمندی فردی است و یک قدرت ذاتی است و اکتسابی نیست.
عظیمی شوشتری افزود: نامزد اصلح باید یک برنامه علمی و مدیریتی و منسجم داشته باشد. اینها ویژگیهای یک نامزد تحول گرا است. اما در کنار تحول گرایی باید یک انسان صادق و به دور از دروغ باشد دروغ از بدترین ویژگیهای فرد است. انسان دروغگو انسان شجاعی نیست، انسان دروغگو نمیتواند تحول گرا باشد چون انسان دروغگو کسی است که منافع شخصی را بر منافع ملی تشخیص ترجیح میدهد. لذا در جمهوری اسلامی که مبتنی بر دین اسلام است اگر فردی بر سر کار بیاید که صادق نباشد قطعاً موفقیتی نخواهد داشت.
کارشناس مسائل سیاسی تصریح کرد: نامزد اصلح باید درک صحیح از نقاط قوت و نقاط ضعف کشور داشته باشد. باید درک صحیحی از شرایط بینالمللی و داخلی نیز داشته باشد.
وی افراط و تفریط در نظام بینالمللی را صحیح ندانست و گفت کسی که این تفکرات را در عرصه سیاست خارجی داشته باشد توانایی مدیریت کشور را ندارد رئیسجمهور باید زیرساختهای کشور را بشناسد. نگاه نامزد اصلح به عرصه بینالمللی نباید صددرصد منفی و یا صددرصد مثبت باشد نه خوشبین باشد و نه بدبین، یک نگاه رئالیستی باید داشته باشد. عرصه بینالملل را عرصه بازی بداند. منتها قواعد بازی را بلد باشد قاعده بازی در عرصه بینالمللی اینگونه است که هیچ کشوری خارج از منافع ملی خود عمل نمیکند. همچنین درک صحیح از عرصه بینالملل و شناخت حقیقی از عوامل قدرت جهانی داشته باشد و همچنین واقع گرا باشد، واقع گرایی در عین و آرمانگرایی، واقع گرایی باید بر اساس آرمانها باشد چون در کشور با آرمانهای وجود دارد، انقلاب اسلامی دارای آرمان است و باید به این آرمانها باور داشته باشد و بداند که این آرمانها قابل تحقق هستند.
انتخابات و عرصه قدرت بینالمللی
عظیمی شوشتری با اشاره به معیارهای قدرت ملی، افزود: یکی از مهمترین عوامل قدرت ملی جمعیت است. حال سوال پیش میآید آیا صرف جمعیت جز عوامل قدرت ملی است؟ که پاسخ این است که خیر!! جمعیت میبایست یک جمعیت کیفی باشد، جمعیت کیفی جمعیتی است که نسبت به سرنوشت سیاسی کشور خود احساس مسئولیت میکند یعنی در تمام مسائل سیاسی کشور خود حضور فعال دارد و در انتخاباتها و در تعیین سرنوشت خود با قدرت شرکت میکند. این جمعیت عامل اساسی قدرت کشور خود محسوب میشود. در این وضعیت وقتی مسئولین کشور با قدرت وارد عرصه روابط بینالملل و منازعات بینالمللی میشوند چون عرصه رقابت است میتوانند در این رقابت موفق شوند. پس مشارکت در انتخابات یکی از اساسیترین عوامل قدرت کشور است.
استاد دانشگاه تصریح کرد: وقتی که رئیس جمهور بعدی با یک رأی بسیار بالا و با یک مشارکت مردمی بسیار بالا رئیس جمهور شد، میتواند با قدرت از منافع ملی دفاع کند. به عناون مثال اولین مسئله امروز ما تحقق برجام است. درست یا غلط؛ معاهدهای است که جمهوری اسلامی آن را امضا کرده و ما باید بر اساس آن منافع خود را به دست آوریم و باید کاری بکنیم که طرف مقابل به امتیازاتی که در برجام داده است تن بدهد. برای این منظور نیاز به مشارکت مردمی داریم که رئیس جمهور ما و نمایندگان با وزیر امور خارجه که در مذاکرات شرکت میکند ایستادگی کند. آن وقت میتواند با شجاعت در بعضی از منازعات در مذاکرات بگوید مردم ایران پشت سر من هستند و بتواند طرف مقابل را نیز تهدید کند.
وی در پایان گفت: مشارکت در عرصه بینالمللی و منطقهای بسیار میتواند مؤثر باشد در سازمانهای بینالمللی و سازمان ملل اگر رئیس جمهوری با رأی ۶۰ درصدی به سازمان ملل برود و یا رئیس جمهور با ۴۰ درصد آرا را به سازمان ملل بروند دارای تفاوتهای زیادی است و انظار عمومی احترام خاصی برای رئیس جمهوری که با درصد آرایه بالا انتخاب شده است قائل هستند و این احترام به کل ملت ایران محسوب میشود.
انتهای پیام / 137
کد مطلب: 97719