مدیر امور دیسپاچینگ و فوریتهای برق شرکت توزیع نیروی برق قم گفت:با شرایط موجود، راهی بهجز فاصله گرفتن از سوختها فسیلی و حرکت به سمت استفاده از انرژیهای تجدید پذیر را نداریم.
فاصله گرفتن از سوختها فسیلی تنها راه برونرفت از مشکلات برق است
سايت خبری باشگاه خبرنگاران جوان , 6 تير 1400 ساعت 14:23
مدیر امور دیسپاچینگ و فوریتهای برق شرکت توزیع نیروی برق قم گفت:با شرایط موجود، راهی بهجز فاصله گرفتن از سوختها فسیلی و حرکت به سمت استفاده از انرژیهای تجدید پذیر را نداریم.
به گزارش قم نیوز سیدمحمد ارجمندزاده، مدیر امور دیسپاچینگ و فوریتهای برق شرکت توزیع نیروی برق قم، عنوان کرد: سالانه حدود ۱۵ الی ۲۰ هزار مشترک جدید در بخش خانگی و صنعتی اضافه میشود به همین خاطر بخشی از افزایش مصرف برق طبیعی و قابل پیشبینی است.
مدیر امور دیسپاچینگ و فوریتهای برق شرکت توزیع نیروی برق قم با اشاره به اینکه با توجه به شرایط جامعه استفاده از مصرف انرژی برق نیز تغییر میکند، بیان کرد: مثلاً در چند سال اخیر استفاده از کولرهای گازی افزایش یافته است به گونهای که برخی ساختمانها از ابتدا بر اساس کولرگازی ساخته میشوند و پیشبینی برای نصب کولرآبی در آن صورت نمیگیرد و این تغییرات، مسلماً افزایش مصرف را به همراه دارد.
ارجمند زاده با تأکید بر اینکه رشد مصرف برق امسال تبدیل به یک معضل شده است و این رشد مصرف طبیعی نیست، تصریح کرد: متوسط رشد مصرف در استان قم بین پنج تا هفت درصد بوده که هرسال این افزایش مصرف، پیشبینی و اقدامات لازم انجام میشود؛ اما امسال رشد مصرف برق در خرداد ماه ۱۴ درصد بود.
او ادامه داد: بخشی از این امر مربوط به افزایش دما بوده که به گفته هواشناسی به طور متوسط حدود ۱٫۷ تا ۲ درجه افزایش دما نسبت به سالهای گذشته را داشتیم و در خرداد ماه نیز شاهد دمای ۴۴ درجه بودیم که در سالهای اخیر بیسابقه بوده است؛ اما بخشی دیگر مربوط به رمز ارزها بوده که غیرقابل چشمپوشی بوده و در مدت اخیر نیز تعداد زیادی از این دستگاهها شناسایی و ضبط شده است.
مدیر امور دیسپاچینگ و فوریتهای برق شرکت توزیع نیروی برق قم مشکل دیگر را تولید برق دانست و گفت: امسال حداکثر سه هزار مگابایت نیروگاه برقآبی داریم که نسبت به سال گذشته حدود سه تا ۹ هزار مگابایت نیروگاههای برقآبی از مدار خارج شدهاند و این کاهش تولید نیز ناشی از عدم تعمیرات به موقع نیروگاهها است که به دلیل محدودیتهای مصرف سوخت در زمستان سال گذشته، این تعمیرات دیر انجام شد.
ارجمندزاده عنوان کرد: موارد ذکرشده باعث شد که در خردادماه شرایط بسیار نامطلوبی را در وضعیت برق داشته باشیم و با توجه به ادامه این روند، برای آینده نیز شرایط مطلوبی پیشبینی نمیشود.
مدیر امور دیسپاچینگ و فوریتهای برق شرکت توزیع نیروی برق قم گفت: با شرایط موجود، راهی بهجز فاصله گرفتن از سوختها فسیلی و حرکت به سمت استفاده از انرژیهای تجدید پذیر را نداریم.
ارجمندزاده در رابطه با استفاده از سلولهای خورشیدی بیان کرد: قرارداد این امر برای متقاضیان و سرمایهگذاران وجود دارد و در برههای زمانی نیز رشد راهاندازی سلولهای خورشیدی در قم مطلوب بود و سرمایهگذارهای زیادی نیز اعلام آمادگی کردند و مکانهایی نیز برای این امر شناسایی شد؛ اما شرایطی مانند تحریم و افزایش قیمت دلار سرعت این مسیر را کاهش داد.
مدیر امور دیسپاچینگ و فوریتهای برق شرکت توزیع نیروی برق قم با اشاره به اینکه نمونه پنل تولیدی در داخل نیز محدود است، بیان کرد: شرکت برق بر اساس مصوبات، نصب این پنلها را در سایر ادارات دولتی نیز پیگیری کرد و در این امر نیز در سطح کشور وضعیت مطلوبی داشتیم؛ اما باز هم مورد رضایت نبود.
ارجمند زاده بابیان اینکه هزینه کردن و اجرای این امر برای بسیاری از خانوادهها به ویژه خانوادههای که پرمصرف تلقی میشوند عدد قابل توجهی نیست، بیان کرد: علاوه بر اینکه فرهنگسازی باید صورت بگیرد، نیاز است که در مجموعه استان نیز این امر تسهیل شود؛ زیرا تنها راهحل برونرفت از مشکل است.
مدیر امور دیسپاچینگ و فوریتهای برق شرکت توزیع نیروی برق قم با اشاره به اینکه تعرفه مشترکین پرمصرف ۱۶ درصد افزایشیافته است؛ اما متأسفانه مقدار این جرائم برای مشترکین پرمصرف بازدارنده نیست، ادامه داد: درحالیکه با قطع برق، استفاده از بسیاری از خدمات دیگر مانند آب، تلفن و... نیز با مشکل مواجه میشود؛ اما به دلیل ارزان بودن برق تلاشی برای درست مصرف کردن صورت نمیگیرد.
او افزود: برق رایگان در مدارس و مساجد نیز باعث عدم توجه به نحوه مصرف شده است به طوری که باوجود تعطیل بودن مدارس در دوران کرونا، مصرف برق داشتهاند و یا در برخی از مساجد نیز در حالیکه کولرهای گازی روشن است درها را باز میگذارند همچنین در شرایطی که ادارات باید ساعت ۳۰:۱۳ تعطیل شوند؛ اما بعد از این ساعت نیز شاهد فعالیتشان هستیم.
ارجمند زاده بابیان اینکه باید به ساعات مصرف برق نیز توجه شود، عنوان کرد: در ساعات ۱۲ تا ۱۸ بیشترین مدیریت مصرف باید صورت بگیرد و استفاده از وسایل برقی غیر ضروری مانند لباسشویی را میتوان به شب موکول کرد و این کار ازنظر اقتصادی نیز برای شهروندان بهتر است؛ زیرا تعرفه برق در شب نیمبها و در ساعات پیک دو برابر است.
مدیر امور دیسپاچینگ و فوریتهای برق شرکت توزیع نیروی برق قم با اشاره به اینکه بد مصرف کردن در همه انرژیها مانند آب، برق، گاز، بنزین و... وجود دارد، گفت: با تبلیغات باید بد مصرف کردن را مذموم نشان داد تا کسی اجازه این شیوه مصرف را به خودش ندهد؛ زیرا اگر شیوه مصرف درست نشود در سالهای آینده وضعیت بدتری شاهد خواهیم بود.
ارجمند زاده با تأکید بر اینکه باکارهای ساده میتوان مصرف برق را کنترل کرد، بیان کرد: گاهی با خاموش کردن یک لامپ، معادل هزار مگابایت در صنعت برق صرفهجویی میشود.
مدیر امور دیسپاچینگ و فوریتهای برق شرکت توزیع نیروی برق قم یادآور شد: بهترین و راحتترین را برای اطلاع از خاموشیها برنامه برق من است و با تلاشهای اخیر امکان پیغام روی صفحه نیز به این برنامه اضافه شده است.
انتهای پیام/ 106
کد مطلب: 97982