استاد حوزه علمیه قم با بیان این که بر اساس روایات، تفکر و خِرَدورزی پدر و مادر همه خوبی هاست تأکید کرد: استفاده از عقل و معرفت و همچنین تفکر از جمله عبادت هایی است که متأسفانه از آن غفلت داریم.
جامعه از نعمت تفکر غافل شده است
خبرگزاری فارس , 11 تير 1400 ساعت 14:40
استاد حوزه علمیه قم با بیان این که بر اساس روایات، تفکر و خِرَدورزی پدر و مادر همه خوبی هاست تأکید کرد: استفاده از عقل و معرفت و همچنین تفکر از جمله عبادت هایی است که متأسفانه از آن غفلت داریم.
به گزارش قم نیوز حجت الاسلام و المسلمین حبیب الله فرحزاد که صبح امروز در شبستان امام خمینی (ره) حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه (س) سخن می گفت با اشاره به این که محور ماه ذیقعده، وجود مبارک حضرت امام رضا (ع) است بیان کرد: روز بیست و سوم ماه ذیقعده، روز زیارتی مخصوص امام رئوف (ع) است.
وی در ادامه به اهمیت موضوع معرفت و استفاده از عقل توجه داد و گفت: خودشناسی و خداشناسی بالاترین دانش هاست و باید گفت گمشده ما این است که خود را پیدا نکرده ایم.
استاد حوزه علمیه قم همچنین به روایت «أفضل العقل، معرفه الانسان نفسه» پرداخت و اظهار کرد: امام رضا (ع) در این روایت برترین استفاده از عقل را، خودشناسی می بینند و در روایت دیگری تأکید می کنند کسی که خودش را بشناسد، هلاک نمی شود.
وی افزود: باید دانست افرادی که از عقل خود استفاده می کنند، مرتکب گناه نمی شوند و به نجات و سعادت دست می یابند.
حجت الاسلام فرحزاد همچنین با اشاره به نجات یافتن حرّ بن یزید ریاحی در واقعه عاشورا اضافه کرد: در این واقعه می توان به وضوح مشاهده کرد که استفاده لحظه ای حضرت حرّ (ع) از عقل و معرفت سبب سعادتمندی ابدی وی شد و نه تنها لعن دنیا و آخرت را از وی دور کرد، بلکه سلام و رحمت جاودانه را نصیب وی ساخت.
استاد حوزه علمیه قم در عین حال کم ترین درجه معرفت را سبب دوری انسان از وابستگی به دنیا دانست و خاطرنشان کرد: نباید از یاد بُرد که تفکر و خِرَدورزی بر اساس روایات ما، پدر و مادر همه خوبیها شمرده شده است.
وی با تاکید بر این که تفکر، عبادتی است که از آن غافل هستیم یادآور شد: باید از عقل به عنوان نعمت خدادادی استفاده کرد، به بیان دیگر می توان چنین گفت که اگر نعمت عقل به کسی داده شده باشد، همه چیز به وی داده شده است.
حجت الاسلام فرحزاد ادامه داد: بسیاری از مردم دعاهای فراوانی برای افزایش رزق و روزی میخوانند، اما اگر این افراد درباره دعاهای وارد شده برای افزایش عقل بپرسید، احتمالا چیز زیادی نمی دانند، در حالی که باید در دعاهای خود از خدا طلب عقل و معرفت کنیم تا بتوانیم تمام زندگی خود را بر پایه عقل و معرفت متعالی سامان دهیم.
وی با بیان این که یکی از مشکلات زندگی امروزه، کم ظرفیتی و تحمل نکردن یکدیگر است تصریح کرد: بسیاری از مشکلات زندگی امروزه، ریشه در عدم استفاده از عقل و تفکر دارد.
استاد حوزه علمیه قم در پایان سخنان خود اذعان کرد: عقل را باید سرچشمه همه فضائل و خوبی ها دانست و آن را با دعاهایی مانند «اللّهُمّ ارزُقنی عَقلا کامِلا و لُبّا راجِحا» از خدا طلب کرد.
انتهای پیام/ 137
کد مطلب: 98114