استاندار قم بهسازی محورهای فرهنگی و تاریخی قم را گامی مهم در توسعه شهری خواند و بر اجماع نظر درباره رویکرد تلفیقی در این پروژه ها تأکید کرد.
بهسازی محورهای تاریخی گامی مهم در توسعه قم است
خبرگزاری فارس , 17 تير 1400 ساعت 12:16
استاندار قم بهسازی محورهای فرهنگی و تاریخی قم را گامی مهم در توسعه شهری خواند و بر اجماع نظر درباره رویکرد تلفیقی در این پروژه ها تأکید کرد.
به گزارش قم نیوز بهرام سرمست که در مراسم بهره برداری و آغاز عملیات اجرایی طرح های بهسازی محورهای فرهنگی و تاریخی قم سخن می گفت با تبریک روز شهرداری ها و دهیاری ها و گرامیداشت یاد و خاطره شهیدان عرصه شهرداری و در رأس آن ها شهید باکری بیان داشت: توجه بیش از پیش به اجرای پروژه های فرهنگی تاریخی شهری در قم یک ضرورت است.
وی با بیان اهمیت اجرای پروژه های عمرانی و فرهنگی در قم به عنوان پایگاه تشیع اضافه کرد: افتتاح پروژه های بهسازی محورهای فرهنگی و تاریخی قم گامی مهم در مسیر توسعه شهری است و این طرح ها باید تداوم یابد.
استاندار قم وجود بارگاه حضرت معصومه (س) و مسجد مقدس جمکران را در قم مورد توجه قرار داد و افزود: لازم است در اجرای برنامه ها و طرح های فرهنگی و عمرانی، این اماکن متبرکه به مثابه نگین شهر مقدس قم و به عنوان محوریت کار در نظر گرفته شده و البته در این مسیر منافع و اولویت های شهروندان نیز تأمین شود.
وی با تصریح بر إعمال رویکرد تلفیقی سنتی و مدرن در اقدامات مرتبط با طرح های جامع شهری ادامه داد: با آسیب شناسی و نیازسنجی دقیق می توان الگوهای معماری را در قم و در راستای فرهنگ و باورهای دینی مردم و البته در قالب یک دیدگاه جامع اجرایی کرد.
استاندار قم با اشاره به اجرای پروژه های اطراف حرم مطهر شامل پیاده راه سازی و ساماندهی اطراف حرم یادآور شد: وجود خانه ها، گذرگاه ها، بازارها و سراها و حمام های قدیمی در بافت تاریخی قم و اطراف حرم مطهر، جلوه هایی از هویت، اصالت و فرهنگ مردم قم است و ضروری است در مرمت و بهسازی این بناها، اولویت با جنبه های فرهنگی و مذهبی باشد.
وی همچنین با اشاره به طرح چند هکتاری بافت تاریخی اطراف حرم مطهر حضرت معصومه (س) گفت: حفظ و صیانت بافت فرهنگی مذهبی محدوده این طرح اولویتی اساسی بوده و ضروری است دستگاه های ذیربط و از جمله شهرداری و اعضای جدید شورای اسلامی شهر، بازنگری در طرح بافت تاریخی را به عنوان یک اولویت پیگیری کنند، آن چنان که اصالت و هویت فرهنگی و تاریخی شهر قم حفظ شود و البته نیازها و منافع ساکنان این محله ها هم مورد توجه قرار گیرد.
وی در عین حال خواستار راه اندازی دفاتر تسهیل گری در بافت تاریخی، ارائه مشاوره به سرمایه گذاران علاقه مند و جذب مشارکت شهروندان ساکن در این محله ها شد و گفت: لازم است تا نمایندگان مردم در شورای اسلامی شهر این موضوع را دنبال کنند.
انتهای پیام/ 106
کد مطلب: 98273