مدیر حوزههای علمیه کشور با اشاره بهشباهت کار خبرنگاران با پیامبران گفت: پیامبران غیب را بهشهود تبدیل کردند، و خبرنگاران نیز غیبهایی را برای دیگران بهشهود تبدیل میکنند، از این رو در این خبرآوری و تبدیل غیبها بهشهود جای پای پیامبران گذاشتند.
خبرنگاران در تبدیل غیب بهشهود جا پای پیامبران گذاشتند
قم نیوز , 17 مرداد 1400 ساعت 12:29
مدیر حوزههای علمیه کشور با اشاره بهشباهت کار خبرنگاران با پیامبران گفت: پیامبران غیب را بهشهود تبدیل کردند، و خبرنگاران نیز غیبهایی را برای دیگران بهشهود تبدیل میکنند، از این رو در این خبرآوری و تبدیل غیبها بهشهود جای پای پیامبران گذاشتند.
به گزارش قم نیوز آیت الله علیرضا اعرافی شامگاه شنبه در آیین گرامیداشت روز خبرنگار و تجلیل از مجاهدان و فعالان عرصه رسانه و فضای مجازی در سالن اجتماعات مرکز رسانه و فضای مجازی حوزههای علمیه اظهار داشت: مسیری که خبرنگاران در آن حرکت میکنند، باید امانت داری، دقت و رسالت مداری باشد.
وی همچنین با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب در مراسم تنفیذ ریاست جمهوری نکتههای مهمی را فرمودند، یادآور شد: یک نکته کلیدی، مهم و راهبردی این بود که ما همچنان در اطلاعرسانی، خبرگزاری، توجیه و تدوین عقب هستیم.
وی ادامه داد: ما در برابر همه توطئههایی که در سطح خبرگزاریهای جهانی و دستگاههای خبری استکباری و در برابر این سرمایهگذاری عظیمی که برای پنهان کردن خورشید اسلام و معارف الهی و دین و خورشید پرفروغ انقلاب اسلامی صوت گرفته، چه در سطح درون و چه در سطح بین الملل انقلاب، آن اندازه که لازم بوده تلاش نکردیم.
امام جمعه موقت قم خاطرنشان کرد: از این جهت در روز خبرنگار باید از خبرنگاران و فعالان رسانه و فضای مجازی که با این انگیزه تلاش میکنند، قدردانی کنیم و در عین حال بهکاستی در کارهایمان اعتراف نموده و ضرورت اقدامهای راهبردی، بنیادی و گستردهتر را مورد توجه قرار دهیم.
رئیس شورای عالی حوزههای علمیه همچنین با اشاره بهبرخی از رویکردهایی که رسانههای دینی بهآن اهتمام دارند و گامهای خوبی نیز برداشتند و باید دائم تقویت شوند، نیز گفت: صداقت و امانتداری نخستین رویکرد بهشمار میآید، و این رسانهها باید نماد صداقت و امانتداری باشند و در کار ما اخلاق، علم و احکام مجسم و مجسد شود.
مدیرحوزهها با اشاره بهنقش مرکز رسانه حوزههای علمیه گفت: مرکز رسانه حوزه باید مرجعیت خبری، رسانهای، سرآمدی و همچنین یک نقطه اتکای مورد اعتماد و مرجع منعکس کننده دینی و تفکر حوزوی باشد.
وی در ادامه تصریح کرد: این مرجعیت و جایگاه رفیع و کرسی بزرگ و مهم باید بهدست خبرنگاران و مدیران رسانه مجسم شود.
وی رویکرد کارشناسی و فنی و دقیق و درست از حوزه خبر، رسانه و فضای مجازی را نیز مورد توجه قرار داد و گفت: این مقولهها در روزگار ما کاملا مقولههای فنی، علمی و دارای تئوری هستند و باید بر اساس تئوریهای اصلی و درست و رویکردهای علمی و فنآورانه و کارشناسی حرکت کنیم.
آیت الله اعرافی رویکرد هنری و هنر دقیق و درست و جذاب برای مخاطبان را بهعنوان دیگر رویکردهای رسانههای دینی ذکر کرد و گفت: باید هنر را در چهارچوب صحیح شرعی مهم بشماریم و در کارمان برجسته کنیم.
عضو فقهای شورای نگهبان رویکرد جامع و متوازن و مبتنی بر اولویتها را نیز امر بسیار مهمی توصیف کرد و بیان داشت: رویکرد نشانگری و هویت حوزوی و اصالت حوزه بهعنوان یک نهاد تاریخی دیرپا و دارای افتخارهای بیشمار نیز حائز اهمیت میباشد.
وی در ادامه با رویکرد بین المللی خاطرنشان کرد: گفتمان انقلاب را با حفظ همه قواعدی که در دنیا است، یک گفتمان فرانژادی، فرهنگی، زبانی، مرزی و جغرافیای میدانیم که خوشبختانه بهاین موضوع توجه شده و باید روزافزون ارتقا پیدا کند و مرزها و قلمروهای ارتباطی ما گسترده تر شود.
اعرافی همچنین با اشاره بهرویکرد جهادی و انقلابی تصریح کرد: یک مقدار سختیهای پیرامون ما، ما را بهاین نگاه ملزم کردهاست.
آیت الله اعرافی خاطرنشان کرد: مرکز رسانه حوزه یک اصل اصیل و اساسی بوده که گامهایی برداشته و شکلگیری انجمن فضای مجازی و رشتههای مرتبط با رسانه و فضای مجازی و هنرهای مرتبط در قالب درختواره و بسیاری طرحهای دیگر نیز در همین رابطه است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره بهدر پیش بودن یکصدمین سالگرد تاسیس حوزه علمیه قم یادآور شد: همه باید تلاش کنیم، بهسمت این رویداد بزرگ در ۱۴۰۱ حرکت کنیم، رویدادی که باید یکصد سال تاریخ پربار حوزه علمیه قم را نشان داده، و برای دیگران تحلیل، تبیین و تعمیق کند.
انتهای پیام / 106
کد مطلب: 98945