کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

ضرورت شناخت و مقابله با دشمنان نهضت عاشورا و انقلاب اسلامی

خبرگزاری مهر , 25 مرداد 1400 ساعت 19:22

پژوهشگر حوزه با اشاره به ضرورت دشمن شناسی و مقابله با دشمنان در آیات و روایات اسلامی، گفت: هوشیاری همیشگی مؤمن و دشمن شناسی و تبرّی از دشمن در زمره‌ فروع دین قرار دارد.


به گزارش قم نیوز حجت‌الاسلام احمد احمدی راد با اشاره به اینکه برای مقابله با دشمن باید علاوه بر شناخت دشمن، اهداف و روش‌های او را در ضربه زدن، نقاط ضعف و قوت او را مطالعه کرد، گفت: علمای شیعه نیز به پیروی از معارف و احکام دینی توجه و اهتمام زیادی را صرف معرفی دشمن و موضعگیری در قبال آن در طول تاریخ داشته‌اند. رهبر معظم انقلاب در این باره تأکید دارند که ملت ایران به همان نسبت که دشمن، روش‌های خود را در توطئه علیه ایران اسلامی پیچیده‌تر می‌کند، باید بر هوشیاری و آگاهی خود بیفزاید و با آمادگی معنوی، فکری، سیاسی و حفظ وحدت و اتصال و ارتباط با یکدیگر، چهره دشمن را در هر لباسی که هست، شناسایی کند.

وی افزود: به طور طبیعی، بدون بصیرت و هوشیاری و دشمن‌شناسی، نمی‌توان بر توطئه‌های دشمنان پیروز شد. متأسفانه برخی از افراد به ظاهر روشنفکر ادعا می‌کنند که جامعه ما دشمن ندارد و وجود دشمن توهمی بیش نیست! آنان با خیال خام خود گفتمان دشمن‌شناسی را به جوامع غیر متمدن نسبت می‌دهند.

پژوهشگر حوزوی با بیان آنکه چنین افرادی آگاهانه و مغرضانه برای ایجاد زمینه‌های نفوذ فرهنگی دشمن و تسلط آنان تلاش می‌کنند و سخنان دروغین خود را در قالب‌های روشنفکری ارائه می‌دهند، تصریح کرد: تاریخ صدر اسلام و همچنین تاریخ معاصر ایران و دیگر کشورهای تحت ستم استعمارگران نشان می‌دهد که مستکبران همیشه درصدد نابودی یا استعمار کشورهای ضعیف و چپاول منابع طبیعی و استثمار آنان بوده‌اند. امروز نیز در کشورهایی چون فلسطین، عراق، افغانستان و … شاهد دشمنی با عقاید ملی و اسلامی و غارت اموال مسلمانان هستیم.

وی ادامه داد: شناخت دشمن هم به لحاظ فردی و هم از لحاظ اجتماعی و سیاسی و حکومتی از ضروریات اولیه هر انسان است و از طریق آن می‌توان بقای خود و جامعه را تضمین کرد همان گونه که انسان از نظر پزشکی و فیزیکی نیاز به واکسیناسیون دارد، جامعه نیز باید در مقابل تهدیدات دشمن واکسینه شود.

حجت‌الاسلام احمدی راد در ادامه سخنان خود، با اشاره به آنکه امام سجاد (ع) یکی از امامان است که تأثیر بسیار زیادی در جهت واکسینه‌سازی جامعه اسلامی داشته، گفت: حیات حضرت زین‌العابدین علیه السلام به گونه‌ای بوده است که پس از شهادت حضرت اباعبدالله الحسین (ع)، بخش مهم و قابل‌توجهی از زندگی امام سجاد (ع) به تاکتیک‌های مبارزاتی و راهبردهای دفاعی در برابر نفوذ دشمن، اختصاص یافته است. امام زین‌العابدین (ع) برای مبارزه با نفوذ گران، حرکت جهاد فرهنگی و پرورش شخصیت‌ها را در دستور کار خود قرار داد و با برنامه عمیق و دامنه‏دار به ایفای نقش پیشوایی خود پرداخت.

وی افزود: این رویکرد امام سجاد (ع) زمینه‌ساز انقلاب فرهنگی امام باقر و امام صادق علیهماالسلام گشت، تا آنجا که برخی از نویسندگان، همچون علامه محقق مرتضی جعفر العاملی آن حضرت را «باعث الاسلام مِن جدید» یعنی احیاگر دوباره اسلام، می‌داند.

استاد حوزه با تصریح اینکه یکی از مهم‌ترین راه‌های نفوذ دشمن، نفوذ فرهنگی است که بر اساس آن باورها و اعتقادات مردم هدف قرار گرفته و در جهت تضعیف آن‌ها اقدام می‌کنند، گفت: از این رو برای مقابله با نفوذ دشمنان، باید ابتدا امت اسلامی به صفاتی آراسته شوند که بتوانند خود را از آفات درونی حفظ نموده و یقین خویش را افزایش دهند. شرط پیروزی این است که در صف مؤمنان باشند وگرنه راه برای نفوذ دشمن باز خواهد ماند.

وی ادامه داد: یاد خدا، ایمان، صبر، استقامت، پرهیزگاری، توکل و یقین به وعده‌های الهی است که قدرت معنوی بی‌اندازه‌ای به انسان می‌دهد. حضرت امیرالمومنین علی علیه السلام تاکید دارند که باید پیوسته در برابر دشمن هوشیار بود و هرگز دشمن را کوچک نشمرد. هم‌چنین فرموده‌اند: «لاتأمن عدوا و ان شکر، از دشمن در امان نباش، هرچند از شما سپاس‌گزاری می‌کند.»

حجت‌الاسلام احمدی راد با اشاره به دیدگاه حضرت علی (ع) که باید پیوسته دشمن را زیر نظر داشت، گفت: اگر لحظه‌ای از دشمن غفلت کنیم، آسیب‌های فراوانی از ناحیه دشمن وارد می‌شود. حضرت امیرالمومنین علی علیه السلام می‌فرمایند: «من نام عن عدوه انبهته المکائد، کسی که از دشمن غفلت کند، حیله‌ها و کیدهای دشمن بیدارش خواهد ساخت.»

وی با بیان آنکه وحدت جهان اسلام بر مبنای ارزش‌های مشترک اسلامی همواره از توصیه‌های بنیانگذار جمهوری اسلامی، امام خمینی (ره) به دولت‌ها و ملت‌های جهان اسلام به منظور مقابله با توطئه‌های تفرقه‌افکنانه جهان غرب و دشمنان اسلام بوده است، گفت: ‏ از نظر امام خمینی (ره) اگر فرهنگ اصیل اسلامی حاکم بر افکار و رفتار و مردم، کارگزاران سیاسی و دانشگاهیان و حوزویان باشد، امکان موفقیت دشمنان اسلام از طریق توطئه‌های مختلف به شدت کاهش خواهد یافت. دشمنان اسلام تأثیرگذارترین و مهم‌ترین عامل در جهان اسلامی برای به انحراف کشیدن انقلاب اسلامی را، انحراف فرهنگی می‌دانند.

پژوهشگر حوزه علمیه قم افزود: بنابراین امام خمینی (ره) در اشاعه و حفظ و کاربرد فرهنگ اصیل اسلامی و بومی اصرار فراوان دارند. انقلاب اسلامی ایران، بزرگترین و عمیق‌ترین تحوّل ارزشی و فکری را در عصر حاضر به وجود آورد و بنیانگذار آن و احیاگر قرن، امام خمینی قدس ‏سره، اسلام ناب محمّدی را در صحنه‌های اجتماعی و مبارزه با استکبار و الحاد، نشان داد و با کنار زدن نظام طاغوتی به اصلاح امور امت و تحکیم پایه‌های حکومت اسلامی در ایران و طرح ایدئولوژی اسلام به عنوان تنها راه نجات بشریت در جهان پرداخت.

حجت‌الاسلام احمدی راد در انتها تاکید کرد: آنچه در این انقلاب غیرقابل انکار و چشمگیر است تأثیر تعیین‏ کننده اسلام انقلابی و عاشورایی، به عنوان محرک انقلاب و نقش علمای آگاه به زمان، دارای بینش اصیل اسلامی و برخوردار از صداقت، تقوا، استحکام رأی و برخوردار از پایگاه مردمی در بسیج و تمرکز بخشی توده‌ها، در پرتو اندیشه دینی می‌باشد.
انتهای پیام / 137


کد مطلب: 99152

آدرس مطلب :
https://www.qomnews.ir/fa/news/99152/ضرورت-شناخت-مقابله-دشمنان-نهضت-عاشورا-انقلاب-اسلامی

قم نیوز
  https://www.qomnews.ir