قم نیوز: شهردار سابق قم، مهندس عابدینی پور در حالی تیغ انتقاد را به عملکرد شهرداری کشیده است که دوران شهرداری و استعفای وی با سوالات اساسی ای روبروست!
آزمودن دوباره عابدینی پور، خطاست!
هزار میلیارد تومان بدهی، میراث عابدینی پور برای شهرداری قم
قم نیوز , 3 شهريور 1392 ساعت 13:38
قم نیوز: شهردار سابق قم، مهندس عابدینی پور در حالی تیغ انتقاد را به عملکرد شهرداری کشیده است که دوران شهرداری و استعفای وی با سوالات اساسی ای روبروست!
سرویس شهری قم نیوز: بررسی خدمات یک شهردار کاری است که از هر کسی ساخته نیست. در واقع صالح ترین افراد برای بررسی خدمات یک شهردار، اعضای شورای شهر هستند که با دسترسی به اطلاعات و اشراف بر مشکلات شهر و فعالیت های شهرداری، می توانند بررسی جامعه انجام دهند و نتیجه درستی را اعلام کنند.
در یکی از اتفاقات نادری که کمتر جایی اتفاق می افتد، یکی از شهرداران سابق قم، با رای مردم، به عضویت شورای شهر در آمده است. تا اینجای کار مشکلی نیست و اتفاقا باید از این مساله استقبال کرد زیرا کسی که خود در مسند شهرداری بوده است، بیشتر جنس مشکلات شهردار را درک می کند.
اما مثل اینکه مهندس عابدینی پور، عضو فعلی شورای شهر و شهردار سابق قم، قصد همراهی و همیاری شهردار فعلی قم را ندارد. این مساله البته از نوع تبلیغات انتخاباتی عابدینی پور مشخص بود زیرا بخشی از تبلیغات وی بر نفی فعالیت های شهردار فعلی استوار بود و در جلسه ائتلاف وی نیز، جو غالب انتقاد از شهرداری بود. رویه ای که مردم قم به آن رای ندادند و تنها آقای عابدینی پور، به علت شناختی که مردم از وی به عنوان شهردار داشتند، رای آورد و حتی اعتراض های این ائتلاف و ادعای تقلب در انتخابات نیز به جایی نرسید و صحت انتخابات بعد از بازشماری 10 درصد صندوق ها به انتخاب معترضین، تایید شد.
عابدینی پور اما به این تبلیغات قناعت نکرد و از عدم اقبال مردم قم درس نگرفت و تیغ انتقادات خود را در برخی جلسات و به ویژه جلسه ارائه گزارش شهردار به شورای شهر جدید، متوجه شهردار کرد. از این رو بررسی عملکرد ایشان، ولو مختصر، به نظر برای تنویر افکار عمومی ضروری به نظر می رسد.
شهر را با نزدیک به 1000 میلیارد تومان بدهی رها کرد و رفت!
عابدینی پور که به گفته خودش شهردار موفقی بوده است، از سمت شهرداری استعفا کرده است و در واقع به طور داوطلبانه از خدمت کردن به مردم قم، کناره گیری کرده است، اما چرا؟
در اذهان به این شکل جا افتاده است که مهندس عابدینی پور برای شرکت در انتخابات مجلس شورای اسلامی، از سمت خود استعفا کرده است، امری که البته درست است و یکی از دلایل استعفای وی به شمار می رود. اما به نظر می رسد دلیل دیگری نیز برای استعفای عابدینی پور به روایت اسناد جمع شده در زمان خود وی در شهرداری، وجود داشته باشد.
مهندس عابدینی پور، شهرداری قم را با نزدیک به 1000 میلیارد تومان بدهی رها کرد و رفت، آن هم بدهی هایی که موعد پرداخت آن نزدیک بود و عن قریب بدهکاران از سر و کول شهرداری قم بالا می رفتند. در واقع یکی از دلایل اصلی انتخاب دلبری به عنوان شهردار قم، رفع و رجوع بدهی های مالی به بار آمده در زمان شهرداری عابدینی پور است.
کلنگ زدن پروژه های متعدد بدون تکیه بر منابع مالی قطعی از جمله دلایل بالا آمدن بدهی بود. شاید گفته شود که این حجم از بدهی نشان از کار اجرایی زیاد در زمان عابدینی پور دارد اما به شهادت آمار جمع شده در شهرداری و توسط نیروهای عابدینی پور، بیشترین حجم کار عمرانی شهرداری در سال های اخیر، در سال 1391 صورت گرفته است.
می توان این چنین گفت که عابدینی پور دست به بلند پروازی هایی زد اما برای مناره هایی که کنده بود، چاه های مناسبی پیش بینی نکرد و در هنگام حال شدن بدهی ها، استعفا داد و رفت.
مترو و مونوریل، بالاخره کدام یک؟
یکی از نقاط قوتی که عابدینی پور برای خود ذکر می کند، راه اندازی هم زمان دو پروژه ملی متروی قم و مونوریل قم است. مونوریل قم اگرچه از بودجه های ملی استفاده می کند اما بخشی از بودجه های شهری را نیز مصرف می کند و مترو نیز با هزینه های سر سام آور به همچنین.
در اینجا قصد ارجحیت دادن به هیچ پروژه ای را نداریم و تنها عقل سلیم را به داوری می خوانیم که در کدام شهر چنین پروژه های عظیمی با هم و بدون منابع مالی قابل اتکا، اجرا می شوند؟ در زمان کلنگ زدن متروی قم، حتی بودجه ای برای آن تصویب نشده بود و یکی از مسائلی که عابدینی پور برای آن مورد توسط مراجع نظاری مورد مواخذه قرار گرفت، همین بود.
این عمل عابدینی پور باعث شد تا شهرداری بعد از رفتن وی در چالش تامین بودجه برای مترو بیفتد و ساخت متروی قم با تاخیر روبرو شود. در عین حال عابدینی پور از این سخن می گوید که در زمان وی برای خرید یک دستگاه TBM قرار و مدار گذاشته شد، این در حالی است که به دلایل اقتصادی خرید یک دستگاه TBM یک بار مصرف برای قم به مبلغ 60 میلیارد تومان برای متروی قم ضروری نبود و در عمل خرید این دستگاه در تعهد پیمانکار است!
خرید TBM توسط شهرداری و دادن آن به پیمانکار به این می ماند که برای بیل زدن یک باغچه کوچک، باغبانی را استخدام کنیم و بیل آن را هم خودمان بخریم و بعد از رفتن وی بیل را به گوشه ای بیاندازیم! آن هم بیلی که در اصل به خاطر تحریم به ما نمی فروشند و اکنون با تلاش سردار حکمت، همان جنس آلمانی به طریق دیگری به دست متروی قم رسیده است و هزینه آن توسط پیمانکار داده شده است.
رها کردن بلوار پیامبر اعظم به صورت نیمه کاره، با کدام توجیه؟
در زمان مهندس عابدینی پور، برای تکمیل بلوار پیامبر اعظم اوراق مشارکت زیادی فروخته شد اما در حالی که تاکید همگان بر خرید املاک و تکمیل پروژه بود، این پروژه به علل مختلف و از جمله عدم وجود پشتکار لازم در شهردار قم، به نتیجه نرسید. پروژه ای که در 16 سال، 37 درصد عملیات عمرانی داشت ـ که این مدت شامل شهرداری عابدینی پور هم می شود ـ در دو سال شهرداری دلبری، تکمیل شد!
چه می شد اگر آقای عابدینی پور، بلند پروازی های خود را کم می کرد و همین یک پروژه را کامل می کرد؟ ای بسا هزینه های کمتری هم به شهرداری تحمیل می شد!
رها کردن شهرداری برای نمایندگی مجلس!
یکی از ایرادهای مهم به کار آقای عابدینی پور، استعفا از شهرداری، شرکت در مجلس و سپس بازگشت دوباره به شورای شهر است. فردی که رای نمایندگان مردم قم را نادیده گرفته و از شهرداری به هر دلیلی استفعا کرده است، باید پاسخ گوی این مساله باشد. حال اگر این فرد دوباره بخواهد شهردار شود، چه اعتمادی به وی هست که استعفا نکند؟ آزموده را دوباره آزمودن خطاست!
مهندس عابدینی پور اکنون در شورای شهر قم به عنوان تنها منتقد قبل از تشکیل رسمی شورای شهر! مطرح است و رویه وی در نقد همه عملکرد شهرداری قم، در نهایت باعث ایجاد آشفتگی در شورا و اعتراض دیگر اعضای شورای شهر می شود، کما این که در جلسه غیر رسمی گزارش شهردار قم نیز چنین شد.
ادامه این رویه، باعث ایجاد تشتت در شورای اهل خدمت چهارم می شود و در نهایت باعث می شود تا امور شهری در وانفسای مشکلات اقتصادی با مشکل روبرو شود. البته ماندن وی در شورا مشکل چندانی ایجاد نمی کند و احتمالا اعضای شورای شهر با توجه به رویه وی، در حد یک عضو عادی شورای شهر در خدمت وی خواهند بود.
انتهای پیام
کد مطلب: 15662