طبق آمارهای موجود در قم هم مانند سایر استانهای ایران تقاضای انجام عمل ترمیمی بینی در سالهای اخیر رشد قابلتوجهی داشته است. در بین جراحیهای انجام شده توسط بهترین جراح بینی این شهر، جراحی ترمیمی بینی گوشتی بخش مهمی را به خود اختصاص داده است. بینیهای گوشتی ویژگیهای خاص خود را دارند یعنی ساختارشان غضروفی و پوستشان ضخیم است. از این رو است که چنین عملی دقت و تکنیک خاص جراج را میطلبد.
طبق آمارهای موجود در قم هم مانند سایر استانهای ایران تقاضای انجام عمل ترمیمی بینی در سالهای اخیر رشد قابلتوجهی داشته است. در بین جراحیهای انجام شده توسط بهترین جراح بینی این شهر، جراحی ترمیمی بینی گوشتی بخش مهمی را به خود اختصاص داده است. بینیهای گوشتی ویژگیهای خاص خود را دارند یعنی ساختارشان غضروفی و پوستشان ضخیم است. از این رو است که چنین عملی دقت و تکنیک خاص جراج را میطلبد. بنابراین اگر قصد انجام عمل بینی گوشتی را دارید باید به دنبال پزشکی باشید که از تواناییهای بالایی در این زمینه برخودار است. در ادامه اطلاعاتی درباره چنین بینیهایی و شیوه جراحیشان بیان میکنیم.
طبق گزارشهای موجود، ایران از آن کشورهایی است که سالانه تعداد بالایی عمل زیبایی در آن انجام میشود. از همین رو در کشورمان تعداد قابل توجهی مرکز عمل زیبایی بینی وجود دارد حتی میتوان گفت ایران از آن دست کشورهایی است که بیشترین تعداد مراکز زیبایی بینی را دارد. بهطوریکه به نقل از ایسنا، آمار جراحیهای پلاستیک بینی در ایران به نسبت جمعیت، هفت برابر و تعداد جراحیهای زیبایی صورت، دو برابر آمریکا است.
جراحی ترمیمی برای بینی گوشتی همیشه لازم است؟
یکی از چالشهایی که افرادی که عمل زیبایی بینی انجام دادهاند، با آن مواجه میشوند موضوع نیاز یا عدم نیاز به جراحی دوم است. اما واقعا باید چه شرایطی پیش بیاید تا بفهمیم انجام جراحی دوم لازم است
ممکن است پس از جراحی اول به دلایل متعددی، فرد از وضعیت ظاهری بینیاش راضی نباشد. اصلیترین دلایل عدم رضایت از ظاهر بینی از این قرارند:
- نوک بینی خیلی بالا یا پایین باشد؛
شکل بینی متناسب با شکل کلی صورت نباشد یا حالتی مصنوعی داشته باشد؛
و یا اینکه بینی بیش از حد باریک یا پهن شده باشد.
یکی دیگر از دلایلی که ممکن است فرد را به عمل دوباره بینی سوق دهد، اشکالاتی است که پس از عمل اول در ساختار و عملکرد بینی به وجود میآید. مشکلاتی نظیر انسداد و گرفتگی بینی که نفس کشیدن را سخت میکنند، یا افتادگی بینی از عمدهترین شکایتهای افراد در این مورد هستند. این مورد بیشتر برای بینیهای گوشتی روی میدهد و دلیل آن همان پوست ضخیم است. پوست ضخیم بینی از یک سو و ضعیف بودن غضروفها از سوی دیگر ممکن است باعث ایجاد حالت افتادگی پس از جراحی شوند. ضمنا اگر جراح از تکنیکهای درست استفاده نکرده باشد، ممکن است بینی دچار انحراف شود.
گاهی اوقات هم مشکل اصلی بعد از جراحی به عوارض پوستی برمیگردد. تورم طولانی، بدتر شدن جای زخم و بروز پوست اضافه، از این موارد است. در بسیاری از موارد جراحی دوم میتواند این مشکلات را برطرف کند. همچنین از آنجایی که غضروفهای بینی گوشتی ضعیفتر از غضروفهای بینی استخوانی است، ممکن است بهبود آن پس از جراحی هم با مشکلاتی مواجه شود. این تاخیر در بهبود میتواند منجر به افتادگی نوک بینی یا عدم تعادل در اسکلت آن بشود.
گاهی اوقات هم ممکن است فرد پس از جراحی اول از برخی موارد راضی نباشد. در چنین شرایطی، با جراحی دوم میتوان رضایت او را به دست آورد. اگر در جراحی اول به هر دلیل جراح نتواند اسکلت را به درستی شکل دهد، نتیجه کارش عدم تقارن بینی خواهد بود. گاهی اوقات هم پس از عمل، ضربه یا آسیبی به بینی وارد میشود که حتی ممکن است شکستگی غضروف یا استخوان بینی را در پی داشته باشد؛ در صورت بروز یا مشاهده هر یک از این دو مورد، جراحی دوم ضروری است.

همان طور که اشاره شد بینیهای گوشتی ویژگیهای خاص خود را دارند که این ویژگیها در کنار هم قرار میگیرند و این عمل را به یک جراحی مهم و پیچیده تبدیل میکنند. پوست بینیهای گوشتی معمولاً ضخیم و در بیشتر موارد چرب است. همین دو ویژگی در کنار هم باعث میشوند که عمل جراحی ترمیمی بینی گوشتی، عملی مهم و حساس باشد و دقت و تجربه بالای جراح را بطلبد. یکی دیگر از ویژگیهای بینیهای گوشتی این است که در آنها غضروفها ضعیفتر از بینیهای استخوانی هستند به همین دلیل ممکن است که پس از جراحی این غضروفها نتوانند شکل بینی را حفظ کند. از این رو برای تقویت غضروفها ممکن است جراح به پیوند غضروفی (از گوش یا دنده) روی بیاورد. این پیوندها به جراح کمک میکنند که هم اسکلت بینی را تقویت کند و هم از بروز تغییرات ناخواسته و ناخوشایند در آینده و پس از عمل جلوگیری کند. گاهی اوقات درحین جراحی بینیهای گوشتی مقداری پوست اضافی در اطراف نوک بینی یا پهنای پرهها جمع میشود. در این شرایط جراح باید این پوست اضافی را به دقت بردارد تا پوست به فرم جدید بینی بچسبد. یکی دیگر از چالشهای مهمی که برای جراحی ترمیمی بینی گوشتی مطرح است، زمانبری بهبود آن است. به دلیل ضخیم بودن پوست بینی، ممکن است لازم باشد تا جراح برای نتیجه بهتر و ماندگارتر مدت زمان بیشتری را صرف بازسازی و شکلدهی کند.
در برخی موارد هم دیده شده که به دلیل تورم زیاد، ماهها طول کشیده تا بینی به طور کامل شکل نهایی خود را بگیرد. در جراحیهای ترمیمی بینی، خصوصا در بینیهای گوشتی ممکن است مشکلاتی مانند افتادگی بینی یا افتادگی نوک بینی بروز پیدا کند که مهمترین دلیل آن عمدتا همان ضخیم بودن پوست بینی است. بسیاری از جراحان برای رفع این مشکل از سازههای تقویتی مثل بخیههای مقاوم یا همان پیوند غضروفی که پیشتر به آن اشاره کردیم، استفاده کنند.
معرفی برجسته ترین پزشکان قمی برای جراحی ترمیمی بینی گوشتی
در قم هم مانند سایر شهرهای کشور، پزشکان متخصص متعددی وجود دارند که میتوانند جراحی ترمیمی بینی گوشتی را انجام دهند، در ادامه برخی از آنها را معرفی میکنیم.
دکتر حمیدرضا زنگنه
متخصص گوش و حلق و بینی با شماره نظام پزشکی 107277 است و از جمله جراحان مطرح بینی در قم محسوب میشود. دکتر زنگنه بیماران را در زمینه جراحی زیبایی بینی (رینوپلاستی) و همچنین رفع مشکلات عملکردی مانند اختلالات تنفسی ناشی از ناهنجاریهای بینی و ترمیم نتایج ضعیف جراحیهای قبلی راهنمایی میکند. در جلسات مشاوره، به بررسی دقیق شرایط بیمار، سلامت عمومی و انتظارات واقعبینانه میپردازد و تمامی جنبههای جراحی را توضیح میدهد
دکتر سمیه حیدری
دکتر سمیه حیدری، متخصص گوش و حلق و بینی و جراح بینی در قم است که علاوه بر فعالیت بالینی، سابقه پژوهشی و انتشار مقالات علمی در نشریات داخلی و خارجی را نیز دارد. او با شماره نظام پزشکی معتبر در قم فعالیت میکند و خدمات جراحی زیبایی بینی از جمله عمل بینی فانتزی را ارائه میدهد. دکتر حیدری در مطب خود علاوه بر جراحی بینی، خدمات زیبایی مانند تزریقات زیبایی را نیز انجام میدهد. او با رویکرد علمی و اخلاق حرفهای، در جلسات مشاوره به بررسی دقیق شرایط بیماران، سوابق پزشکی و انتظارات آنها میپردازد و بیماران را برای رسیدن به بهترین نتیجه جراحی راهنمایی میکند
دکتر الهام صانعی پور
دکتر الهام صانعی پور، متخصص گوش، حلق، بینی و جراحی سر و گردن در قم است که تحصیلات پزشکی عمومی خود را با رتبه برتر در دانشگاه علوم پزشکی تهران آغاز کرد و سپس دوره تخصصی جراحی گوش، حلق و بینی و سر و گردن را نیز با موفقیت در همین دانشگاه به پایان رساند. او عضو انجمن جراحان گوش، حلق و بینی ایران است و تمرکز ویژهای بر جراحی زیبایی بینی (رینوپلاستی) دارد. دکتر صانعی پور با بهرهگیری از دانش روز و مهارت بالا، انواع جراحیهای زیبایی و درمانی بینی را انجام میدهد و در مشاورههای پیش از عمل با دقت شرایط بیماران را بررسی و انتظارات واقعبینانهای برای آنها ترسیم میکند. او علاوه بر جراحی بینی، خدمات جراحی زیبایی گوش و پلک را نیز ارائه میدهد و به دلیل رویکرد علمی و اخلاق حرفهای، در میان بیماران خود از محبوبیت بالایی برخوردار است
دکتر رقیه حمیدیان
دکتر رقیه حمیدیان، متخصص گوش و حلق و بینی و جراح زیبایی بینی و صورت در قم است که پزشکی عمومی را در دانشگاه علوم پزشکی تهران و بورد تخصصی گوش و حلق و بینی و جراحی سر و گردن را در دانشگاه علوم پزشکی ایران گذرانده است. او در زمینه جراحی زیبایی بینی (بهویژه بینیهای گوشتی)، جراحی زیبایی پلک (بلفاروپلاستی)، جراحی زیبایی گوش (اتوپلاستی) و آندوسکوپی بینی و سینوس فعالیت دارد. دکتر حمیدیان با ارائه نمونه کارهای جراحی قبل و بعد و انتشار مطالب آموزشی درباره مراقبتهای بعد از جراحی و کاهش تورم بینی گوشتی، تلاش میکند بیماران را از روند درمان و بهبود مطلع کند. او به دلیل تخصص، تجربه و توجه به نیازهای بیماران، یکی از جراحان شناختهشده و مورد اعتماد در حوزه جراحی زیبایی بینی در قم به شمار میرود.