جمعه ۲۲ خرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۰:۴۵
کد مطلب : 30762
برق گرفتگی یک نوجوان 12 ساله در تاسیسات شهری قم؛

مردم کودکان خود را به پارک‌ها نبرند / امنیت جانی گمشده تاسیسات شهری قم

حبس ابد، مجازات مناسب برای تمامی عاملان موثر در این حادثه است
قم نيوز : قم نیوز: با آغاز فصل تابستان و اوقات فراغت کودکان، به نظر می‌رسید پارک‌ها و بوستان‌ها مکان مناسبی برای گردش و تفریح باشد اما مرگ دومین کودک در کمتر از یک سال اخیر این باور را قطعی کرده است که پارک‌ها و بوستان‌های شهر قم دیگر امنیت ندارند.
مردم کودکان خود را به پارک‌ها نبرند / امنیت جانی گمشده تاسیسات شهری قم
سرویس شهری قم نیوز: پارک‌های قم دیگر امنیت جانی ندارند و مردم باید در گذراندن اوقات فراغت خود در معدود بوستان‌های قم، تجدید نظر کنند. این واقعیتی است که پس از مرگ دلخراش دومین کودک در دو سال اخیر بر اثر برق گرفتگی‌، آشکار شده است و علی رغم وعده و وعیدهای متعدد مسئولان شهری، غیر قابل انکار است.

قم شهر بی دفاعی است و مسئولان شهری و استانی آن ظهور و بروز ویژه‌ای که در رسانه‌ها دارند، در عمل از کفایت لازم برای اداره مسائل شهری قم برخوردار نیستند. ستادهای خبری به سرعت در هنگامی که جایی برای مصاحبه وجود دارد، به راه می‌افتند و مسئولان جلوی دوربین صدا و سیما حاضر می شوند و از حضور میلیونی زائران و اسکان در پارک‌ها! و مدارس سخن می‌گویند، اما در عمل هیچ اتفاقی نمی افتد.

2 مورد مرگ بر اثر برق‌گرفتگی در کمتر از یک سال
پنجم تیرماه 1393 فاطمه امینی، در یکی از بوستان های کوچک، ما بین میدان روح الله قم و مسجد سلماسی این شهر، به علت برق گرفتگی ناشی از اتصالات تیر چراغ برق، از دنیا می رود. جریان سنگینی در شهر به راه می‌افتد و شهردار منطقه شب را در زندان سپری می‌کند، شهردار قم نیز قول بر رسیدگی می‌دهد و این مسئله منجر به رسیدگی کلی به تیرهای چراغ برق قم به زعم رسانه‌ها از سوی شهرداری می‌شود.

البته اداره برق مسئولیت را از خود رفع می‌کند و همه چیز را گردن شهرداری می‌اندازد. در نهایت فاطمه امینی، قربانی برق شده است و نوشداروها برای بعد از مرگ وی است اما این امید در دل‌ها زنده می‌شود که دیگر چنین حادثه‌ای اتفاق نمی‌افتد.

اما به ناگهان دوباره خبر برق گرفتگی یک کودک دیگر در قم منتشر می‌شود. در ساعت ۲۰:۳۰ پنجشنبه ۲۱ خرداد ماه ۱۳۹۴ نوجواني ۱۲ ساله در حال بازي و برخورد با تير چراغ روشنايي در قسمتي از فضاي سبز واقع در ميدان جهاد  محدوده خيابان مفتح جنوبي جان خود را از دست می‌دهد.

تنها فرق این حادثه با حادثه قبلی، دست پیش گرفتن سایت شهرداری قم و انتشار خبر است تا دوباره رسانه‌ها جوی را بر علیه شهرداری ایجاد نکنند. البته این بار کسی بازداشت نمی‌شود، کارهای روتین که وظیفه شهرداری است، آغاز می شود و جلسه پشت جلسه گذاشته می شود اما دیگر جان به تن قربانی 12 ساله باز نمی‌گردد.

به نظر می‌رسد جان مردم اهمیتی برای مدیران شهری و استانی قم ندارد. این بار هم مسئولان اداره برق احتمالا مسئولیت را به گردن شهرداری می اندازد و شهرداری هم به گردن پیمانکار که البته این مورد آخر، از ابتدا شروع شده است و پیمانکار مقصر است. این در حالی است که اگر به کشورهای غیر اسلامی نگاه کنیم، در حوادث مشابه، بالاترین مدیر استعفا داده یا محکوم می شود اما اینجا پایین ترین فرد در سلسله علل، از ابتدا مقصر شناخته می شود.

حبس ابد، مجازات مناسب برای جلوگیری از اتفاقات مشابه
نبود مجازات مناسب برای عاملان و مدیرانی که چنین اتفاقاتی در حیطه کار آنها می افتد، از جمله مهم ترین دلایل تکرار چنین حوادثی است. اگر مجازات‌های سنگینی چون حبس ابد یا حبس 30 ساله بدون امکان عفو برای شهردار منطقه، معاون اداری مالی، پیمانکار پروژه، مدیر برق منطقه‌ای و دیگر عوامل درگیر در نظر گرفته شود، دیگران نیز حساب کار خود را می‌کنند.

البته این مسئله بازگشت به دوران رضاخان است که در حرکتی معروف، برای بهبود نان، نانوایی را به داخل تنور انداخت اما همان حرکت سبب وفور نان خوب در شهر مورد نظر شد. اگر چنین کاری در یک مورد انجام شود، دیگر مدیران هم از حرف زدن می‌کاهند و هم حساب کار دستشان می‌آید.

امنیت جانی، گمشده تاسیسات شهری قم
جان کلام این که دیگر تا اطلاع ثانوی به تاسیسات شهری و پارک‌ها و بوستان‌های قم نیست و مجاوران و زائران کریمه اهل بیت(س)، باید از بیم جان هم که شده، از رفتن به این گونه اماکن پرهیز کنند زیرا ممکن است اتفاقی جبران ناپذیر برای کودکان یا خودشان بیفتد.

انتهای پیام/
https://qomnews.ir/vdchiqnx.23nv-dftt2.html
نام شما
آدرس ايميل شما

علی
حضرت عباسی برید در شهرداری رو گل بگیرید شما اسم خودتونو گذاشتید مسلمون گذاشتید آدم جواب خانوادشو چی میدید؟خجالت بکشید شرم کنید حیا کنید مسئولین شهرداری قم جون هیچکدوم شهروندا اهمیتی براتون نداره فقط منافعتون مد نظره به خودتون بیایید آدم شید
محمد
حتما باید یکی بمیره تا به خودتون بیاد،شما که نمیتونید یه تیر برق رو براش حفاظ بگذارید، میخواهید قم رو جمع کنید
سعید
خودتونو ناراحت نکنید آخه روابط عمومیشون گردن گرفته .پس تا آخرش جواب همه را میده.اینطور که اینا سراسیمه خبرشو منتشر کردن یعنی عین خیالشون نیت .پس گردن پیمانکار بیچاره میگذارن.
مهدی
چرا دنبال مقصر میگردید ، بالاخره مسئولیت این گونه حوادث با کدام مسئول شهرداری است. همه یک شب زندان مى روند و دوباره زیر کولر گازی و تکرار حوادث . خجالت بکشید.
محمد
شهردار جدید خودش دکترای برق داره ، میتونه علت و خاطی را تشخیص بدهد. زود است که کارنامه عمل همتون رو اون دنیا بدهند دستتون.
خدا وکیلی یک کودک 12 ساله به این راحتی کشته میشود و متاسفانه مسئولین شهرداری حداقل نمیکنند دور فلکه ها رو یک حصار بکشند که مانع ورود بچه ها قسمت چمن بشوند و این خطرات کمتر اتفاق بیافتد و درختان و چمن ها هم سالم تر بمانند.