قم نیوز: اواخر هفته گذشته برای دومین بار در دو سال متوالی فضاهای سبز قم قربانی گرفت؛ حادثهای که جای خالی نظارت بر خدمات شهری را بهخوبی به تصویر میکشد.
قم نیوز گزارش میدهد؛
جای خالی امنیت در فضاهای سبز استان قم
پايگاه اطلاع رسانی قم نیوز , 24 خرداد 1394 ساعت 14:53
قم نیوز: اواخر هفته گذشته برای دومین بار در دو سال متوالی فضاهای سبز قم قربانی گرفت؛ حادثهای که جای خالی نظارت بر خدمات شهری را بهخوبی به تصویر میکشد.
به گزارش قم نیوز، بعد از یک هفته کاری سخت بالاخره آخر هفته میرسد و تصمیم میگیری به همراه خانواده گذری در پارکها و فضاهای سبز سطح شهر بزنی و خستگی یک هفته طاقتفرسا را از تن به درکنی؛ فرزندت هم که امتحانات پایانترم را با موفقیت به سرانجام رسانده است و از تو انتظار یک تفریح و گردش مفصل دارد؛ همان چیزی که قولش را به او داده بودی.
در حال برنامهریزی برای گشتوگذار که هستی خبری شگفتزدهات میکند؛ نوجوان ۱۲ ساله براثر برقگرفتگی دریکی از فضاهای سبز سطح شهر جان خود را ازدستداده است؛ حادثهای ناگوار که دل هر انسانی را به درد میآورد؛ اینجاست که عطای گردش و تفریح را به لقایش میبخشی و ترجیح میدهی در خانهات بنشینی و پایت را از در بیرون نگذاری تا خدایی نکرده حادثهای تلخ این تفریح چندساعته را به کامت زهر نکند.
درک حال پدر و مادر محمدحسین ۱۲ ساله که فرزند خود را تنها به خاطر بی موالاتی دیگران ازدستدادهاند و دیگر هر بوستان و فضای سبزی برایشان یادآور بدترین رویداد زندگیشان است کار بسیار سختی است. همین معدود پارکهای قم که تعدادش از انگشتان دست فرارتر نمیرود هم بهجای اینکه عاملی باشد برای آسایش و آسودگی خاطر مردم میشود قاتل جان مردم.
پنجم تیر سال گذشته بود که فاطمه امینی دریکی از بوستانهای کوچک، مابین میدان روحالله قم و مسجد سلماسی، به علت برقگرفتگی ناشی از اتصالات تیر چراغبرق از دنیا رفت و داغ بزرگی بر دل پدر و مادر خود گذاشت. مرگی که پای شهردار منطقه را به زندان باز کرد و البته قولهای بسیاری برای رسیدگی به تیرهای چراغبرق استان قم داده شد تا بار دیگر شاهد این اتفاق تلخ نباشیم؛ قولهای که به نظر وعدههای پوشالیای بیش نبوده است.
این وعدهای سرخرمن و نوش داروهای بعد مرگ سهراب جواب نداد تا امسال هم شاهد این اتفاق تلخ باشیم. در ساعت ۲۰: ۳۰ پنجشنبه ۲۱ خردادماه ۱۳۹۴ نوجوانی ۱۲ ساله در حال بازی بوده است که در اثر برخورد با تیر چراغ روشنایی در قسمتی از فضای سبز واقع در میدان جهاد محدوده خیابان مفتح جنوبی دچار سانحه برقگرفتگی شده و جان خود را از دست میدهد؛ این حادثه بهصورت ناگهانی و به علت بروز ایراد فنی در قسمت تیر روشنایی میدان جهاد در کوچه شماره ۴ خیابان مفتح جنوبی در منطقه ۴ شهرداری قم به وقوع پیوست.
حالا و بعدازاین حادثه توپ را به میدان دیگری انداختن شروعشده است؛ شهرداری، اداره برق و پیمانکارها شروع میکنند به پاسکاری رسانهها و این روایت همیشگی که "کی بود کی بود من نبودم" و در این میان دیوار هرکدام کوتاهتر بود متهم میشود؛ گویا در این اتفاق قرعه به نام پیمانکار خصوصی افتاده است که تمام کاسه و کوزهها بر سرش بشکند.
استعفا و کنارهگیری مسئولان در این اتفاقها برای ما اگرچه بس غریب و دور از ذهن است اما عذرخواهی کاری است که معمولااز دستشان برمیآید؛ عذرخواهی در مقابل از دست رفتن جان یک نوجوان ۱۲ ساله که تنها امید پدر و مادرش است معامله ایست بس ناعادلانه!
وقتی کاسه کوزه هابر سر پیمانکار خصوصی میشکند
تفاوت حادثهی امسال با سال گذشته در این است که این بار شهرداری خود اقدام کرده و این حادثه را اطلاعرسانی کرد و بهنوعی میتوان گفت دست پیش را گرفته و مقصری برای این اتفاق پیداکرده است؛ علی حاتمی فرد شهردار منطقه ۴ قم در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در قم، اظهار داشت: حفظ و نگهداری فضای سبز این محدوده بر عهده پیمانکار بخش خصوص بوده است. اظهارنظری که بههیچوجه از بار مسئولیت شهرداری کم نمیکند.
به نقل از روابط عمومی شهرداری قم مشاهدات و بررسیهای اولیه حاکی از آن است که ترانس برق تیر روشنایی آب گردیده و باعث بروز این حادثه شده است؛ سؤال اینجاست که آیا با رسیدن به پایان فصل امتحانات و نزدیک شدن تابستان و رجوع بیشتر مردم به فضاهای سبز و با توجه به سابقهدار بودن این حادثه آنهم نه در سالهای دور بلکه همین سال گذشته، مسئولان شهری نباید نظارت از این مراکز را در دستور کار خود قرار میدادند؟ و آیا این رویه که مسئولیت خود را به بخش خصوصی واگذار کنند از بار مسئولیت بیتوجهی و اهمال آنها میکاهد؟
شهرداری قم در حالی از تشکیل جلسات اضطراری و تبیین و بررسی علت حادثه به دستور شهردار قم خبر میدهد که بر اساس تجربه سال گذشته این جلسات دردی را دوا نمیکند و تا مسئولان به فکر اقدام جدی نباشند اینگونه حوادث همچنان ادامه پیدا میکند و کسی نمیداند سال بعد کدام خانواده قمی داغدار خواهند شد.
با خاطیان این حادثه برخورد میشود
شهردار قم در جلسه شورای اسلامی شهر قم در گفتوگو کو با خبرنگاران با اشاره به اینکه از زمان وقوع این حادثه، ستادی ویژه برای بررسی ماجرا در شهرداری تشکیلشده تا علل این حادثه را دریابد، اظهار داشت: هیچگونه مماشات و گذشتی در برخورد با متخلفان این حادثه نداریم زمانی که مقصر اصلی و کسانی که قصور داشتند مشخص شوند، برخورد با آنها صورت میگیرد زیرا هدف اصلی مدیریت شهری، کسب رضایت شهروندان و ارائه خدمت به آنهاست.
مرتضی سقائیان نژاد افزود: قطعاً مشکلاتی ساختاری در پس پرده چنین حوادثی وجود دارد و سازمان پارکها و فضای سبز هم به دلیل ضعف ساختاری و مشخص نبودن حوزه وظایف در این زمینه دچار مشکل شده است.
شهردار قم با اشاره به اینکه لازم است واحد جهت نظارت بر ایمنی فضای سبز و پارکها تشکیل شود، گفت: در حال حاضر چنین بخشی در مدیریت شهری قم وجود ندارد ولی لازم است امور ایمنی بهطور کامل در اختیار سازمان پارکها و فضای سبز باشد؛ امیدواریم در مدتی کوتاه و با همکاری شورای شهر، چنین تشکیلاتی ایجاد شود.
سئوال اینجاست که وظایفی چون؛ تأمین رفاه و آسایش عمومی و حرکت بهسوی ایجاد شهری سالم، زیبا و ایمن، نظارت و بازدید روزانه از سطح شهر و اعلام نواقص به مناطق جهت رفع آنها و شرکت در کمیسیونهای مربوط به پیشگیری از بروز خطرات و حوادث و سوانح غیرمترقبه، ازجمله وظایف چه کسی است؟ پیمانکار بخش خصوصی یا معاونت خدمات شهری شهرداری؟ وسوال دوم اینکه دو حادثه مشابه در دو سال اگر نشانی بر بیتوجهی به مسائل و مشکلات حوزه خدمات شهری نیست پس نشان چه میتواند باشد؟
حال باید منتظر ماند و دید آیا مسئولان شهرداری و شورای شهر اقدام عملی خواهندکرد و این جلسات بازده بیرونی خواهدداشت یا نه ؟ و آیا بازهم خدایی نکرده شاهد پرپر شدن فاطمه امینیها و محمدحسین قربانیها خواهیم بود؟
انتهای پیام/130
کد مطلب: 30822