به گزارش قم نیوز، عفاف و حجاب واژهای آشنا اما کم رنگ در این دورانها، واژهای روشن در قاموس انسانیت اما خروشان در میان تلاطم گذر زمان. رفتن به مدرنیته و رهایی از سنت بهانهای شده برای رهایی از حجاب و گم شدن در هواهای نفسانی، این روزها گردباد و طوفانهای الگوی غربی برخی زنان را در خود پیچیده و آنان را با خود به قهقرای ضلالت میکشاند و غرق شدن در فرهنگ برهنگی تبدیل به ارزشی شده که نابودی انسانیت را رقم میزند و رذالت و پستی برایش به بار میآورد.
گم شدن در میان رذیلتها او را مدتی دلخوش میکند و برایش مستی و شادی میآورد اما گذر زمان او را تهی میکند و دیگر شادیها و لذتهای آنی برایش رنگی ندارد، حال در جستجوی شخصیت و هویت خویش سرگردان میگردد و رسیدن به طبیعت و انسانیت خود را در میان معنویت و در پرتو عفاف جستوجو میکند.
توجه به اصول حجاب و عفاف امری است مهم و مورد توجه در کیان دین که به طور ویژه بر آن تاکید شده است و در عصری که برهنگی و بیحیایی، جوامع را زیرسیطره خود در آورده، تنها توجه به اصول معنوی و گرایشهای دینی و فطری است که میتواند انسان را از سقوط در وادی ضلالت نجات دهد و کمال را برای انسان به ارمغان آورد و راه رسیدن به این کمال را میتوان به وضوح در متن قرآن و احادیث جستو جو کرد، از جمله در سوره مبارکه نور آمده است: «وَ قُلْ لِلْمُؤْمِناتِ یَغْضُضْنَ مِنْ أَبْصارِهِنَّ وَ یَحْفَظْنَ فُرُوجَهُنَّ وَ لا یُبْدینَ زینَتَهُنَّ إِلاَّ ما ظَهَرَ مِنْها وَ لْیَضْرِبْنَ بِخُمُرِهِنَّ عَلى جُیُوبِهِنَّ وَ لا یُبْدینَ زینَتَهُنَّ إِلاَّ لِبُعُولَتِهِنَّ أَوْ آبائِهِنَّ أَوْ آباءِ بُعُولَتِهِنَّ أَوْ أَبْنائِهِنَّ أَوْ أَبْناءِ بُعُولَتِهِنَّ أَوْ إِخْوانِهِنَّ أَوْ بَنی إِخْوانِهِنَّ أَوْ بَنی أَخَواتِهِنَّ أَوْ نِسائِهِنَّ أَوْ ما مَلَکَتْ أَیْمانُهُنَّ أَوِ التَّابِعینَ غَیْرِ أُولِی الْإِرْبَةِ مِنَ الرِّجالِ أَوِ الطِّفْلِ الَّذینَ لَمْ یَظْهَرُوا عَلى عَوْراتِ النِّساءِ وَ لا یَضْرِبْنَ بِأَرْجُلِهِنَّ لَیُعْلَمَ ما یُخْفینَ مِنْ زینَتِهِنَّ وَ تُوبُوا إِلَى اللَّهِ جَمیعاً أَیُّهَ الْمُؤْمِنُونَ لَعَلَّکُمْ تُفْلِحُونَ» (۲۱)
و به زنان با ایمان بگو چشمهاى خود را(از نگاه هوسآلود) فروگیرند و دامان خویش را حفظ کنند و زینت خود را جز آن مقدار که ظاهر است آشکار نکنند و (اطراف) روسریهاى خود را بر سینه خود افکنند (تا گردن و سینه با آن پوشانده شود) و زینت خود را آشکار نسازند مگر براى شوهرانشان، یا پدرانشان، یا پدر شوهرانشان، یا پسرانشان، یا پسران همسرانشان، یا برادرانشان، یا پسران برادرانشان، یا پسران خواهرانشان، یا زنان همکیششان، یا بردگانشان یا کنیزانشان یا افرادی که تمایل به زن ندارند یا کودکانى که از امور، جنسى مربوط به زنان آگاه نیستند؛ آنها هنگام راه رفتن پاهاى خود را به زمین نزنند تا زینت پنهانیشان دانسته شود (و صداى خلخال که برپای دارند به گوش رسد) و همگى بسوى خدا بازگردید اى مؤمنان، تا رستگار شوید. بدون تردید میتوان گفت ما امروز در دورانی بسر میبریم که بیبند و باری و برهنگی برای برخی آزادی تلقی شده و افراد غربزده به دنبال رسیدن به این نوع از آزادی سر از پا نمیشناسند و البته حرف از عفاف و حجاب برای این گروه معنایی ندارد اینها بر این باورند که حجاب مخصوص گذشته بوده و اکنون جامعه مسیر دیگری را طی میکند البته در میان این غلط انگاریها، هستند جوامع و محیطهایی که همچنان روح معنویت در آن موج میزند و با معنویت حاکم بر خود پاسخی کوبنده بر امیال نفسانی و شیطانی آن گروه از افراد میدهند اما با این حساب نیاز است که این مسئله و ضرورت حفظ عفاف و حجاب مورد توجه و به طور گسترده مورد بررسی و بحث قرار گیرد.
در این خصوص حجتالاسلام والمسلمین محمد عبدالهی از اساتید حوزه علمیه گفت: آیات فراوانی در قرآن کریم در راستای رعایت حجاب و عفاف آورده شده و به طور مکرر بر حفظ حجاب هم مردان و هم بانوان تاکید شده است.
وی با بیان اینکه رعایت عفاف و حجاب نوعی مصونیت اجتماعی برای بانوان است، ادامه داد: رعایت حجاب سبب استحکام بنیان خانواده و مانع فروپاشی آن میشود.
عبدالهی با بیان اینکه دشمن همواره برای فروپاشی نظام خانواده در جوامع اسلامی و از بین بردن عزت و شخصیت زن تلاش میکند گفت: دشمن برای رسیدن به این هدف خود به دنبال استعمار حجاب است و زن را به عنوان ابزاری برای استفاده مردان میپندارد.
وی با اشاره بر اینکه زن در اسلام از جایگاه و ارزشی والا برخوردار است، تصریح کرد: اسلام به دنبال عزت نهادن و بالا بردن کرامت انسانی زن است در حالیکه جوامع غربی و دشمنان اسلام با استفاده از ابزار ارتباطی همچون ماهوارهها سعی در تخریب مقام زن دارند.
این استاد دانشگاه حجاب را از ضروریات دین دانست و گفت: اگر شخصی امر حجاب را انکار کند، مرتد است و اگر به دلیل بیاعتنایی آن را حفظ ننماید، خود دچار فساد و تباهی میگردد.
همچنین فاطمه معصومی کارشناس مطالعات زنان با بیان اینکه حجاب برای بانوان محدودیت نیست گفت: اینکه برخی میپندارند حجاب مانع رسیدن به پلههای ترقی است اشتباهی بزرگ است چرا که یکی از دلایل و فلسفههای اصلی رعایت حجاب، حضور بانوان در جامعه است.
وی دلیل اصلی تزلزل در خانوادههای غربی را عدم رعایت حجاب و عفاف دانست و بیان کرد: یکی از الزامات وجودی زن داشتن عواطف و نمایش زیباییها و کمالات وجودی است و این یک امر فطری است که برای استحکام بخشیدن پایههای زندگی ضروری است اما زمانی که این امر از حد خود خارج شود مثل آنچه در غرب بروز یافته سبب اخلال در جامعه و فرهنگ کشور شده و به یک معضل بزرگ اجتماعی تبدیل میشود.
این کارشناس رعایت عفاف و حجاب را عامل اصلی برقراری آرامش و امنیت در جامعه خواند و تاکید کرد: مادران باید فرزندان خود را از سنین کودکی با عفاف و حجاب آشنا کرده و برای داشتن جامعهای امن و سالم این مهم را از کودکی در ذهن فرزندان خود بگنجانند.
وی با بیان اینکه غرب به شدت در حال برنامهریزی برای ایجاد فساد در جوامع اسلامی است، بیان کرد: لازم است تمام رسانهها برای مقابله با این جریانهای فکری به صحنه آیند و با روشن کردن و آگاه ساختن افکار عمومی مانع گسترش این نابسامانیهای اجتماعی شوند.
همچنین زهرا تاجیک عضو انجمن تعلیم و تربیت حوزه علمیه قم در این خصوص بیان کرد: ماه رمضان فرصتی استثنایی برای تبلیغ دین و بیان فلسفه و خواص حجاب است.
وی ادامه داد: در این ماههای سال باید با برگزاری کلاسها و جلسههای پرسش و پاسخ در خصوص ضرورت و الزامات حجاب در جامعه به تقویت درک و بینش جوانان در این رابطه کمک کرد.
تاجیک شبکههای اجتماعی را ظرفیتی مناسب برای تبلیغ این امر دانست و گفت: نقش مبلغان و اساتید در این امر غیر قابل اغماض است و آنها میتوانند مسائل دینی را از این طریق به خصوص در ماه مبارک رمضان به خوبی بیان و تشریح کنند.
بر این اساس و به عنوان جمعبندی باید بگوییم که عفاف و حجاب بانوان در گسترش آرامش روانی و امنیت جامعه نقشی غیر قابل انکار دارد و حضور توام با عفاف و پاکدامنی موجب خواهد شد تا زنان در همه عرصهها حضوری فعال و تاثیر گذار داشته باشند و همچنین مانع فروپاشی نظام خانواده شوند.
از سویی دیگر باید بر این نکته هم توجه داشت که مسئله حجاب تنها مختص بانوان نیست و علاوه بر بانوان، مردان هم به سهم خود موظفند با رعایت حجاب و عفت عمومی و داشتن غیرت دینی جامعه را از آسیبهای اجتماعی دور کند و این فریضهای است دینی که بر گردن هر زن و مرد مسلمانی نهاده است و نیازمند توجه و رعایت بیش از پیش است.
انتهای پیام/۱۳۲