قم نیوز: این روزها دیگر آسمان شهر من آبی نیست؛ کارخانهها روز به روز بر میزان فعالیت خود میافزایند و دودکشهای خود را مانند خنجر بر قلب هوای پاک شهر فرو میکنند.
تنگی نفس آسمان قم / هوای شهر من سربی است!
خبرگزاری فارس , 14 مرداد 1394 ساعت 12:27
قم نیوز: این روزها دیگر آسمان شهر من آبی نیست؛ کارخانهها روز به روز بر میزان فعالیت خود میافزایند و دودکشهای خود را مانند خنجر بر قلب هوای پاک شهر فرو میکنند.
به گزارش قم نیوز، کارخانههایی به قیمت مرگ خاموش نفسها، کارخانههایی که سودشان به جیب مدیران میرود و حرارت دودهای آمیخته به سربش گلوی کارگران را میسوزاند، کارگرانی که از سپیدی صبح قدم در آنجا میگذارند و تا سیاهی شب دود میخورند و رنگی از روشنایی روز نمیبینند و این زحمتها و نفسهای پر غبار منتهی میشود به دستمزدی ناچیز آن هم به قیمت فریادهای رئیسی که هر لحظه قلبشان را به تپش درآورده...
این روزها آسمان قم به سختی نفس می کشد و آلودگی ناشی از وجود ریزگردها و آلودگی کارخانهها آسمان آبی این شهر را به آسمانی کدر و تاریک تبدیل ساخته و از هوایش تنها میتوان بوی خاک و سرب استشمام کرد و رهایی از این آلودگیها اگرچه زمان بر است اما یک روز زودتر به فکر چاره افتادن برابر است با سلامتی هزاران جان و تن که هر لحظه امکان بند آمدن نفسهایشان وجود دارد، کودکان و سالمندانی که تاب تحمل این آلودگیها را ندارند و بیش از دیگر افراد نیازمند استشمام هوایی پاک هستند.
متاسفانه اکنون کارخانههای موجود در شهر قم برای خود معضلی شدهاند و بیش از آنکه سود دهی داشته باشند جانها و سلامتی را تهدید میکنند. از سلامتی خود کارگران کارخانهها که بگذریم حتی سلامت شهروندان هم به خاطر فعالیت تخریب محیطی در خطر است کارخانههایی که دود غلیظ ناشی از سربها را در هوای شهر پراکنده میکنند و سوزش چشم، گلو و سردرد را به همشهریان هدیه میدهند.
این روزها شهرک شکوهیه در فاصلهای نه چندان دور از شهر، مامنی برای در آغوش کشیدن این کارخانهها شده و تنها با فاصلهای ۱۲ کیلومتری از شهر به شدت بر آلودگی هوا دامن میزند.
محسن احمدی یکی از کارگرانی است که در کارخانههای صنعتی این شهرک چند سالی است فعالیت میکند و به شدت از آلودگی هوا در این منطقه شکوه میکند. وی میگوید: با وجود اینکه برخی از کارخانهها در این منطقه تعطیل شدهاند کارخانههای سرب امانمان را بریده و دیگر کاسه صبرمان لبریز شده است. محال است با عبور از مقابل این کارخانهها اشک نریزیم و به سرفه نیفتیم.
وی در حالی که خواهان جابه جایی این واحدها است ادامه میدهد: مگر ما چقدر حقوق میگیریم که بخواهیم نیمی از آن را هم صرف هزینه دارو و درمان کنیم.
حتی در خود شهرک شکوهیه علاوه بر کارخانههای ذوب فلزات و ریخته گری و... بسیاری از واحدهای صنعتی و مواد غذایی هم جا خوش کردهاند و جای تعجب است که چگونه این صنایع و کارخانهجات در کنار هم به فعالیت مشغولند؟! آیا دود و آلودگی حاصل از این کارخانهها بر تولیدات صنایع غذایی تاثیر منفی و سوء ندارد؟!
طبق اطلاعات وصولی، واحدهای صنایع غذایی در این مکان به شدت از آلایندگی کارخانههای ذوب فلزات و بازیافت صنعتی آسیب میپذیرند و دائم به شکایت و نامه نویسی به مسئولان اقدام میکنند. هر چند گاه این شکایتها بیجواب ماندهاند اما گویی این بار مسئولان برخورد را تا حدی دنبال کردهاند.
علی احمدی رئیس اداره حقوقی حفاظت محیط زیست استان قم اخیرا خبر از پلمب یکی از واحدهای آهن و فولاد خبر داد و گفت: مقام قضایی دستور پلمب این واحد صنعتی را به دلیل عدم توجه به اخطاریههای متعدد و همکاری نداشتن در رفع آلودگی داد.
وی با اشاره بر اینکه اداره کل حفاظت از محیط زیست استان به طور جد در راستای رفع آلایندگیهای واحدهای خدماتی و صنعتی وارد شده است ادامه داد: اگر واحدهای غیرمجاز ذوب سرب نیز بعد از صدور اخطار همکاری نکنند از فعالیت آنها جلوگیری میشود.
احمدی با بیان اینکه این آلایندهها سلامت جامعه را با تهدید روبه رو میکند گفت: عزم و مشارکتی همگانی از سوی مسئولان برای مقابله با تخریبهای محیط زیستی صورت گرفته است.
با این حال لازم است بدانیم که صرف پلمب کردن این واحدهای صنعتی و تولیدی تنها راهکار موثر و مناسب نیست آن هم در جامعهای که از فقر اشتغال رنج میبرد و بسیاری از جوانان با وجود داشتن مدارج عالی همچنان در انتظار پیدا کردن کار، روزگار میگذرانند.
ضروری است قبل از اینکه به دنبال پلمب کردن این واحدها باشیم به فکر اشتغال و فراهم کردن شرایط و امکانات لازم برای انجام آن باشیم و با تعبیه جایگاههای مناسب به اشتغال آفرینی در جامعه کمک کنیم؛ این نکتهای است که مدیر کل حفاظت محیط زیست استان به آن تاکید دارد.
رحمان دانیالی مدیر کل حفاظت از محیط زیست استان اظهار کرد: با توسعه واحدهای تولیدی و صنعتی میتوانیم به اشتغال و افزایش تولیدات کمک کنیم.
وی آشنایی فعالان در این عرصه را با قوانین زیست محیطی ضروری دانست و گفت: برگزاری کارگاههای آموزشی برای فعالان صنعت و معدن برای آشنایی با مولفههای صحیح زیست محیطی اقدامی مناسب است.
دانیالی دفع درست پسماندهای صنعتی را نیازمند برنامه ریزی دقیق دانست و افزود: این امر نیازمند همکاری همه دستگاههای مرتبط است.
وی از برخورد جدی با واحدهای آلوده کننده محیط زیست خبر داد و گفت: بدون هیچ چشم پوشی با عاملان این خطر زیست محیطی برخورد میشود.
باید بر این نکته تاکید کرد که ضروری است مسئولان و متولیان امر هرچه سریعتر این کارخانهها و واحدها را از شهر دور کنند و به بهانه نبود اعتبار و امکانات از زیر بار این مسئولیت مهم شانه خالی نکنند و بدانند هزینهای که این آلودگیها میتواند برای مردم و جامعه داشته باشد هزینهای بس بیشتر از جابهجایی چند کارخانه است.
البته به غیر از مسئله جابهجایی برخی راهکارهای فوری نیز وجود دارد که میتوان با استفاده از آنها میزان آلایندگی کارخانهها را تا حد بسیاری کاهش داد. مسئله استفاده از فیلترهای زیست محیطی امری است که اکنون در بسیاری کارخانهها اعمال میشود و میتوان به عنوان یک اقدام فوری از این فیلترها نیز در کارخانههای قم بهره گرفت.
انتهای پیام/۱۳۲
کد مطلب: 31842