قم نگار: بیست و ششمین روز ازمردادماه سال ۱۳۶۹، میهن اسلامی شاهد حضور عزیزانی بود که پس از سالها اسارت در زندانهای مخوف رژیم بعثی صدام، قدم به خاک پاک میهن اسلامی خود میگذاشتند.
قم نگار گزارش میدهد؛
پایان شیرین انتظاری تلخ/ وقتی آزادگی کمر ظلم را خم میکند
پايگاه اطلاع رسانی قم نیوز , 26 مرداد 1394 ساعت 20:53
قم نگار: بیست و ششمین روز ازمردادماه سال ۱۳۶۹، میهن اسلامی شاهد حضور عزیزانی بود که پس از سالها اسارت در زندانهای مخوف رژیم بعثی صدام، قدم به خاک پاک میهن اسلامی خود میگذاشتند.
به گزارش قم نگار «اگر روزی اسراء برگشتند و من نبودم، سلام مرا به آنها برسانید و بگویید خمینی در فکرتان بود» این پیام رهبر مردانی است که سختی زندانهای بعثی را به جان خریدند تا فرمان جهاد رهبر خود را لبیک گفته و از جان و مال و ناموس خود در برابر دشمنان متجاوز حفاظت کنند.
26مرداد همه ساله یادآور روزی خاطره انگیز است، روزی که فرزندان این سرزمین به آغوش وطن بازگشته و انتظار مادران و همسران خود را به سر رساندهاند؛ روزی که ایران اسلامی غرق در اشک شوق مادرانی شد که بعد از سالها انتظار فرزندان خود را در آغوش کشیدند.
این روز یکی از خاطرهانگیزترین روزهای تاریخ انقلاب اسلامی است که شاهد حضور و آزادی مردانی بود که در راه عهد و پیمانی که با خدا بسته بودند، مجاهدت و استقامت ورزیدند و آنها توانستند در سالهای زجر و شکنجه، با وجود درد و بیماری جسمی، روح و روان خود را حفظ کنند و تقوا و مردانگی خود را مضاعف نمایند تا در بازگشت به ایران اسلامی در صحنههای مختلف اجتماعی، سرمشق و نمونهای برای صلابت و استقامت مردان و زنان ایران اسلامی باشند.
دود اسفند، نذر قدمهای گلهای میهن
بوی اسفند، گلهایی که کف خیابان چیده شده بود، مادرانی که عکس فرزندان خود را در دست داشتند و ریسههایی که به بسیاری از کوچهها بسته شده بود همه حکایت از ورود مهمانانی عزیز داشتند؛ مهمانانی که نبودشان کمر پدر را خم کرده بود و موهای مادر را سپید...
این رویداد دو هفته پس از اشغال نظامی کویت توسط عراق؛ صدام نامهای را خطاب به آیت الله هاشمی رفسنجانی رئیس جمهوروقت صادرکرد و این بار عهد نامه۱۹۷۵ الجزیره را پذیرفت.
صدام در حالی به شرایط ایران برای پایان جنگ تسلیم شد، که یکی از این شروط عقبنشینی از مرزهای ایران و آزادسازی اسیران ایرانی بود که در ۲۶ مرداد ۶۹ عراق به شرط آزادی اسیران ایرانی عمل کرد.
در حال آزادی اسرا ایران و عراق بعد از جنگ تا دو سال به طول انجامید که بر اساس کنوانسیون سوم ژنو، پس از مخاصمه جنگ باید تمام اسرا بدون تأخیر به کشور خود بازگردانده شوند چیزی که در جنگ تحمیلی از طرف دولت بعث عراق نادیده گرفته شد.
سالار شهیدان؛ الگوی تمام نمای آزادگی
مردان آزادهای که فرمان سرور شهیدان را اجابت کرده و در عین ایمان آزادگی پیشه کردند، عضو مجلس خبرگان رهبری، آیت الله واعظ موسوی با تاکید بررشادت مهم و کلیدی آزادگان گفت: آزادگان در هشت سال دفاع مقدس در اسارت با سربلندی و آزادی خواهی صدای اسلام را به گوش جهانیان رساندند و در این زمینه از هیچ تلاشی فروگذار نکردند.
مردانی که کوس رسوایی صدام و رژیم بعث را همه جا علم کرده و حتی در اوج سختی و شکنجه لحظهای حاضر به پشت کردن به امام و نظام خود نشدند، آیت الله واعظ موسوی افزود: آزادگان با حریت و منشهای انقلاب و مرام امام راحل (ره) بیعت خویش را انجام داده و دشمن کینه توز و تا بن دندان مسلح را تسلیم خویش کردند و آزادگی را به جهانیان آموختند.
و چه خوب الگویی است سالار شهیدان آنگاه که میگفت: «اگر دین ندارد حداقل آزاده باشید» و مردان با غیرت ایران اسلامی در این عرصه و دیگر برهههای حساس تاریخ ثابت کردند که اگز برای امام حسین (ع) بر سر و سینه میزنند راه و منش و طریقت سالار شهیدان را هم مد نظر قرار دادهاند.
این راه ادامه دارد
حالا اگر چه سالها از بازگشت شکوهمند این قهرمانان میگذرد اما راه و رسم آزادیگی قدیمی نشده است و باید به ایثاراین آزادگان در ۸ سال دفاع مقدس توجه شود، آیت الله واعظ موسوی دراین رابطه ادامه میدهد: جوانان باید توجه داشته باشند که این انقلاب برای نظام اسلامی ما به آسانی به دست نیامده، بلکه شجاعتها و رشادتهای زیادی انجام شده تا امروز وارث چنین نظامی باشیم و باید خود را مدیون شهدا، آزادگان و جانبازان بدانیم و برای سربلندی شهدا و جانبازان از هیچ تلاشی دریغ نکنیم.
رشادتهای این آزادگان در حالی در آن برهه کشور را از چنگال اسکتبار و دستنشاندهاش رهایی داد که هنوزم چرخ مملکت با تدبیر و همت همین افراد میگردد، کسانی که همواره برای این نظام و انقلاب دل سوزاندهاند و قدر آن را دانستهاند.
عضو مجلس خبرگان با تاکید بر اینکه آزادگان بهترین الگوبرای نسل جوان ما هستند، عنوان کرد: انسان همواره برای رسیدن به ایدهآلهای خویش به دنبال الگویهای مناسب میگردد و هر چه این الگوها با ما همخوانی داشته باشد الگو قرار دادن آنها راحتتر و مورد پسندتر است.
وی افزود: چه کسانی بهتر از آزادگان که با ما هم نسل هستند و به راحتی میتوانند خاطرات خویش را به نسل جوان معرفی کنند و ما آنها را به عنوان الگو و اسوههای سربلندی و بصیرت برای ملت ایران و جوانان در عرصههای اجتماعی، معنوی، اخلاقی سیاسی و اقتصادی معرفی کنیم.
مردانی که حاضر شدند با هدیه کردن عزیزترین و بهترینهای خویش در راه اعتلای اسلام وظیفه خویش را انجام دهند و جا پای معصومان دین بگذارند به حق شایستگی این را دارند که اسوه و الگو قرار گیرند.
انتهای پیام/ 130
کد مطلب: 32053