قم نگار: تا غروب آفتاب دستش رو به آسمان بلند بود و با تضرع اشك ميريخت ... تا بالاخره بخشيده شد...
قم نگار گزارش میدهد
عرفه روزتجسم بندگی با معرفت/ وقتی که ندای اجابت شنیده می شود
پايگاه اطلاع رسانی قم نگار , 1 مهر 1394 ساعت 14:11
قم نگار: تا غروب آفتاب دستش رو به آسمان بلند بود و با تضرع اشك ميريخت ... تا بالاخره بخشيده شد...
به گزارش قم نگار، زبان به سخن باز کن که امروز خداوند گوش شنوای توست، نامه اعمالت سیاه هم که باشد نور مطلق امروز تو را صدا می زند و تمام جانش را برای شنیدن صدای تو کنار گذاشته است.
امروز زمان آن رسیده که اعتراف کنی ؛ اعتراف به دست خالی و روی سیاه ؛ امروز روزی است که دست را به سوی معبود دراز می کنیم و می خواهیم که غروب گناهانمان را با غروب آفتاب برساند...
عرفه روزی است که خداوند در آن نگاهی ویژه ای به بنده اش دارد، از آن روزها که دعا می کنی تمام نشود، دعا می کنی لحظه هایش به توان بی نهایت برسد و در تک تک ثانیه ها نجوا کنی «سُبْحانَ الَّذى لا مَلْجَاَ وَلا مَنْجا مِنْهُ اِلاّ اِلَيْهِ...»
پروردگارا من در این روز به سوي تو روي آورم. و به ربوبيت تو گواهي دهم. و اعتراف كنم كه تو تربيت كننده و پرورنده مني، و بازگشتم بسوي توست، مرا با نعمت آغاز فرمودي قبل از اينكه چيز قابل ذكري باشم.......
عرفه روز بازگشت من به توست، دور مانده ای از اصل که حالا بازجوید وصل خویش را و در روزی که سجاده ای به وسعت هستی گسترده است سجاد وار سجده می کنم و در زلال آفتاب نگاه خداوند، قنوت عشق را عاشقانه به زمزمه می نشینم و دربرکه عرفه، خود را از زنگار غفلت و معصیت شستوشو می دهم .
الهی تو را می خوانم با اشکی که از یاد حسین (ع) برگونه هایم روان است و تو را می خوانم به یاد پاکی و خلوص بندگی در صحرای عرفات، تو را می خوانم که خود وعده اجابت داده ای و چه کسی صادق تر از توست در قول؟
نهم ذی الحجه، روز عرفه، روزی است که خداوند توجه ویژه ای به سه گروه از بندگانش دارد، كربلا و زائران امام حسين (ع)، صحراي عرفات در نزديكي مكه و حجاج بيت الله و هر جا از دنيا كه دستي به سوي او بلند شود و دلي بشكند.
اگر که سعادت حضور در کربلا و مکه را نداریم دل شکسته مان را آورده ایم که ترمیمی برآن باشی و دستی که نه از سر نیاز که از سر عشق و مهر به سویت دراز کرده ایم.
عرفات، نام منطقه وسيعى است در شرق مكه، اندكى متمايل به جنوب كه در ميان راه طائف و مكه قرار گرفته است که زائران بيتالله الحرام در روز نهم ذى الحجه یا همان روز عرفه از ظهر تا غروب در اين منطقه حضور دارند.
آدم و حوا (ع) پس از هبوط از بهشت و آمدن به كره خاكى، در اين سرزمين همديگر را يافتند و جبریئل هنگامی که مناسک حج را به آدم آموخت آدم پاسخ داد:«عرفتُ عرفتُ» و به همين دليل، اين منطقه «عرفات» و اين روز«عرفه » نام گرفته است.
آیت الله ابوالقاسم علیدوست در این رابطه گفت: از آنجایی که این دعا در صحرای عرفات و در روز عرفه بر زبان مبارک سیدالشهدا (ع) جاری شده است، به دعای عرفه شناخته می شود، بنابراین وجه تسمیه آن به شرایط زمانی و مکانی صدورش برمی گردد.
عرفه روز امید دوباره کسانی است که در رمضان بخشیده نشده اند، این را امام صادق (ع) نوید داده است وقتی که فرمود: «كسى كه در ماه رمضان آمرزيده نگردد تا رمضان آينده آمرزيده نمىگردد؛ مگر اين كه روز عرفه را درك كند.»
عرفه را عرفه نام نهادند زیرا که در این روز مردم از اين جايگاه و در اين سرزمين به گناه خود اعتراف ميكنند در روزی که خدواند بندگانش را به عبادت بسیار دعوت کرده است و بزرگان دین آن را در تراز شب های قدر دانسته اند.
دست ها امروز همگی به سوی آسمانی است که در هایش از ظهر تا غروب برای شنیدن تضرع بندگان باز است لب ها همگی دعای عرفه سر می دهد، دعایی که به گفته حجت الاسلام ابوالقاسم علیدوست مضامین اصلی اش شامل اصول حقیقی تشیع است و نه تنها مختص به شیعیان بلکه مناسب برای پیروان همه ادیان در سراسر جهان دانست.
امروز از هر آنچه خدای قلابی است که در طی یک سال پرستیدمشان دل می کنم و دلم را به نام تو سند می زنم،عرفه می خوانم و صدایت می زنم و یکتا پرستیم را به رخ عالمیان می کشم و تو تنهاخدای من اگر برانیم در خانه چه کسی را بزنم، مگر نه اینکه خودت وعده اجابتم را داده ای...
عضو جامعه مدرسین در رابطه با تاکید دعای عرفه بریکتا پرستی و نبوت، افزود: مضامین برجسته از توحید و یکتاپرستی در این دعا وجود دارد و علاوه بر آن مباحثی مانند، معاد، نبوت و امامت هم مورد تاکید قرار می گیرد و صلوات های متعدد در دعا خود مهر تائیدی بر نبوت و امامت است.
من هم بسان آدم تا غروب آفتاب دستم را به سوی آسمانت دراز می کنم و با تضرع از درگاهت طلب بخشش می کنم، تا دستم را بگیری و در مسیر خودت راهنماییم کنی که من بنده ای ضعیفم که بدون رهنماییت راه را گم میکنم باشد که عرفه حسین (ع) هدایتم کند.
آیت الله ابوالقاسم علیدوست خاطرنشان کرد: دعایی امام حسین(ع) در روز عرفه نتایج مثبت فراوانی بر روی انسان دارد، تهذیب انسان و تعلیم عبادت تنها بخشی از آثار خواندن این دعا است.
عضو جامعه مدرسین افزود : دعای عرفه و روز عرفه تنها مختص مسلمانان نیست و هر کسی در سراسر جهان می تواند با خواندن این دعا به عبادت حقیقی بپردازد و به خدای خود بازگردد.
عرفه روزی است برای تمام بندگان از مسلمان و غیر مسلمان گرفته تا مسیحی و یهودی، عرفه روزی برای هر بنده ایکه دلش شکست و اشکشش جاری شد روزی برای تمام دست های بلند شده رو به آسمان، عرفه روز بندگی است...
انتهای پیام/130
کد مطلب: 32800