کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

قم نگار گزارش می‌دهد؛

خوشه هایی از جنس طلا در دل کویر/ گندم قم بر سر سفره های مردم

پايگاه اطلاع رسانی قم نگار , 9 مهر 1394 ساعت 0:00

قم نگار: خوشه هایی طلایی از جنس برکت که رقص طلایی شاخه هایش در میان نوازش باد چشم هر بیننده ای را به خود خیره می کند


به گزارش قم نگار خوشه هایی طلایی از جنس برکت که رقص طلایی شاخه هایش در میان نوازش باد چشم هر بیننده ای را به خود خیره می کند؛ گیسوان طلایی زمین که باد در میانش شانه می کشد و برکت را به سفره های خانه هر ایرانی می رسانند.

جو یکی از محصولات کشاورزی پرمصرف است که در استان قم به دلیل داشتن اقلیم گرم و خاک های شور از محصولاتی است که بیشترزمین‌های کشاورزی را به خود اختصاص داده‌است.

از طرفی هم رونق دامداری در این استان و استفاده این محصول به عنوان خوراک دام بر عوامل استقبال مردم و کشاورزان قم از این محصول افزوده است؛ عواملی که باعث شده است کشت جو دررتبه اول و گندم در رتبه دوم محصولاتی زراعی استان قرار گیرد.

به دلیل شرایط خاص اقلیمی، کشاورزی در استان قم در مناطق مختلف به صورت متفاوت دیده می‌شود؛ وجود مناطق متفاوت جلگه ای و کوهستانی کشت محصولات متنوعی را در استان قم رقم زده است به گونه ای که در مناطق جلگه ای استان قم بخش زراعت در مناطق کوهستانی باغداری فعال است.

آفتابگردان، تره‌بار، پنبه، ذرت، جو، چغندرقند وگندم ازمحصولات استان قم است که از این میان، کشت جو و از اهمیت زیادی برخورداراست؛ پسته و زیتون هم از دیگر محصولاتی است که چندی است کشت آن در استان قم رونق گرفته است.

از انار و انجیر تا گندم و جو، حاصل دسترنج کشاورزان قمی
روستاهای دارای هوای گرم مانند جعفرآباد و مرکزی به علت جلگه ای بودن و داشتن آب و هوار گرم محصولاتی مانند انار، انجیر، پنبه، سبزی، صیفی‌جات، گندم و یونجه است در مقابل روستاهای بخش کهک و خلجستان به دلیل کوهستانی بودن، دارای آب و هوای ملایم و برخی اوقات سرد هستند که در آن‌ها درختان میوه سردسیری از قبیل گردو، فندق، بادام، زردآلو و گیلاس پرورش داده می‌شود.

به گفته محمدرضا طلایی مدیر کل جهاد کشاورزی استان قم: در حال حاضر کشت یونجه در استان قم از تمامی محصولات به صرفه تر است.

در حال حاضر با توجه به اقلیم خشک استان قم ومشکلات خشکسالی و بحران آب محصولی باید کشت شود که علاوه بر مصرف کم آب بیشترین بهره وری را داشته باشد، که گندم و جو از این دست محصولات است که علاوه بر مصرف آب کمتر بهره وری بیشتری دارد.

استان قم درحالی به کشت گندم می پردازد که در سال جاری در این محصول به خود کفایی رسیده و حتی نیاز به ورود یک دانه گندم از بیرون استان ندارد این در حالی است که به گفته مدیر کل غله و بازرگانی استان قم: سال گذشته حدود ۵ میلیون تن گندم توسط کشاورزان به دولت داده شد که مابقی نیاز کشور در محصول گندم از خارج کشور تامین می شد.

از وابستگی تا خودکفایی
کشورهای آلمان، استرالیا، کانادا و کشورهای حاشیه خلیج فارس از جمله کشورهایی است که در سال گذشته با وجود تمامی تحریم ها و شرایط سخت گندمشان وارد ایران و همچنین سیلوهای استان قم شده است.

امسال اما در حالی علاوه بر اصلاح الگو کشت و صرفه جویی در مصرف آب به خود کفایی در مصرف گندم رسیده ایم که کشاورزان ۸ میلیون تن گندم را در سال زراعی کنونی از کشاورزان خریداری شد و به همین دلیل نیازی به واردات گندم نداریم.

این میزان گندم در حالی به دست آمده است که امسال ۷۰ درصد از زمین های زراعی گندم به جهت تصحیح الگوی کشت زیرکشت گندم رفته اند و برخلاف سال های قبل امسال تنها در بخش صنعتی و در تولید ماکارانی ، بسکوئیت و چسب کمبود گندم از کشورهای حاشیه دریای خذر و به وسیله بخش خصوصی وارد شد.

امسال در زمینه تولید گندم با یک تیر دونشان زده شد، هم در مصرف آب صرفه جویی شد و سطح زیر کشت کاهش یافت و هم علاوه بر کمیت زمین های زیر کشت کیفیت محصولات افزایش یافت و در زمینه گندم به خود کفایی رسیدم، گامی مهم در کشت گندم که نوید روزهای بهتر و صادرات این محصول را به شرط توجه مسئولان به قشر کشاورز و تامین نیازهای آن ها می دهد.

به گفته فرهاد زارعی: در سال زراعی کنونی بعد از خرید محصول از کشاورزان به جهت تکریم و دلگرمی آن ها بلافاصله پول محصولشان به حساب کشاورزان ریخته شد. اتفاقی که شاید بتواند مایه دلگرمی کشاوزانی که بعضا عطای کشاورزی را به لقایش بخشیده و عازم شهرها می شود را فراهم کند.

افزایش ۳۳ درصدی خرید گندم
فرهاد زارعی از افزایش ۳۳ درصدی خرید محصول گندم از کشاورزان خبر داد و گفت: با توجه به تلاش جهاد کشاورزی برای جلوگیری از آفات و سل زدگی محصول سالم و با کیفیت تری به دست آمده است.

سیلوهای پر استان قم و البته کشور حاصل دسترنج کشاورزانی است که در شرایط سخت تحریم همت کردند و بی نیازی در مصرف قم را رقم زند، قم با ۵ کارخانه آرد مجهز که باتکنولوژی روز دنیا هماهنگ هستند نیاز غذایی مردم قم را در مصرف نان تامین می کند واز این نظر هم محدودیتی در استان احساس نمی شود.

محصول گندم و آرد با کیفیت و آموزش نانواهای قمی، همه وهمه باعث شده است که استان قم در ۶ ماه گذشته بهترین وبا کیفیت ترین نان کشور را دارا باشد، محصولی که برکت و قداست آن در آیات و روایات ما توصیه ها و سفارشات فراوان شده است.

گندم به عنوان یکی از محصولات اساسی و یکی از مهم ترین نیازهای مردم، کالایی استراتژیک و ترفندی برای تحریم کشورهای جهان سوم محسوب می شود که خوشبختانه با تلاش مردان و زنانی که تلاش می کنند تا سفره‌های مردم خالی نماند در این محصول به خود کفایی نسبی رسیده ایم، باتلاش این کشاورزان و دست های پینه بسته شان می توان امیدوار بود که در سال های آینده واردات گندم هم در سند افتخاراتشان ثبت شود.

انتهای پیام/۱۳۲


کد مطلب: 32910

آدرس مطلب :
https://www.qomnews.ir/fa/report/32910/خوشه-هایی-جنس-طلا-دل-کویر-گندم-قم-سر-سفره-های-مردم

قم نیوز
  https://www.qomnews.ir