به گزارش قم نیوز، مردم ایران در ۱۲ بهمن سال ۵۷ حماسه بی سابقه ترین استقبال تاریخ معاصر را رقم زدند استقبال از مردی که نه تنها مرجع و مراد بود، بلکه رهبری بود که نمونه ای از حکومت اسلامی را در نظام جهانی بنیان گذاشت و این گونه شد که "حق آمد و باطل رفت" با گسترش قیام مردم و خروج شاه از ایران، شاپور بختیار به عنوان آخرین و تنها امید رژیم پهلوی و سردمداران غربی پشتیبان این رژیم، به عنوان نخست وزیر باقی مانده بود.
در طرف مقابل، تظاهرات مردم هر روز پر شورتر و مصممتر میشد و شعار استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی به عنوان اصلی ترین خواسته مردم در نهضت انقلابی به رهبری امام خمینی مطرح میشد. امام خمینی که شرط ورود خود را به کشور، خروج شاه، اعلام کرده بودند، با فرار شاه در ۲۶ دی ۱۳۵۷، تصمیم به بازگشت گرفتند و قرار بود این رجعت تاریخی در روز پنجشنبه پنجم بهمن ۱۳۵۷ انجام گیرد اما بختیار، با بستن فرودگاه ها مانع از انجام این امر شد.
با انتشار خبر بسته شدن فرودگاهها، مردم خشمگین به خیابان ها ریخته و با تحصن و شعارهای کوبنده، دولت بختیار را تحت فشار شدیدی قرار دادند. در همین زمان رییس شورای سلطنت، سید جلال تهرانی، در پاریس ضمن استعفا خدمت امام، اعلام کرد که شورای سلطنت غیر قانونی است. سرانجام، تحصنها و تظاهرات عظیم مردم، بختیار را مجبور کرد، فرودگاه ها را باز کند. کارکنان اعتصابی تلویزیون اعلام کردند برای ضبط و پخش مستقیم مراسم آمادهاند.
فرودگاه مهرآباد آماده استقبال از پرواز انقلاب بود. روز ۱۲ بهمن ۱۳۵۷، پرشکوه ترین استقبال تاریخی رقم خورد و هواپیمای ایرفرانس در حوالی ساعت ۹ صبح در فرودگاه مهرآباد نشست و حضرت امام، با قلبی آرام و مطمئن پس از ۱۵ سال هجرت، پا به خاک میهن اسلامی گذاشتند.
امام خمینی پس از اقامه نماز در کف هواپیما، روی دو پتو با آرامش خوابیدند. این در حالی بود که همه علاقمندان، دوستداران و نزدیکان ایشان، نگران انجام این پرواز بودند. خطر انهدام هواپیما و یا ربودن آن در آسمان چیزی بود که همه را تا لحظه فرود آن در فرودگاه تهران، نگران ساخته بود روح الله خمینی پس از سالها دوری و تبعید به کشور بازگشت و حضور میلیونی مردم که صف استقبال کنندگان را از فرودگاه تهران تا بهشت زهرا تشکیل می داد، حاکی از عشق و علاقه بینظیر آنها به رهبر خویش بود و این گونه شد که مردم ایران تاریخی ترین استقبال در طول تاریخ معاصر را رقم زدند.
حضرت امام طی بیاناتی در فرودگاه تهران گفتند: من از عواطف طبقات مختلف ملت تشکر میکنم. عواطف ملت ایران به دوش من بارگرانی است که نمیتوانم جبران کنم. ایشان ضمن اشاره به اینکه طرد شاه از کشور قدم اول پیروزی بود، همگان را به وحدت کلمه و ادامه مبارزه تا قطع کامل ریشههای فساد ترغیب کردند.
امام از فرودگاه مستقیما به بهشت زهرا (س) رفتند و ضمن ادای احترام به شهدای انقلاب اسلامی، سخنرانی تاریخی خود را در آنجا ایراد کردند. بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران در اولین سخنرانی خود در میان انبوه مردم مشتاق در بهشت زهرا(س)، فرمودند:" من وقتی چشمم به بعضی از اینها که اولاد خودشان را از دست دادهاند میافتد، سنگینیای در دوشم پیدا میشود که نمیتوانم تاب بیاورم.
محمدرضا پهلوی فرار کرد و همه چیز ما را به باد داد. مملکت ما را خراب کرد و قبرستانهای ما را آباد." در این سخنرانی بود که امام آن جمله فراموش نشدنی و تاریخی را فرمودند:"من دولت تعیین میکنم، من توی دهن دولت میزنم ... من به پشتیبانی این ملت دولت تعیین میکنم."
دهها خبرنگار و عکاس و فیلمبردار به ثبت این رویداد تاریخی پرداختند. جمعیت استقبال کننده در طول ۳۳ کیلومتر از فرودگاه امام تا بهشت زهرا(س)، بین ۴ تا ۸ میلیون نفر تخمین زده میشد. در این سخنرانی امام نخست وزیری شاپور بختیار را غیر قانونی اعلام کرده و فرمودند: \"من به پشتیبانی این ملت دولت تعیین میکنم" بدین ترتیب از ورود امام ۱۰ روز تاریخی که بعدها دهه فجر انقلاب اسلامی نام گرفت، سپری شد تا طومار رژیم پهلوی و ۲۵۰۰ سال استبداد شاهنشاهی برای همیشه در هم تنیده شود.
اما شهر قم در این پیروزی نقش بسزایی بود که در این میان با حجت الاسلام علی اکبر مسعودی خمینی عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم درباره نقش قم در پیروزی انقلاب اسلامی گفتگو کردیم.
انقلاب از قم شروع شد حجت الاسلام علی اکبر مسعودی خمینی بااشاره به اینکه انقلاب ایران که به رهبری آیت الله خمینی (ره) انجام شد، انقلابی بی سابقه در تاریخ جهان بود، می گوید: انقلاب ها در جهان با جنگ و خونریزی و با اسلحه و با جنایت پیروز می شد اما انقلاب امام خمینی (ره) انقلاب مسلحانه نبود بلکه انقلاب فرهنگی و انسانی بود که از قم شروع شد.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم می افزاید: امام خمینی (ره) اولین نامه ای که به آیت الله محلاتی در شیراز نوشتند با این مضمون بود \"که باید علما و روحانیون را بیدار کنیم زیرا اسلام در حال از دست رفتن است\" به گفته وی امام خمینی(ره) دل سوزهایی که از ته دلشان برای اسلام و مردم می کردند؛ برای رضای خدا بود نه برای بدست آوردن شخصیت و جمع کردن اقتدار خود به همین دلیل گفته های امام به دل مردم نشست و زمانی که مردم و علما و روحانیون قم این صداقت امام خمینی (ره) را دیدند جذب ایشان شدند.
حجت الاسلام مسعودی خمینی معتقد است: از همان اول روحانیون فهمیدند که اگر انقلاب به ثمر برسد اسلام پیروز است و امام خمینی(ره) اقتدار و خودبینی ندارد و ایشان را دارای تقوا، مردم شناس، وقت شناس و یک انسان واقعی دیدند و به امام خمینی(ره)علاقمند شدند.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم به نقش زنان قم در پیروزی انقلاب می گوید: زنان قمی با چوب و چماق از محله های پایین شهر به طرف حرم می آمدند و با شعار زنده باد خمینی، مرگ برشاه راهپیمایی می کردند.
وی بابیان اینکه نقش طلاب، علما و مردم قم نقشی بود که خود امام خمینی (ره) می خواست، می گوید: در این مدت تا پیروزی انقلاب روحانیون و مردم خیلی اذیت شدند اما گفته های امام خمینی(ره) مسلم بود و مردم گوش به فرمان امام خمینی (ره) حرکت میکردند.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم نقش قم را در پیروزی انقلاب نقش اولیه می داند و می گوید: امام راحل آن انقلاب را در قم به وجود آورد و شروع نهضت از سال 40 تا 57، 15 سال طول کشید که در این مدت تمام علما؛ رفتار و گفتار این انسان (امام خمینی ره) را زیر نظر گرفته بودند و به دنبال امام پیش می رفتند و مردم قم زمانی که دیدند تمام علما یک دست می گویند مرگ برشاه، مردم هم با علما همراه شدند و علمای شهرهای دیگر به تبع از علمای قم و مردم شهرهای دیگر به تبع از مردم شهر قم همه یکپارچه صدا زدند مرگ برشاه.
انتهای پیام/130