به گزارش قم نیوز، مراسم
"روز ولنتیاین" یا "روز عشق" سال هاست که در کشور ما هم رواج یافته است. مراسم این روز که در فرهنگ سده های میانه و سپس فرهنگ مدرن غربی بعنوان روز "ابراز عشق" شناخته می شود، در روز ۱۴ فوریه هر سال برگزار می شود.
هر سال در روز ولنتاین برابر با ۲۵ بهمن هدیه دادن و هدیه گرفتن در شهر قم نیز مانند سایر شهرها از سوی بسیاری از جوانان انجام می شود. به گفته فروشندگان فروش هدیه های مخصوص "ولنتاین" از ۱۰ روز مانده به این روز شروع می شود و تا دو الی سه برابر افزایش می یابد. به طوری که یکی از فروشندگان عنوان می کند اجناسی که برای این روز وارد کرده کاملا به فروش رفته است.
معمولا هدایایی که برای این روز خریداری می شود نماد آن سال است. مثلا خرگوش نماد سال گذشته بوده و اژدها نماد امسال است، اما به گفته فروشندگان در قم خیلی فرق نمی کند که نماد سال چیست؛ آنچه پای ثابت همه هدایا بوده شکلات و عروسک می باشد.
از لحاظ تفکیک جنسیتی نیز اکثر فروشندگان، تعداد دخترانی که برای این روز خرید می کنند را بیش از تعداد پسران می دانند. فروشنده ای بر این باور است که دخترها ساده تر و باور پذیرتر هستند و بیان می کند: ۸۰ درصد مشتری هایم که برای این روز هدیه می خرند، دخترها هستند؛ در حالی که فروشنده دیگری ۵۰ درصد مشتری هایش را دختر و ۵۰ درصد پسر معرفی می کند.
یکی دیگر از فروشندگان در این رابطه می گوید: دخترها برای خرید این روز نسبت به پسرها راحت تر پول خرج می کنند و وسواس کمتری هم در انتخاب هدایا دارند. این در حالی است که تقریبا همه فروشندگان اعتقاد خاصی به این روز ندارند و تنها برای فروش اجناس خود از این روز استقبال می کنند.
حتی برخی از فروشندگان که در طول سال اصلا از این گونه اجناس نمی فروشند به دلیل اوضاع اقتصادی شان با نزدیک شدن به روز "ولنتیان" قسمتی از ویترین مغازه خود را به عروسک اختصاص می دهند.
اینکه در شهر قم با وجود تاکید بسیار مسوولین و علما برای فرهنگ سازی، شاهد رواج چنین فرهنگی برای یک مناسبت بدون پشتوانه دینی یا ملی هستیم، زنگ خطری است که البته چندین سال است در گوش مسوولین فرهنگی قم به صدا در آمده است اما ظاهرا کسی قصد شنیدن صدای آن را ندارد!
انتهای پیام/105