هم اکنون در بسیاری از شهرها نسل عالمان ربانی تمام شده است و حال آنکه دیانت و ایمان مردم مرهون حضور چنین روحانیون با معنویتی در متن مردم و کوچه و بازار است و روحانیت اصیل باید به رسالت اصلی خودش که هدایت جامعه و مردم است بیشتر بپردازد.
کنگره بینالمللی علامه طباطبایی(ره) طی مراسمی با حضور وزیر ارشاد و جمعی از شخصیتهای حوزوی در حرم مطهر بانوی کرامت آغاز به کار کرد و در حاشیه این مراسم پوستر و سایت کنگره رونمایی شد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: دوگانه تجدد و دین با اصالت دادن به دین در اندیشه علامه طباطبایی(ره) آرایش جدیدی پیدا کرده است بنابراین به نظر بنده علامه طباطبایی در ایجاد پایههای فکری انقلاب ایران نقش بسزایی را ایفا کردند و امروز شاهد حاکمیت دینی در دنیایی هستیم که قرار بود دین از عرصه اجتماعی حذف شود.
بیست و چهارم آبان ماه سالروز رحلت مفسر کبیر قرآن حضرت علامه طباطبایی است و در تقویمها نیز به روز بزرگداشت ایشان ثبت است، به همین مناسبت مرتضی نجفی قدسی یادداشتی در گرامیداشت چهلمین سالگرد ارتحال ایشان منتشر کرده است
حجت الاسلام موسوی همدانی، اظهاری می کند: «از جمله درس هایی که من از این بزرگ مرد گرفتم و برایم آموزنده بود، این بود که در همه ی لحظات، مراقب خویش بود و کنترل خود را به دست داشت، خدا شاهد و گواه است که در این مدت ۳۵ سال یک غیبت از او نشنیدم، یک کلمه در تعریف و تمجید از خودشان نشنیدم، در این باره یکی ایشان عجیب بود و یکی هم امام خمینی (رحمة الله علیه) ...
مرجع تقلید شیعیان گفت: تواضع علامه در برابر شاگردان، درس اخلاقی برای همه بود و تاکید داشت که برکت علم در تعظیم استاد است، تمام حرکات و رفتارهای علامه طباطبایی درس بود.
مرجع تقلید شیعیان با بیان اینکه علامه طباطبایی سبب شد مسئله تفسیر قرآن که از مهم ترین مسایل علمی است به سطح بالای حوزه ها برسد عنوان کرد: ایشان قرآن را از غریبی بیرون آورد که خدمت بزرگی به تفسیر و حوزه ها بود.
یکی از مراجع تقلید با تاکید بر اینکه در بین خدمات علامه طباطبایی سه خدمت از خدمات ایشان از نظر ما بسیار مهم است گفت: اول احیای مجالس تفسیر است که در حوزه های علمیه بود ولی در حاشیه بود و ایشان تفسیر را به حوزه ها آورد و به آن رسمیت داد.
استاد حوزه و دانشگاه گفت: تنها گفتن و شنیدن مفاهیم اثری ندارد و اگر کسانی که به تبلیغ دین می روند خود، تجسمی از مفاهیم دینی باشند مردم هم از آنها یاد می گیرند.
مدیر دارالقرآن علامه طباطبایی با اشاره به کیفیت نگارش المیزان و نقاط قوت این تفسیر علامه طباطبایی گفت: کتابی در دنیای اسلام به اندازه این کتاب تاثیرگذار نبوده است.
یکی از مراجع تقلید با اشاره به ویژگیهای علامه طباطبایی گفت: ایشان از لحاظ معنویت در حدی بود که وقتی تفسیر قران می گفت مفاهیم و مضامین آیات در روح ایشان به طوری اثر کرده بود که نشانه ها و تفاسیر در ایشان متجسم بودند.
شیفتگی آیت الله امینی به علّامه طباطبایی به حدی بود که از ابتداء تا انتها هیچ گاه ایشان را رها نکرد و درک محضر علّامه را از توفیقات الهی میدانست. در پی ارتحال آیت الله ابراهیم امینی از اعضای مجلس خبرگان رهبری و از اساتید پیشکسوت حوزه، مرتضی نجفی قدسی از خادمان قرآن و مؤسس دارالقرآن علّامه طباطبایی یادداشتی به این شرح قلمی کرده است:
گرامیداشت سی و هشتمین سالگرد ارتحال علامه طباطبایی همراه با تکریم پیشکسوتان عرصه تبلیغ دینی در هفتمین همایش انجمن علمی ارتباطات و تبلیغ حوزه شامگاه پنجشنبه ۳۰ آبان ۱۳۹۸ با سخنرانی مرجع عالیقدر آیت الله نوری همدانی در دارالقرآن علامه طباطبایی برگزار شد.
مرجع تقلید شیعیان با تأکید بر اینکه باید اندیشههای علامه طباطبایی در علم اصول آشکار شود،گفت:این مفسر بزرگ قرآن کریم اعتقاد داشت که در علم اصول مسائل اعتباری باید از مسائل فلسفی جدا شود و هر علمی را باید از مبادی خود دنبال کنیم.
مدیر اجرایی مجمع عالی حکمت اسلامی بابیان اینکه ۱۷ عنوان برنامه برای مراسم بزرگداشت علامه طباطبایی برگزار میشود، پنج نشست علمی در تهران، قم، مشهد، شیراز و تبریز به این مناسبت برگزار میشود.