کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

چه کسی بر صندلی استانداری قم در دولت یازدهم تکیه خواهد زد؟

علی بنایی، محمد حسین موسی پور و قربانعلی سعادت، کاندیداهای اصلی استانداری قم

قم نیوز , 29 مرداد 1392 ساعت 19:32

قم نیوز: چند روزی از رای اعتماد مجلس به وزیر کشور دولت یازدهم می گذرد. اگر چه انتخاب وزیر کشور اثر مستقیمی در فعالیت های استان قم نداشته است اما انتصاب استاندار قم که توسط وزیر کشور صورت خواهد گرفت، یکی از رخدادهایی است که از چندی قبل به دلیل اهمیت آن، در مرکز توجهات قرار گرفته است.


سرویس سیاسی قم نیوز: قم استان حساسی است. اگر چه در بین استان های کم مساحت ایران قرار دارد اما به دلیل حضور حوزه علمیه و مراجع تقلید و طلاب و فضلای همیشه در صحنه، برای همه دولت ها به شمشیری دو لبه شبیه است و تاثیرگذاری آن حتی فراتر از حد مرزهای جغرافیای ایران است.

در دولت های گذشته، اعتراض یا همراهی طلاب و مراجع تقلید، عامل نقص یا قوت دولت بود و این مساله برای دولت فعلی هم صادق است اگر چه روابط خوب حجت الاسلام روحانی با روحانیت و مراجع تقلید، احتمالا باعث خواهد شد تا حوزه های علمیه و روحانیون، بیشتر در تقویت دولت بکوشند.

در این میان نقش استاندار قم در ارتباط موثر دولت و حوزه های علمیه و مراجع تقلید، انکار نشدنی است. استاندار قم، نماینده عالی دولت است و ارتباط منظم وی با دولت از یک سو و ارتباط هر روز با محل خدمتش یعنی استان قم، باعث می شود تا وی مهره کلیدی ای در ارتباط دولت با حوزه های علمیه باشد.

اینکه چه کسی بر مسند استانداری قم قرار می گیرد، یکی از سوالاتی است که این روزها در قم زیاد پرسیده می شود و کاندیداهایی را هم برای آن نام می برند.

استاندار روحانی برای ام القرای جهان تشیع
تنها استاندار روحانی ای که در تاریخ بعد از انقلاب منصوب شده است، حجت الاسلام و المسلمین موسی پور بوده است. موسی پور که اصلیت کرمانی دارد، در دوران استانداری خود که در دولت دهم بود، خاطره خوبی در اذهان مردم قم باقی گذاشت اما به طور ناگهانی مانند بسیاری از عزل و نصب های دولت دهم، از پست خود برکنار شد. گفته می شود برکناری وی به خاطر این بوده است که در عین روابط پر از مشکل دولت با روحانیون و مراجع، روابط شخصی خوبی با مراجع تقلید داشته است و شخص رییس دولت دهم از اینکه وی از این روابط شخصی برای بهبود روابط دولت دهم با مراجع و علما استفاده نمی کند، شاکی بوده است.

نام موسی پور که در زمان حضور حجت الاسلام پورمحمدی در سازمان بازرسی، معاون وی بوده است، این روزها در بین نامزدهای استانداری قم به چشم می خورد و موافقین وی استدلال می کنند که وی به علت آشنایی با قم و روحانی بودن و کارنامه خوبی که دارد، گزینه مناسبی است.

اما موسی پور تنها گزینه از میان روحانیون برای استانداری قم نیست!

یک بومی قم، استاندار خوبی خواهد شد
اگر چه حجت الاسلام موسی پور، به عنوان یک روحانی و با سابقه مدیریت در استانداری قم، به نظر گزینه مناسبی می رسد اما شاید گزینه دیگری که هم روحانی باشد و هم سابقه مدیریتی مناسبی داشته باشد و در عین حال بومی استان قم نیز باشد، برای تصدی پست استانداری قم در دولت یازدهم، تقدم بیشتری داشته باشد.

این خصوصیات در میان نامزدهای احتمالی پست استانداری قم در یک نفر جمع است، حجت الاسلام علی بنایی، نماینده سابق مجلس شورای اسلامی از قم و مشاور فعلی ریاست قوه قضائیه.

بنایی قمی، روحانی فعالی است که قبل از مجلس شورای اسلامی نیز سابقه اجرایی مناسبی داشت اما حضور در مجلس به نمایندگی از مردم قم در مجلس شورای اسلامی، باعث شد تا تجربه حضور در قوه مقننه را که تجربه منحصر به فردی است، در کارنامه خود بگنجاند. اگر چه علی بنایی از ورود به مجلس در مجلس نهم باز ماند اما به سرعت از سوی رییس قوه قضائیه به عنوان مشاور پارلمان برگزیده شد و این بار تجربه حضور در قوه قضائیه را به تجربه های دیگر خود اضافه کرد.

اگر بنایی به عنوان استاندار قم معرفی شود، تجربه دو قوه دیگر به مسوولیت در قوه مجریه اضافه خواهد شد اما در این میان زمزمه هایی مبنی بر انتصاب وی به عنوان رییس دفتر آیت الله آملی لاریجانی نیز در جریان است و باید دید خدمت در قوه مقننه مقصد بعدی این روحانی خوش صحبت قمی است یا فعالیت در قوه مجریه!

سعادت، تجربه دوباره یک استاندار قدیمی
پس از برکناری حجت الاسلام موسی پور از استانداری قم، کرمرضا پیریایی به انتخاب رییس جمهور در استانداری قم قرار گرفت تا سکان دولت در این شهر مهم به یک استاندار قدیمی و با تجربه سپرده شود، شاید این تجربه توسط دولت یازدهم نیز تکرار شود.

یکی از کسانی که در صورت تکرار تجربه معرفی یک استاندار قدیمی، در دولت حجت الاسلام روحانی مطرح است، قربانعلی سعادت، استاندار قم در دولت سید محمد خاتمی بود. وی با 15 سال سابقه استانداری، پر سابقه ترین استاندار کشور به حساب می آید و شاید حجت الاسلام روحانی بخواهد سکان دولت در استان قم را به دست استاندار با سابقه و توانای زمان اصلاحات بگذارد، امری که البته با توجه به سن آقای سعادت و بالا رفتن توقع مردم قم از استاندار در تحرک و چاپکی، به نظر بعید می رسد.


کاندیداهای دیگری نیز برای هدایت استانداری قم مطرح هستند اما به نظر می رسد سایه سنگین دو کاندیدای اول یعنی حجج اسلام علی بنایی قمی و محمد حسین موسی پور از شانس بیشتری برای تصدی این پست برخوردار هستند. البته ممکن است گمانه زنی های انجام شده در این مطلب، کاملا بر خلاف واقع باشد و آقای رحمانی فضلی، شخص دیگری را برای استانداری قم در نظر گرفته باشد!

انتهای پیام /105


کد مطلب: 15574

آدرس مطلب :
https://www.qomnews.ir/fa/news/15574/کسی-صندلی-استانداری-قم-دولت-یازدهم-تکیه-خواهد-زد

قم نیوز
  https://www.qomnews.ir