پنجشنبه ۲۸ بهمن ۱۳۹۵ ساعت ۱۷:۰۰
کد مطلب : 46356
منبع : خبرگزاری فارس
مديرعامل سازمان صنايع كوچك و شهرك‌هاي صنعتي ايران:

نقدینگی مهم‌ترین مشکل 70 درصد بنگاه‌‌های کوچک است

قم نيوز : قم نیوز: مديرعامل سازمان صنايع كوچك و شهرك‌هاي صنعتي ايران گفت: مهم‌ترین مشکل 70 درصد بنگاه‌های کوچک و متوسط کشور موضوع نقدینگی است که این مشکل گریبان گیر تمام صنایع کوچک و متوسط دنیا است با این تفاوت که در ایران سود سپرده گذاری مانع از سرمایه گذاری در صنعت شده است.
نقدینگی مهم‌ترین مشکل 70 درصد بنگاه‌‌های کوچک است
به گزارش قم نیوز، به نقل از روابط عمومی شرکت شهرک‌های صنعتی استان قم؛ علی یزدانی در آیین امضا تفاهم نامه شرکت شهرک‌های صنعتی و اتحادیه سوهان قم طی سخنانی خوشه‌های صنعتی را به عنوان یکی از محورهای مهم توسعه صنعتی در تمام کشورها دانست و اظهار کرد: ۳۸۹ خوشه صنعتی در کشور شناسایی شده و ۶۸ خوشه صنعتی خاتمه یافته است.

وی با بیان اینکه ۶۰ اتحادیه صنفی و بیش از یکهزار واحد صنعتی در داخل شهرک‌های صنعتی قم فعال هستند افزود: از ۳۸۹ خوشه صنعتی شناسایی شده کشور ۶ خوشه صنعتی شامل خوشه صنعتی مبلمان، کفش، سنگ و سوهان در قم فعال هستند.

مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی کشور با بیان اینکه تأمین منابع مالی، نقدینگی و بازاریابی از مهم‌ترین مشکلات بنگاه‌های خرد و کوچک است افزود: در خوشه‌های صنعتی با ایجاد یک نشان تجاری معتبر تمام واحدهای خوشه به عنوان یک زنجیره به هم تنیده محصول خود را با عنوان همان نشان تجاری در کل کشور عرضه می‌کنند که این امر موجب کاهش هزینه‌ها، افزایش بهره وری و رونق اشتغال در خوشه‌های صنعتی می‌شود.

مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی کشور با تاکید بر حمایت از آموزش‌های مهارتی، مدیریتی و بازاریابی گفت: یکی از مشکلات صنایع کشور نبود کارگر، استادکار و مدیر ماهر است که در این راستا آموزش ۱۰۰ هزار نفر به صورت حضوری و غیرحضوری برنامه ریزی شده به طوری که تمام هزینه‌های این آموزش‌ها به صورت رایگان و توسط سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی کشور پرداخت می‌شود.

وی همچنین با بیان اینکه حضور در نمایشگاه‌های داخلی و بین المللی بهترین راه برای بازاریابی است ادامه داد: برای کنسرسیوم‌ها تا ۳ میلیارد ریال بودجه در نظر گرفته شده ضمن اینکه بر اساس تفاهم امضا شده با نمایشگاه بین المللی تهران حضور در این نمایشگاه ۵۰ درصد تخفیف دارد.

وی همچنین با اشاره به دستاوردهای اقتصادی پس از توافق هسته‌ای برجام تاکید کرد: بعد از برجام با ۱۷ کشور تفاهم نامه امضا شده که برای نخستین بار بر اساس تفاهم نامه امضا شده با آلمان، به ۲۵ بنگاه کوچک صنعتی کشور به صورت رایگان آموزش‌های مورد نیاز در حوزه صنعت مرتبط ارائه شده است.

وی از تأسیس مرکز مبادلات فناوری کره جنوبی در تهران خبر داد و گفت: در این مرکز آموزش، بازاریابی و تأمین نیاز به صورت رایگان به صنعتگران کشور ارائه می‌شود.

یزدانی با بیان اینکه چین، عراق، افغانستان، روسیه و کشورهای حوزه خلیج فارس مهمترین بازارهای هدف جمهوری اسلامی است ادامه داد: رایزن‌های بازرگانی ایران در کشورهای مختلف مشغول پایش و بررسی ظرفیت‌های صنعتی و اقتصادی کشورهای مختلف دنیا هستند که بر اساس گزارش‌های این رایزن‌های بازرگانی، ظرفیت‌های خوبی در کشورهای مختلف به ویژه در آفریقا شناسایی شده و این ظرفیت‌ها به صنعتگران کشور معرفی می‌شود.

مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی تأسیس یک رشته دانشگاهی برای ارائه آموزش‌های علمی و مهارتی مورد نیاز صنعت کشور را ضروری دانست و افزود: تفاهم نامه‌هایی با مراکز فنی و حرفه‌ای وابسته به وزارت صنعت، معدن و تجارت برای تدوین سرفصل‌های دروس این رشته انجام شده است.

وی با اشاره به استقرار خوشه‌های صنعتی در شهرک‌های صنعتی ادامه داد: از سال ۱۳۹۶ تمام اختیارات از تهران به هیأت مدیره استانی برای تسریع و تسهیل در حل مشکلات بنگاه‌های صنعتی شهرک‌های صنعتی واگذار می‌شود.

مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی کشور همچنین با اشاره به تعامل صورت گرفته با فرابورس و بورس کالا گفت: مهم‌ترین مشکل ۷۰ درصد بنگاه‌های کوچک و متوسط کشور موضوع نقدینگی است که این مشکل گریبان گیر تمام صنایع کوچک و متوسط دنیا است با این تفاوت که در ایران سود سپرده گذاری مانع از سرمایه گذاری در صنعت شده است.

وی تاکید کرد: تاکنون ۸۹ بنگاه صنعتی کوچک به فرابورس معرفی شده که از این تعداد ۶ بنگاه پذیرفته شده و هشت واحد دیگر نیز مراحل نهایی را برای پذیرش در فرابورس طی کرده که این موضوع کمک بسیار بزرگی به نقدینگی مورد نیاز این صنایع ایجاد می‌کند.

یزدانی ادامه داد: حضور بنگاه‌های صنعتی در بورس موجب حذف دلالی و ارتباط مستقیم بین تولید کننده و بازار را فراهم می‌کند که این موضوع نیز نقش تعیین کننده برای صنایع کوچک و متوسطه خواهد داشت.

در این مراسم و با حضور معاون وزیر و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران، استاندار قم، مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی و جمعی از مدیران صنعتی و صنفی استان تفاهم نامه میان شرکت شهرک‌های صنعتی و اتحادیه سوهان قم برای استقرار واحدهای تولید سوهان در شهرک صنعتی شهاب قم به امضاء رسید.

در سفر یک روزه معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران به قم ۹ پروژه عمرانی، خدماتی و زیرساختی در سطح شهرک‌های صنعتی قم با اعتباری بالغ بر ۱۶۰ میلیارد ریال به بهره برداری رسید و همچنین ضمن تجلیل از پیشکسوتان صنعت سوهان قم از کتاب میراث داران این صنعت نیز رونمایی شد.

انتهای پیام / ۱۳۶
https://qomnews.ir/vdcd9s0o.yt09k6a22y.html
نام شما
آدرس ايميل شما