قم نيوز : قم نیوز: مدیرکل بنیاد مسکن استان قم، گفت: این بنیاد جزء نخستین مراکز بنیاد مسکن کشور در اتمام عملیات تهیه طرح های هادی روستایی برای روستاهای بالای ۲۰ خانوار محسوب میشود.
به گزارش قم نیوز، غلامرضا صالحی اظهار داشت: بنیاد مسکن قم در میان چند دستگاهی که در حوزه روستایی فعالیت میکنند، با توجه به خدماتی که در بخش عمران و آبادانی روستاهای استان انجام داده، یکی از فعالترین دستگاه های خدمات رسان به روستاها به شمار میرود.
مدیرکل بنیاد مسکن با اشاره به موضوع تهیه طرح های هادی روستایی به عنوان نخستین فعالیت بنیادی در روستاها، افزود: بدون شک نقطه آغازین توسعه و عمران روستاها، تهیه طرح مذکور است، چرا که این طرح بافت موجود روستاها را سامان دهی و نحوه استفاده از زمین در عملکردهای مختلف اعم از مسکونی، تجاری و نیازهای عمومی روستا را مشخص میکند.
وی با اشاره به وجود ۲۰۴ روستای دارای سکنه در قم، تصریح کرد: در سرشماری با احتساب یک سری از مزارع، گاوداریها و مرغداری به عنوان نقاط سکونتگاهی، این آمار ۳۰۳ روستا قید شده، ولی چون این قبیل مراکز اصولا روستا به حساب نمی آیند، کل روستاهای دارای سکنه همان ۲۰۴ روستا است.
صالحی اظهار داشت: از این تعداد روستا ۱۳۱ روستا بالای ۲۰ خانوار هستند که در تمامی آنها به غیر از روستاهای عبدل آباد و اشتریه، طرح هادی تهیه شده است.
وی با بیان اینکه از این تعداد در ۱۱۷ روستا اجرای طرح هادی انجام و در برخی مانند روستای گیو تا حدود ۹۰ درصد نیز پیش رفته است، افزود: برای این منظور اعتباری بالغ بر ۳۰۰ میلیارد ریال از محل اعتبارات حاصل از تملک و اعتبارات ملی هزینه شده است.
مدیرکل بنیاد مسکن قم با اشاره به وجود ۶۹ روستای زیر ۲۰ خانوار در استان، تصریح کرد: قانون هیچ تکلیف و وظیفه ای را در مورد انجام طرح هادی در این روستاها بر عهده بنیاد نگذاشته است، ولی با این حال این نهاد خارج از محدوده وظایف خود از محل خود یاری و اعتبارات سفر سال ۸۹ رهبر معظم انقلاب در ۱۰ روستای زیر ۲۰ خانواره نیز طرح هادی را تهیه کرده است.
وی افزود: بنیاد مسکن قم با توجه به بحث مهاجرت معکوس و تقاضاهای مردمی برای سکونت در روستاها در راستای فراهم نمودن زمینه برای توسعه این مناطق در روستاهای زیر ۲۰ خانوار نیز اقدام به تعیین محدوده کرده تا دهیاران وشوراهای اسلامی بخش ها بتوانند بر اساس یک مبنای مشخصی نسبت به ارایه خدمات به روستاها اقدام کنند.
وی با اشاره به تقاضاهای زیاد از سوی ساکنان روستاهای قم برای انجام طرح هادی، اظهار داشت: این طرح زمینه توسعه عمرانی و همچنین عادلانه امکانات و از طرفی هدایت فیزیکی روستا و تعیین جهت توسعه در آنها را به روشنی مشخص میکند.
صالحی ایجاد تسهیلات لازم جهت بهبود مسکن روستایی، ارتقا سطح بهداشت و رفاه روستا را از جمله فواید و مزایای طرح هادی روستایی برشمرد و افزود: در دو سال گذشته ۸ درصد اعتبارات تملک دارایی در روستاهای استان به اجرای طرح های هادی روستایی اختصاص یافته که رقم تملک دارایی در سال گذشته ۳۴ میلیارد ریال بوده است که این اعتبار در راستای اجرای عملیات طرح هادی شامل سنگفرش، جدول گذاری، آسفالت و زیر سازی که تا پایان تیرماه سال جاری نیز به پایان می رسد، هزینه شده است.
وی افزود: علاوه بر این اعتبار با پیگیری هایی که بنیاد مسکن استان از بنیاد مسکن کشور انجام داده، حدود ۲۲ میلیارد ریال نیز از محل های اعتبارات ملی و حق تفکیک زمین های شخصی افراد وارد استان شده تا روستاهای بیشتری تحت پوشش طرح هادی قرار داده شوند.
مدیر کل بنیاد مسکن قم همچنین با اذعان به ناتمام بودن طرح های هادی دراغلب روستاهای استان، تصریح کرد: اولویت بنیاد در این طرح با توجه اعتبار بین ۵۰۰ میلیون ریال تا یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال برای هر روستا که برای انجام کامل طرح نیز کافی نیست، معابر اصلی است که در صورت افزایش اعتبارات معابر درجه ۲ و درجه ۳ روستایی نیز مشمول طرح هادی قرار خواهد گرفت.