قم نيوز : قم نگار: رئیس نظام صنفی کشاورزی استان قم با بیان اینکه ۳ هزار و ۸۶۰ حلقه چاه غیرمجاز در این استان وجود دارد، گفت: باید برای برچیده شدن این چاهها برنامه ارائه شود.
به گزارش قم نگار، علی مؤمن با اشاره به بحران آب در قم عنوان کرد: طبق آماری که از سوی مسئولان امور آب قم اعلام شده در حال حاضر ۳ هزار و ۸۶۰ حلقه چاه غیرمجاز کوچک و بزرگ اعم از دستی، عمیق و غیر عمیق در استان قم وجود دارد.
وی با تأکید بر جمعآوری چاههای غیرمجاز که میتواند کمک شایانی به بحران آب در استان داشته باشد، بیان کرد: این چاهها باید جمعآوری شود و مسئولان در این زمینه باید وارد عمل شده و این چاهها را جمعآوری کنند.
رئیس نظام صنفی کشاورزی استان قم با بیان اینکه البته ما به برخی از آمارهایی که از سوی مدیران امور آب استان اعلام میشود معترض هستیم و آن را واقعی نمیدانیم، بیان کرد: بهعنوان مثال این مطلب را مطرح کردهاند که ۹۰ درصد آب قم در بخش کشاورزی مصرف میشود و در حالیکه ما معتقدیم این رقم واقعی نیست.
هر هکتار فضای سبز پنج برابر یک هکتار گندم آب مصرف میکند وی با اشاره به اینکه بخشهای دیگر همچون گردشگری، شهرداری، صنعت و خدمات نیز از آب استفاده میکنند که باید سهم این بخشها نیز مشخص شود، ابراز داشت: آب مورد نیاز برای یک هکتار فضای سبز برابر با آب مورد نیاز برای پنج هکتار گندم است.
مؤمن در ادامه به تعداد حلقه چاههای بخش کشاورزی قم اشاره و عنوان داشت: در حال حاضر هزار و ۵۳ حلقه چاه مجاز در بخش کشاورزی وجود دارد.
وی به نظر متفاوتی که در مورد مصرف آب در بخش کشاورزی استان قم وجود دارد اشاره و عنوان کرد: طبق آمار برخی از مسئولان میزان مصرف آب در این بخش را ۷۰۰ میلیون مترمکعب اعلام میکنند و این در حالی است که ما آمار ۵۵۰ میلیون مترمکعب را اعلام کردهایم و در این زمینه نیز اختلافنظر وجود دارد.
سهم مصرف آب در بخش کشاورزی قم ۸۰ درصد است رئیس نظام صنفی کشاورزی استان قم با بیان اینکه ما موضوع بیشترین استفاده آب در بخش کشاورزی را قبول داریم اما آمار ۹۰ درصد را نمیپذیریم بیان داشت: معتقدیم با توجه به اقلیم قم و ورود سالانه ۲۰ میلیون زائر به این شهر مصرف آب در بخشهای دیگر استان بیشتر از رقم اعلام شده است و کشاورزی بر اساس بررسیهای ما تنها سهم ۸۰ درصدی در مصرف آب دارد.
وی تأکید کرد: چنانچه دائم اعلام میکنند که باید مصرف آب در بخش کشاورزی کاهش یابد ما نیز این امر را میپذیریم امام شرط ما این است که سایر بخشهای استان همچون صنعت، خدمات، گردشگری و غیره نیز خود را در برابر این امر
مسئول بدانند و در زمینه کاهش مصرف آب تلاش کنند و برای برچیده شدن بیش از سه هزار چاه غیرمجاز در استان نیز برنامهای ارائه شود.
مؤمن با تأکید بر اینکه نباید صرفهجویی و بحران آب را تنها معطوف به بخش کشاورزی بدانیم، ابراز داشت: بحث دیگر ما این است که چنانچه برای حل بحران آب به دنبال حذف بخش کشاورزی و کاهش زمینهای زیر کشت باشیم تکلیف کشاورزانی که تنها درآمد زندگی آنها از زمین است و بدون بیمه و پشتوانه در حال فعالیت هستند چه میشود؟ چگونه این افراد باید آینده زندگی خود و خانوادههایشان را تأمین کنند.