قم نيوز : روح ملکوتی حضرت علاح حسنزاده آملی دقایقی پیش به ملکوت اعلی پیوست.
به گزارش قم نیوز دقایقی پیش آیت الله علامه حسن حسن زاده آملی در سن ۹۳ سالگی در آمل درگذشت.
این عالم ربانی که مدتها به سبب کهولت سن در بستر بیماری بود، امشب، ۳ مهر ۱۴۰۰ در بیمارستان امام رضا(ع) آمل درگذشت.
یکی از کارکنان بیمارستان امام رضا(ع) آمل در پاسخ به پرسش خبرنگار قم نیوز درباره صحت فوت علامه حسن زاده گفت: ما نیز دوست داشتیم که این خبر را تکذیب کنیم اما صحت دارد.»
وی سالها در قم در محله صفاییه ساکن بود و در این سالهای پایانی زندگانی خود پس از ابتلا به بیماریهای متعدد برای استراحت به آمل هجرت کرده بود.
قم نیوز درگذشت این عالم ربانی و استاد عرفان و اخلاق را تسلیت میگوید.
در ورودی منزل حسنزاده آملی در روستای ایرا لاریجان اتاقک با بام سبزرنگ، مقبره همسر وی است که در گوشه حیاط منزلش دفن شدهاست.
حسنزاده آملی در اواخر سال ۱۳۰۷ هجری خورشیدی در روستای ایرای لاریجان از توابع شهرستان آمل متولد شد. وی در سن شش سالگی، به مکتب خانه رفت و خواندن و نوشتن یادگرفت. تعدادی از جزوات متداول در مکتب خانههای آن زمان را خواند. سپس وارد دورهٔ ابتدایی دروس حوزوی شد. تاریخ ورود وی به حوزهٔ علمیه مهرماه سال ۱۳۲۳ هجری شمسی بود.
متون مقدماتی درس حوزه را در آمل نزد آیات و واعظان محمد غروی، عزیزالله طبرسی، احمد اعتمادی و عبدالله اشراقی و ابوالقاسم رجائی و میرزا ابوالقاسم فرسیو و استادان دیگر فرا گرفت و در آمل آغاز به تدریس چند کتاب مقدماتی نمود.
مهاجرت به تهران
وی در شهریور ۱۳۲۹ خورشیدی به تهران آمد و چند سالی در مدرسهٔ حاج ابوالفتح به سر برد و باقی کتب حوزوی را نزد سید احمد لواسانی خواند. چندین سال در مدرسهٔ مروی به سر برد و زیر نظر محمدتقی آملی و ابوالحسن شعرانی به مدت ۱۳ سال درس خواند و از او اجازهٔ اجتهاد دریافت داشت.
مهاجرت از تهران به قم
در سال ۱۳۴۲ هجری شمسی به قصد اقامت در قم، تهران را ترک گفته و پس از ورود به قم، آغاز به تدریس معارف حوزوی و فنون ریاضی نمود. او در قم نزد سید محمدحسین طباطبایی، و به سفارش وی از سید محمدحسن الهی طباطبایی استفاده بردهاست. حسنزاده آملی به مدت ۱۷ سال از دروس سید محمدحسین طباطبایی بیشترین بهرهها برد.
تدریس
بعضی از دروسی که حسنزاده آملی تدریس نمودهاست،[۱۰] به شرح ذیل میباشد:
چهار دوره اشارات با شرح خواجه (صفحه ۲۵۳). مصباح الانس به مدت هشت سال در حوزهٔ علمیهٔ قم برای مندری نجفآبادی و امامی نجفآبادی و دوره دوم تدریس آن که در سال ۱۳۷۰ آغاز و به دلیل کسالت وی در سال ۱۳۷۱ تعطیل شد. (صفحه ۲۵۵).
شرح فصوص الحکم داوود بن محمود قیصری چهار دوره که برای شاگردان املاء میکرد و آنان مینوشتند. (صفحه ۲۵۵)
یک دوره کامل شفا شیخ الرئیس که در ضمن تدریس از روی چندین نسخهٔ تصحیح شده و تعلیقات و حواشی کرد (صفحه ۲۵۴).
چهار دوره تمهید القواعد در حوزهٔ علمیهٔ قم که هر دوره حدود چهار سال به طول انجامید. (صفحه ۲۵۴).
«اُکَر مانالاؤس» که مدت سه سال در حوزهٔ علمیهٔ قم به طول انجامید (صفحه ۲۵۶).
دو کتاب «اُکَر ثاوذوسیوس و مساکن» به تحریر خواجه طوسی (صفحه ۲۵۷).
اصول اقلیدس (صفحه ۲۵۷). دروس هیئت و دیگر رشتههای ریاضی (صفحه ۲۶۳). دروس معرفة الوقت و القبلة
در ضمن تصحیح و اعرابگذاری اصول کافی نیز به درخواست ابوالحسن شعرانی توسط ایشان صورت گرفتهاست.[۱۱]