قم نيوز : رئیس دفتر تبلیغات اسلامی در مراسم افتتاح هفتمین نمایشگاه دستاورهای پژوهشی و فناوری دفتر تبلیغات اسلامی گفت: پژوهش در دفتر تبلیغات اسلامی یک مسیر رشد محسوس دارد.
به گزارش قم نیوز آئین افتتاحیه این نمایشگاه ظهر امروز با حضور حجت الاسلام و المسلمین احمد واعظی رئیس و معاونان دفتر تبلیغات اسلامی در مرکز همایش های غدیر برگزار شد.
حجت الاسلام والمسلمین احمد واعظی رئیس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم در این مراسم اظهار داشت: پژوهش در دفتر تبلیغات اسلامی که رکن رکین آن در پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی و همچنین بخشی در دانشگاه باقرالعلوم(ع) است، یک مسیر رشد محسوس دارد و این را نیز، ناظران بیرونی اذعان دارند.
وی بیان کرد: رشد علمی و پژوهشی در دفتر تبلیغات اسلامی تنها رشد کمی نیست و بلکه سال به سال شاهد افزایش حجم تولید و تنوع موضوعی در پژوهشها هستیم و این تعامل با نهادهای علمی دیگر حتی خارج از کشور توسعه یافته است.
رئیس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم بیان کرد: انتشار نشریه های دفتر تبلیغات اسلامی به زبانهای عربی و انگلیسی در دو سال گذشته نویدبخش تعاملی بودن این پژوهشها در عرصههای بینالمللی است و رشد آن در مرهون نیروی انسانی متعهد، عالم و کارآمد است.
وی یکی از دلایل ارتقای پژوهشها در دفتر تبلیغات اسلامی را محصول محور شدن و متعهد شدن به تولید محتوای علمی دانست و گفت: در این راستا همچنین ایجاد قطب های فکری و فرهنگی به رشد پژوهش در دفتر تبلیغات اسلامی کمک کرده و در این زمینه، شاهد افزایش حجم پژوهش ها بودیم که باید بیش از پیش تمرکز بر روی مسائل به منظور برند شدن و مرجعیت علمی مورد توجه قرار گیرد.
واعظی در بخش دیگری از سخنان خود، ارتقای بیشتر پژوهش و آورده های علمی در دفتر تبلیغات اسلامی را نیازمند توجه به سه راهبرد اساسی دانست و اظهار داشت: این راهبردها شامل جدی گرفتن فرآوری پژوهش، افزایش وجه انضمامی در پژوهش های دفتر و اهتمام به بازنمایی پژوهش است که سبب رشد و شکوفایی بهتر دانش می شود.
وی به موضوع جدی گرفتن فرآوری پژوهش بهعنوان یکی از راهبردهای مورد توجه در پژوهشهای مراکز آموزشی دفتر تبلیغات اسلامی اشاره کرد و گفت: در حال حاضر، پژوهش ها به شکل سنتی مکتوب و منتشر می شود و خیال می کنیم که این آخر کار است اما این در حالی است که پایان کار نبوده و همانند خام فروشی یک محصول می ماند، بنابراین باید از پژوهش فرآوری و با تولید محتواهایی دیگر آن را به جامعه مخاطب عرضه کرد.
رئیس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم با بیان اینکه فرآوری محتوایی و راهبردی این است که از پژوهش نتیجه بگیریم تصریح کرد: برخی از این پژوهش ها در بخشهای مختلف جامعه از جمله قانونگذاری، آسیب های اجتماعی، مسائل فرهنگی و بسیاری از عرصه های دیگر می تواند در حل مسائل کلان کشور تأثیرگذار و باید با فرآوری کردن مورد استفاده قرار گیرد.
وی با اشاره به اینکه بسیاری از پژوهش های انجام شده در دفتر تبلیغات اسلامی قابلیت تبدیل به فرآوری راهبردی دارد، گفت: احتیاج داریم این کار را نصب العین قرار داده و با گرفتن خروجی راهبردی از پژوهش ها در تعامل و ارتباط با نهادهای مصرف کننده احتمالی آن را در حوزه های مختلف عرضه کنیم.
واعظی اظهار داشت: امروز با توجه به انقلاب رسانه ای زمینه های عرضه بسیار متنوع شده و مجلات زیادی برای ارتباط با مخاطبین وجود دارد که باید بر اساس ذائقه مخاطب پژوهش تولیدی خود را فرآوری کنیم.
وی بیان کرد: همچنین باید آورده دانشی و پژوهشی خود را در قالب جدید فرآوی کرده و مخاطب را نیز به عده ای محدود منحصر نکنیم تا مخاطبان با سرعت و زمان کمتری از دامنه دانشی بهره مند شوند.
رئیس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم، راهبرد دیگر پژوهش را تقویت وجه انضمامی پژوهشها دانست و تصریح کرد: باید در تدوین پایان نامهها در پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی و دانشگاه باقرالعلوم(ع) به سمت مسائل عینی و کاربردی تر که مساله جامعه امروز است، حرکت کنیم و بین پژوهش های بنیادین، هنجاری و کاربردی معطوف به مباحث عینی جامعه تراز ایجاد کنیم.
وی، همچنین به موضوع اهتمام به بازنمایی پژوهشها تأکید کرد و گفت: اگر میخواهیم پژوهش های ما بیشتر بازنمایی کند و مخاطبان گسترده تری را در نظر داشته باشد، باید تولید خودمان را فرآوری کرده و به قابلیت های متعدد درآوده و بارگذاری کنیم.
معاون پژوش دفتر تبلیغات اسلامی نیز در این مراسم گفت: در این نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و فناوری مراکز علمی وابسته به دفتر تبلیغات اسلامی از جمله پژوهشگاه علوم و معارف فرهنگ اسلامی، دانشگاه باقرالعلوم(ع)، موسسه آموزش عالی حوزوی امام رضا(ع) و معصومیه(س) در قالب آثار چاپی و دیجیتال به نمایش گذاشته شده است.
حجتالاسلام و المسلمین نجف لکزایی با بیان اینکه این نمایشگاه چهار بخش دارد، گفت: یکی از این بخشها مربوط به مباحث حوزه اخلاق، سبک زندگی و خانواده است.
وی بیان کرد: بخش دوم مربوط به حوزه نوآوریهای دفتر تبلیغات اسلامی در عرصه توانمندسازی علوم انسانی و بخش سوم نیز در زمینه مباحث مربوط به تعمیق ایمان دینی و مباحث قرآنی است.
رئیس پژوهشگاه علوم و معارف اسلامی خاطرنشان کرد: بخش دیگری که در نمایشگاه هفتم دستاوردهای پژوهشی و فناوری دفتر تبلیغات اسلامی به نمایش گذاشته شده شامل حوزه مسائل نظام سیاسی و اجتماعی ایران از جمله مباحث مرتبط با دولتسازی و کارآمدی دولت است.
براساس این گزارش، هفتمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و فناوری دفتر تبلیغات اسلامی که از امروز شنبه 20 آذرماه 1400 در محل مرکز همایشهای غدیر دفتر تبلیغات اسلامی واقع در چهارراه شهدای قم برگزار شده تا پنج شنبه 25 آذرماه پذیرای عموم علاقه مندان است.