قم نيوز : رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم گفت: آیت الله مصباح غبار انحرافات و شبهات را از جامعه زدود تا جامعه دچار فتنه، التهاب و شبهه نشود.
به گزارش قم نیوز آیت الله سیدهاشم حسینی بوشهری در سخنرانی پنجشنبه شب حرم مطهر بانوی کرامت که به مناسبت اولین سالگرد ارتحال آیت الله مصباح یزدی برگزار شد، اظهار کرد: سخن گفتن پیرامون شخصیتی که تمام عمرش را وقف اسلام، جهاد تبیین و مکتب اهل بیت (ع) کرده سخت است زیرا در وقت محدود بیان این همه فضائل ممکن نیست.
وی با اشاره به اینکه رابطه معنا داری بین سالگرد ارتحال این فقیه حکیم و ایام شهادت صدیقه کبری(س)، ۹ دی، ۱۹ دی و سالگرد شهادت شهید سلیمانی است، گفت: همانطور که یکی از نقشهای برجسته حضرت زهرا (س) دفاع از ولایت و جهاد تبیین بود و با تمام وجود خود را مدافع ولی زمان خود میدانست، آیت الله مصباح هم که تربیت شده مکتب علوی و فاطمی است در عصری که بدخواهان انقلاب در صدد ضربهزدن و ایجاد شبهه بودند گاهی یک تنه پا به میدان گذاشت و پرچم جهاد تبیین را فاطمه وار برداشت تا نسل جوان ما دچار تردید نشوند.
رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با اشاره به ارتباط آیت الله مصباح یزدی با ۹ دی ابراز کرد: ۹ دی بعد از ۸ ماه التهاب و ایجاد شبهه در جامعه، مردم به صورت خود جوش به صحنه آمدند و با حضور به موقع خود غبار را از شبهات و فتنهها برداشتند همانطور که آیت الله مصباح هم غبار انحرافات و شبهات را از جامعه زدود تا جامعه دچار فتنه، التهاب و شبهه نشود.
وی با بیان اینکه آیت الله مصباح یزدی مدافع حریم مرجعیت و مدافع کسانی بود که در عصر غیبت نیابت عامه ولی عصر (عج) را بر عهده دارند، گفت: او در دفاع از ولایت فقیه و این جایگاه در دوره و زمانه ما سنگ تمام گذاشت و آثار و سخنرانیهای او بیانگر مواضع مستحکم و قاطعش در دفاع از ولایت فقیه بود.
آیت الله حسینی بوشهری با اشاره به ارتباط آیت الله مصباح یزدی با سالگرد شهادت سردار سلیمانی خاطرنشان کرد: شهید سلیمانی به عنوان یک عنصر نظامی اگرچه دارای اخلاق الهی و امتیازات ویژه معنوی بود، ولی سردار و سپهبد رشید اسلام بود و مأموریت خود را حفظ مرزهای جغرافیایی کشور اسلامی و دفاع از حرم اهل بیت (ع) و کشورهای اسلامی میدانست.
وی با بیان اینکه سردار سلیمانی مرزهای جغرافیایی را مراقبت میکرد تا حریم اهل بیت (ع) از دشمن محفوظ بماند، افزود: در داخل کشور هم عدهای سعی داشتند با نفوذ افکارشان مرزهای فکری جامعه را به هم بریزند و باورها و افکار را متزلزل کنند که اینجا آیت الله مصباح یزدی به محافظت از مرزهای فکری جامعه پرداخت و به دانشگاهها حوزهها و شهرهای مختلف میرفت تا مرزهای فکری و اعتقادی مردم را مراقبت و محافظت کند.
استاد حوزه علمیه با اشاره به اینکه خداوند برای هدایت ما انسانها سه راه را تعیین کرده است، گفت: راه اول ارسال رسل و فرستادن کتب آسمانی است تا انبیا دست بشر را بگیرند و از باتلاق تاریکی نجات دهند؛ راه دوم عقل انسان است که مانند چراغی پر فروغ مقابل انسان را روشن میکند تا انسان در باتلاقهای جهل و نادانی فرو نرود و راه سوم نقش علما در هدایت بشر است.
دبیر شورای عالی حوزههای علمیه، با تأکید بر اینکه عالمی میتواند هدایتگر باشد که اهل عمل صالح باشد و این علما به گفته پیامبر (ص) فردای قیامت به اندازه علومشان و تلاشی که در زمینه هدایت جامعه به خرج دادند تکریم میشوند، ادامه داد: آیت الله مصباح شخصیتی بود که هم با جهاد اصغر با طواغیت جهان و هم با جهاد اکبر و جهاد کبیر برای هدایت بشر تلاش کرد و علاوه بر اینکه خودساخته بود از محضر اساتید به نام حوزه استفاده کرد و این علم خود را در جهت هدایت بشر به کار برد.
آیت الله حسینی بوشهری با بیان اینکه ما شخصیت آیت الله مصباح را در مبارزه آشتی ناپذیرش با جبهه کفر و نفاق میشناسیم، گفت: این شخصیت علاوه بر کسب درس فقه، بیش از ۱۵ سال در درس اخلاق آیت الله بهجت شاگردی کرد و همانطور که امیرالمؤمنین (ع) فرمودند «انسان بصیر کسی است که خوب گوش میکند، سپس تفکر میکند، بعد مینگرد و قضایا را میبیند، از عبرتهای دنیا بهره میبرد و راه هموار و روشن را طی میکند» از بصیرت برخوردار بود.
امام جمعه قم، ادامه داد: این شخصیت کوشا و ساعی در راه علم آموزی و هدایت جامعه، اهل مالاندوزی و تعریف از خود نبود و در مسیری که انتخاب کرده بود از خود مقاومت نشان داد که این نشانههای یک عالم دینی است و به همین خاطر رهبر معظم انقلاب از او به عنوان حکیم یاد کردهاند.