قم نيوز : معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: لازم است که قانون جهش تولید دانش بنیان مورد حمایت شورای نگهبان قرار بگیرد.
به گزارش قم نیوز دکتر سورنا ستاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری امروز در افتتاحیه نمایشگاه دستاوردهای حوزه نانو که در محل خانه نوآوری و فناوری به مدت چهار روز آغاز به کار کرده است، گفت: مدل توسعه نانو در کشور یک مدل نمونه ای است که لازم است آن را در ستادهای دیگر معاونت علمی استفاده کنیم.

وی افزود: ما کشوری بودیم که در مواجهه با نانو، نه فرهنگ نه زیست بوم و نه نیروی انسانی داشتیم ولی بعد از 20 سال این توسعه رخ داده است.

به گفته وی، هیچ غول چراغ جادویی وجود ندارد که با یک حرکت همه چیز را درست کند بلکه همه مشکلات می تواند در یک سیاست درست به نتیجه برسد.

معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری در خصوص فناوری نانو گفت: این تکنولوژی طی 20 سال اخیر از سالی 10 مقاله اکنون به مرحله ای رسیده که 34 مقاله در روز منتشر می شود و این یک اتفاق بزرگ است.

وی گفت:در حوزه نانو ۴ هزار میلیارد تومان و در سال جاری ۱۲ هزار میلیارد تومان فروش داشته ایم.

ستاری با اشاره به میزان فروش محصولات نانو تا پایان امسال گفت: پیش بینی می کنیم تا پایان سال 1400 بیش از 20 هزار میلیارد تومان حاصل فروش محصولات نانو باشد.

وی تاکید کرد: توسعه علمی در حوزه نانو باعث شده کشور در جایگاه چهارم دنیا قرار گیرد که اینها تاکنون وجود نداشته و این نشان از پیشرفت در حوزه نانو تکنولوژی دارد.

معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری با تاکید بر اینکه ما نیاز به یک زیست بوم برای توسعه فناوری داریم گفت: خوشحالم که این زیست بوم به خوبی در حال حرکت است اما در این مسیر نیاز به حمایت ها و سیستم های مالی درست در قالب بورس و وام وجود دارد.

وی با تاکید بر اینکه اکنون در مرحله ای هستیم که ادبیات روسای دانشگاه ها تغییر کرده و به اکوسیستم نوآوری اشاره دارند، گفت: همچنین این موضوع در مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان به صورت پیوسته پیگیری می شود.

معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری افزود: اکنون نمایندگان مجلس روی مفاهیم زیست بوم نوآوری آگاهی کامل دارند که نتیجه این آگاهی را می توان در قانون جهش تولید که به تازگی به تصویب رسیده، دید. قانون جهش تولید دانش بنیان در مجلس مصوب شده که با حمایت شورای نگهبان می توانیم اجرای آن را آغاز کنیم؛ این قانون طی سه سال به نتیجه رسیده و جزو یادگاری های 15 سال آینده خواهد بود زیرا ظرفیت های قانونی دانش بنیان ها تاکنون محدود بوده است.

وی با بیان اینکه نوآوری با قانون جور در نمی آید گفت: اگر اکوسیستم نوآوری در کشور حاکم نباشد نمی توانیم شاهد رسوخ نوآوری در همه حوزه ها باشیم.

وی در خصوص فعالیت های ستاد نانو گفت: این ستاد با بی پولی و دست تنگی اتفاقات حوزه نانو تکنولوژی را رقم زده است؛ از سوی دیگر بودجه معاونت علمی هم در حد یک معدن نیست در حالی که ما با این همه معدن فکری و مغزی سر و کار داریم.

ستاری در جمع خبرنگاران نیز گفت: مقالات حوزه نانو نه تنها از نظر کیفیت بلکه از لحاظ کمی نیز بسیار بهتر شده اند.

وی گفت: محصولات حاضر در این نمایشگاه، قابلیت سرمایه‌گذاری دارند. این امر باعث توسعه صنعتی می‌شود.

معاون علمی رئیس جمهور افزود: یکی از محصولات کاربردی در این نمایشگاه آب‌شیرین‌کن‌ خورشیدی است که با فناوری توسعه یافته که در دنیا نمونه آن وجود ندارد.

معاون علمی گفت: توسعه این تکنولوژی یکی از اولویت‌های اصلی ما در حوزه تولید منابع جدید و بازچرخانی آب‌ است.
https://qomnews.ir/vdcgtx9qzak9zx4.rpra.html
نام شما
آدرس ايميل شما