کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

طرح «پیش سرد» لاشه گوشت دام سبک در قم اجرایی شد

خبرگزاری ايرنا , 25 بهمن 1400 ساعت 11:16

مدیرکل دامپزشکی قم گفت: طرح «پیش سرد» لاشه گوشت دام سبک با هدف جلوگیری از انتقال بیماری‌های دامی به انسان در این استان اجرایی شد


مهدی رفیعی محمدی مدیرکل دامپزشکی قم افزود: در این طرح پس از ذبح گوشت در کشتارگاه،‌ گوشت به مدت ۲۴ ساعت در دمای چهار درجه سانتی‌گراد در کشتارگاه نگهداری می‌شود و روز بعد لاشه‌های گوشت به بازار عرضه می‌شود.

مدیرکل دامپزشکی قم اضافه کرد: اجرای این طرح باعث کاهش PH گوشت در لاشه دام سبک به ۶.۲ و در لاشه دام سنگین به ۵.۸ می‌شود و در نتیجه از سرایت بیماری‌ها و عوامل خطرساز برای بهداشت انسان از جمله بیماری تب خونریزی دهنده جلوگیری می‌کند.

رفیعی با بیان این‌که کاهش PH گوشت باعث افزایش کیفیت و ماندگاری گوشت می‌شود، خاطرنشان کرد: لازمه اجرای طرح پیش سرد نیازمند ایجاد سردخانه با ظرفیت مناسب در کشتارگاه‌هاست.

وی با اشاره به این‌که آموزش‌ها و اطلاعات کافی و لازم به کشتارگاه‌ها و قصابان ارائه شده است، بیان کرد: طرح پیش سرد لاشه و آلایش‌های دام سنگین در خردادماه سال ۹۶ اجرایی شد.

کشتارگاه‌های قم ظرفیت پیش سرد حدود سه هزار و ۵۰۰ لاشه دام سبک و ۱۵۰ لاشه دام سنگین را دارد؛ درحالی‌که مصرف قم نصف این ظرفیت است.

در حال حاضر دو کشتارگاه دام جاهد واقع در کیلومتر هشت محور قم- جعفریه و کشتارگاه دام پرتو واقع در کیلومتر ۱۳ محور قم- جعفریه در استان قم فعال است.



انتهای پیام / 106


کد مطلب: 102777

آدرس مطلب :
https://www.qomnews.ir/fa/news/102777/طرح-پیش-سرد-لاشه-گوشت-دام-سبک-قم-اجرایی

قم نیوز
  https://www.qomnews.ir