قم نيوز : مدیرکل دامپزشکی قم گفت: طرح «پیش سرد» لاشه گوشت دام سبک با هدف جلوگیری از انتقال بیماریهای دامی به انسان در این استان اجرایی شد
مهدی رفیعی محمدی مدیرکل دامپزشکی قم افزود: در این طرح پس از ذبح گوشت در کشتارگاه، گوشت به مدت ۲۴ ساعت در دمای چهار درجه سانتیگراد در کشتارگاه نگهداری میشود و روز بعد لاشههای گوشت به بازار عرضه میشود.
مدیرکل دامپزشکی قم اضافه کرد: اجرای این طرح باعث کاهش PH گوشت در لاشه دام سبک به ۶.۲ و در لاشه دام سنگین به ۵.۸ میشود و در نتیجه از سرایت بیماریها و عوامل خطرساز برای بهداشت انسان از جمله بیماری تب خونریزی دهنده جلوگیری میکند.
رفیعی با بیان اینکه کاهش PH گوشت باعث افزایش کیفیت و ماندگاری گوشت میشود، خاطرنشان کرد: لازمه اجرای طرح پیش سرد نیازمند ایجاد سردخانه با ظرفیت مناسب در کشتارگاههاست.
وی با اشاره به اینکه آموزشها و اطلاعات کافی و لازم به کشتارگاهها و قصابان ارائه شده است، بیان کرد: طرح پیش سرد لاشه و آلایشهای دام سنگین در خردادماه سال ۹۶ اجرایی شد.
کشتارگاههای قم ظرفیت پیش سرد حدود سه هزار و ۵۰۰ لاشه دام سبک و ۱۵۰ لاشه دام سنگین را دارد؛ درحالیکه مصرف قم نصف این ظرفیت است.
در حال حاضر دو کشتارگاه دام جاهد واقع در کیلومتر هشت محور قم- جعفریه و کشتارگاه دام پرتو واقع در کیلومتر ۱۳ محور قم- جعفریه در استان قم فعال است.