قم نيوز : عضو مجلس خبرگان رهبری با انتقاد از وجود نماهای رومی در ساختمان های شهر قم گفت: نباید شهر قم به نمایشگاه نماها و نمادهای رومی تبدیل شود که هیچ ارتباطی بافرهنگ مردم و پیشینه تاریخی و مذهبی قم ندارد.
به گزارش قم نیوز آیتالله محسن اراکی در مراسم افتتاحیه فاز اول بوستان زائر و آغاز عملیات اجرایی فاز دوم بوستان خضر نبی (ع) که در سالن جلسات شهرداری قم برگزار شد، بیان کرد: شهردار مدیر، مدبر و تلاشگر شهر قم به همراه نیروهای خدوم شهرداری در این چند سال تحولی را در شهر به وجود آوردند که برای همگان محسوس است.
وی با اشاره به اینکه شهرها موجودات زنده هستند، گفت: هر شهری برای خود روح و جانی دارد که این روح و جان حیات شهر را تضمین میکند.کالبد شهر، نماهای شهر، ساختمانهای شهر و … با انسانها رابطه متقابل دارند و نباید گمان کنیم که اگر ساختمانها و نماهای شهر را به هر شکلی درآوردیم، تغییری در انسجام شهر ایجاد نمیشود.
عضو مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: وجود یک ساختار نامنسجم و ناهماهنگ بر روان مردم اثرگذار است. شما در یک شهر زندگی میکنید، در طرفی از شهر جان و روحی میبینید و در طرف دیگر روح دیگر و این موجب اضطراب و آشفتگی روانی میشود.
وی با انتقاد از استفاده نماهای رومی در ساختمان های شهر قم اظهار کرد: نباید شهر قم به نمایشگاه نماها و نمادهای رومی تبدیل شود که هیچ ارتباطی بافرهنگ مردم و پیشینه تاریخی و مذهبی قم ندارد.
استاد سطوح عالی حوزه افزود: نماهای ساختمانها سخن میگویند؛ نمیشود در نماهای ساختمانهای شهر هیچ نشان و اثری از جان شهر قم یعنی دین و ارزشهای دینی دیده نشود.
اراکی با توجه به کمبود فضاهای تفریحی مردم قم خاطر نشان کرد: درگذشته چند پارک در قم بود که برخی نهادها دربهای آن را به روی مردم بستند که این موضوع قابل انتقاد است؛ چه اشکالی دارد که مردم از این فضاها استفاده کنند.
وی افزود: در محدوده شهری فضای تفریحی بهاندازه کافی وجود ندارد و باید تمام ارگانها به این نیاز مردم فکر کنند و اینیک وظیفه شرعی است، نباید به این کار بهعنوان یک کار لهو و بیفایده نگاه کرد.
عضو جامعه مدرسین در رابطه با لزوم نگاه ویژه دولت به قم تصریح کرد: شهرداری قم مانند دیگر شهرداریها نیست. در شهر قم با حجم قابل توجه جمعیت متنوع با خواستهها و روابط متنوع مواجه هستیم که باید نیازهایشان پاسخ داده شود.
وی ادامه داد: یکی از اقتضائات چنین شهری وجود فضاهای سبز بهاندازه مردم شهر و زائران و مسافران داخلی و خارجی است، در تمام شهر باید کاربریهای سبز و تفریحی با نگاه به نیازهای زائران و فرهنگهای مختلف آنها در نظر گرفتهشده و برای تمام شهر باید محیط ورزشی بهقدر کافی دیده شود.
نماینده مجلس خبرگان رهبری با توجه به از بین رفتن بافت اطراف حرم گفت: درگذشته وقتی در محیط اطراف حرم تردد میکردید، در تمام مجموعه احساس معنویت و انسجام داشتید. بافت ساختمانی قدیم قم بااینکه مشکلاتی داشت اما بر اساس یک سری گرایشهای ذهنی ایجادشده بود که خواهناخواه با حرم مطهر و مدارس علمیه و فرهنگ قم سازگار بود اما این مزیت در بافت جدید دیده نمیشود، اگر بازار قدیم قم را با پاساژهای امروزه مقایسه کنید متوجه میشوید اینها از دو فرهنگ و دو روح و جان حکایت میکنند.