قم نيوز : استاد حوزه و دانشگاه با تأکید بر اینکه مرگ واقعیت و حقیقت است که نباید نسبت به آن غفلت کنیم، گفت: یاد مرگ بسیار مهم و اثرگذار است و سبب میشود غفلت و شهوت حرام از بین برود و قلب انسان را تقویت و حس گناه را در انسان از بین میبرد.
به گزارش قم نیوز حجتالاسلام ناصر رفیعی ظهر امروز در سلسله مباحث سخنرانی ماه مبارک رمضان در حرم حضرت معصومه(س) با اشاره به اهمیت یاد مرگ اظهار داشت: از رسول خدا سؤال شد که آیا ممکن است کسی با شهدا محشور شود فرمودند بله کسی که زیاد یاد مرگ باشد.
وی افزود: پیامبر(ص) در روایتی فرمودند میدانید زیرکترین انسانها چه کسی است گفتند نه نمیدانیم، رسول خدا فرمودند کسی که در طول روز بسیار یاد مرگ است.
استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به آیهای قرآن کریم بیان کرد: اگر سه چیز نبود انسان دست از غرورش برنمیداشت که آن سه چیز فقر و مرض و مرگ است، این جمله را باید موردتوجه قرار دهیم که مرگ نزدیک است و نباید بترسیم.
عضو هیئتعلمی جامعه المصطفی عنوان کرد: باید مرگ را نزدیک ببینیم، مرگ نعمت است همانگونه که خداوند نعمت آب را به ما داده است مرگ یک آغاز است که با مرگ صفحه جدید ویک جریان جدیدی شروع میشود.
رفیعی بابیان اینکه مرگ از آیات و جریانات الهی است و منکر ندارد، گفت: مرگ خوف ندارد بلکه نیازمند آمادگی است، یکی از موضوعاتی که درآیات و روایات موردتوجه است موضوع مرگ است.
وی افزود: برای اینکه متوجه شویم دنیا و آخرت چیست ائمه(ع) دنیا را همچون بازار تشبیه کردهاند که در بازار فروشنده، مشتری و کالا وجود دارد، دنیا بازار است که اگر جنس خوب باشد خریدار خداست و اگر بد باشد شیطان خریدار است، فروشنده انسان است و دنیا محل تجارت است و اعمال ما عرضه است.
استاد حوزه و دانشگاه بیان کرد: عمر سرمایهای است که برای همه وجود دارد و باید از آن بهخوبی استفاده کرد، کسانی که عمرشان تمام میشود میگویند ایکاش برگردیم چون در برزخ زمینه استغفار و توبه وجود ندارد و عمل برای این دنیاست.
عضو هیئتعلمی جامعه المصطفی با اشاره به آثار و برکات یاد مرگ ادامه داد: امیرالمؤمنین(ع) بعد از هر نماز جماعت به جمعیت میگفت که به یاد مرگ باشید، یاد مرگ بسیار مهم و اثرگذار است و سبب میشود غفلت و شهوت حرام از بین برود و قلب انسان را تقویت و حس گناه را در انسان از بین میبرد.
رفیعی عنوان کرد: قران کریم میفرماید اگر کسی اهل معاد باشد کمفروشی و گناه نمیکند، اهلبیت(ع) فرمودند راهکار کلیدی و اساسی وجود دارد که شمارا در مرگ کمک میکند اینکه محاسبه کنید، هنگامیکه به رختخواب میرویم باید اعمال خود را محاسبه کنیم اینکه حقالناس بر گردن ما نباشد.
وی با تأکید بر اینکه مرگ واقعیت و حقیقت است که نباید نسبت به آن غفلت کنیم، خاطرنشان کرد: باید محاسبه کنیم و اینکه حسرت نخوریم که بگوییم ایکاش نماز میخواندیم و روزه میگرفتیم تا اتفاق بدی نیفتاده باید در زندگی خود تغییر ایجاد کنیم.