سه شنبه ۲۴ خرداد ۱۴۰۱ ساعت ۱۲:۳۲
کد مطلب : 104747
منبع : قم نیوز

نهادینه سازی فرهنگ قرض الحسنه دربانک‌ها ضروری است

قم نيوز : رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با تاکید بر لزوم نهادینه‌سازی فرهنگ قرض‌الحسنه دربانک‌ها گفت: نباید به بانک به عنوان یک بنگاه اقتصادی نگاه کرد، بلکه آنها با هدف تسهیل امور و به حرکت درآوردن چرخ‌های اقتصاد، به فعالیت بپردازند.
به گزارش قم نیوز آیت‌الله سید هاشم حسینی بوشهری در دیدار مدیر عامل بانک قرض‌الحسنه مهر ایران با اشاره به تاکیدهای مکرر دین اسلام در پرهیز از ربا اظهار داشت: خداوند در قرآن کار ربا خواران را مساوی با جنگ با خود معرفی می‌کند، حتی در مساله جهاد با کفار، جنگ و رویارویی با افراد است، اما در مساله ربا جنگ با خدا مطرح است که نشان از شدت غضب این مساله دارد.

وی ضمن اشاره به تاکیدهای مراجع تقلید نسبت به مساله ربا در بانک‌ها افزود: مراجع تقلید  پیوسته بر موضوع نفی ربا تاکید دارند و اینکه بعد از گذشت بیش از ۴۰ سال از انقلاب، تنها تعدادی بانک قرض‌الحسنه در کشور داریم، خلاف انتظار است،  چرا که در کشورهایی که مسلمان هم نیستند و ادعای اسلام ندارند، برخی وقت‌ها سودهای کمتری را شاهد هستیم.

امام جمعه قم همچنین پاداش و اجر معنوی قرض‌الحسنه را یادآور شد و خاطرنشان کرد: خداوند در قرآن پاداش و اجر زیادی برای قرض دهنده وعده داده است، نباید با دین به صورت گزینشی برخورد کرد، به این صورت که هر کجا برای ما منفعتی دارد پرچم دین داری بر دست گرفته و در سایر مواقع، اعتقادها و باورهای دینی خود را کنار بگذاریم،  اعتقاد قلبی و ابراز زبانی به تنهایی کافی نیست، بلکه باید به همراه آن التزام عملی نیز باشد.

وی با تاکید بر لزوم نهادینه‌سازی فرهنگ قرض‌الحسنه در سایر بانک‌ها افزود: نباید به بانک به عنوان یک بنگاه اقتصادی نگاه کرد، بلکه آنها با هدف تسهیل امور و به حرکت درآوردن چرخ‌های اقتصاد، به فعالیت بپردازند، انتظار داریم تا با کمک‌های حوزه علمیه و اقدام‌ها و پیگیری‌های لازم، فرهنگ قرض‌الحسنه در میان مردم و سایر بانک‌ها نهادینه شود و این نگاه صرفا مادی به بانک اصلاح شود.

رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم ، سوابق برخی صندوق‌های قرض‌الحسنه را مورد اشاره قرار داد و گفت: متاسفانه برخی صندوق‌های قرض‌الحسنه که به نام اهل بیت  نام‌گذاری شده بودند، به اعتماد مردم و جامعه آسیب زدند و بر خلاف آموزه‌های دینی و قانونی عمل کردند و مشکل‌های زیادی برای مردم و نظام ایجاد کردند، امیدواریم با نگاه بلند و خیرخواهانه و به‌واسطه توجه الهی به موفقیت های خوبی در این زمینه دست پیدا کنیم.

وی با اشاره به وضعیت نابسامان مسکن و شرایط بسیار دشوار مستاجران، خواستار برنامه‌ریزی بانک مهر ایران در جهت کمک به این قشر وسیع از جامعه شد زیرا شرایط سختی برای مستاجران که قشر وسیعی از جامعه را تشکیل می‌دهند، ایجاد شده است.

عضو هیات رئیسه خبرگان رهبری در پایان صحبت‌های خود، حمایت از تولید و تولیدکنندگان را از دیگر وظایف بانک‌ها ذکر و بیان کرد: در کشوری که شعار سال آن تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین است تولید کنندگان و شرکت‌های دانش بنیان اشتغال‌آفرین باید مورد حمایت جدی شبکه بانکی قرار بگیرند، تولید کنندگان را شناسایی کنید و منتظر نباشید که آن‌ها به سراغ شما بیایند، بلکه آن‌ها را شناسایی کرده و تسهیلات مناسب را به آن‌ها پیشنهاد دهید، اگر یک تولید کننده و کارخانه دار دچار مشکل شود و قادر به ادامه فعالیت خود نباشد، خانواده‌های زیادی دچار مشکل خواهند شد.

مدیر عامل بانک قرض الحسنه مهر ایران نیز ضمن ارائه گزارشی از وضعیت و اقدام‌های این بانک افزود: در سال گذشته حدود ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار فقره تسهیلات قرض الحسنه با کارمزد ۰ تا ۴ درصد اعطا کردیم و اکنون در شبکه بانکی کمترین نرخ معوقه‌ها یعنی نیم درصد را به خود اختصاص داده‌ایم.

سید سعید شمسی نژاد ادامه داد: منابع بانکی قرض‌الحسنه مهر ایران نسبت به سال گذشته ۷۵ درصد رشد داشته و اکنون مجموعه منابع آن به حدود ۹۱۰ هزار میلیارد ریال می‌رسد، به اذعان بانک مرکزی، بانک مهر با حدود ۱۴ میلیون مشتری و ۵۳۰ شعبه در سراسر کشور، شفاف‌ترین و بی‌حاشیه‌ترین عملکرد را به خود اختصاص داده است و الگوی مناسبی برای بانکداری اسلامی به شمار می‌رود.



انتهای پیام / 106
https://qomnews.ir/vdcayyn6049nw01.k5k4.html
نام شما
آدرس ايميل شما