سه شنبه ۲۹ شهريور ۱۴۰۱ ساعت ۱۰:۴۹
کد مطلب : 106324
منبع : قم نیوز

محافظت از نفس بزرگترین ویژگی علامه حسن‌زاده‌آملی(ره) بود

قم نيوز : سخنران حرم بانوی کرامت گفت: دلیل اینکه مرحوم علامه حسن زاده آملی(ره) یک عالم ربانی شدند این بود که ایشان اهل برنامه شخصی و نگهبان نفس خود بودند و مدیریت نفس را به درستی انجام دادند.
محافظت از نفس بزرگترین ویژگی علامه حسن‌زاده‌آملی(ره) بود
محافظت از نفس بزرگترین ویژگی علامه حسن‌زاده‌آملی(ره) بود
به گزارش قم نیوز حجت‌الاسلام و‌المسلمین هادی عباسی خراسانی طی سخنانی در اولین سالگرد ارتحال علامه حسن حسن‌زاده آملی، شب گذشته در شبستان امام خمینی(ره) حرم بانوی کرامت اظهار کرد: وقتی رفتار بزرگان از یک جمعی تحول ایجاد می‌کند باید مجالس بزرگداشت آنان  نیز برای کسانی که به دنبال سیر و سلوک هستند، تحول ایجاد نماید.

وی افزود: بررسی شخصیت سیر و سلوکی، عرفانی و معرفتی علامه حسن‌زاده آملی در یک جلسه امکان‌پذیر نیست اما به قدر امکان باید بازگو شود.

استاد حوزه علمیه تاکید کرد: انگیزه آفرینش جز عبادت چیز دیگری نیست و تمایز انسان با دیگر انسان‌ها و دیگر مخلوقات به علم و دانش و معرفت است.

سخنران حرم بانوی کرامت اضافه کرد: بر اساس روایات مردم سه دسته هستند که عبارتند از عالم ربانی، یا متعلمانی که در محضر علما کسب فیض می‌کنند و یا کسانی هستند که حزب باد هستند و ثباتی ندارند.

شاگرد برجسته علامه حسن زاده آملی تاکید کرد: مرحوم علامه حسن‌زاده آملی به مرحله‌ای رسیدند که یک عالم ربانی شدند، معنای ربانی شدن این است که حرف خدا را می‌زنند و در این دنیا دو مرتبه متولد شدند چرا که حقیقت ربانی شدن یعنی تولدی دوباره در مسیر زندگی که نیاز به مراحل و مراتب خاصی دارد.

وی افزود: دلیل اینکه مرحوم علامه حسن‌زاده آملی یک عالم ربانی شدند این بود که ایشان اهل برنامه شخصی و نگهبان نفس خود بودند و مدیریت نفس را به درستی انجام دادند.

سخنران حرم بانوی کرامت در ادامه گفت: تمام اندیشه و کلام مرحوم علامه حسن‌زاده آملی کاملا خدایی بود و خود را در محضر خدا می‌دانست و همه را دعوت به خدا می‌نمود.

وی افزود: حالات عرفانی علامه حسن‌زاده آملی مثال‌زدنی است چرا که وی حتی یک مرتبه هم مخاطبان را دعوت به خود نکرد.

عباسی خراسانی تاکید کرد: علامه حسن‌زاده آملی در یک قله عرفان و معرفتی قرار داشت که به مقام دستگیری از دیگران رسیده بود و برای تمام حالات اجتماعی، فرهنگی، عرفانی و سیاسی خود برنامه داشت.

کارشناس مذهبی آستان مقدس حضرت معصومه(س) خاطرنشان کرد: ایشان مقید به انجام اربعینیات مختلف بودند و سیر و سلوک‌های مختلفی را برای خود انجام می‌دادند.

وی تاکید کرد: نوشته‌ها و کتاب‌های توحیدی، معرفت نفس و موضوعات معادی مرحوم علامه حسن‌زاده آملی دارای منبع فیض هستند و لازم است جوانان به آن‌ها مراجعه کنند.

عباسی خراسانی خاطرنشان کرد: علمای ربانی به مراتب بعد از مرگ بیشتر می‌توانند منشا  و منبع فیض باشند.

سخنران حرم بانوی کرامت اظهار داشت: علامه حسن زاده آملی بیش از چهل سال قرائت سوره واقعه در هر شب را ترک نکردند و این باید یک الگو باشد برای کسانی که به دنبال سیر و سلوک هستند.

وی خاطرنشان کرد: یکی دیگر از خصلت‌های ایشان این بود که ایشان یک سالک توحیدی بودند و همواره خود را ملزم به زیارت حرم بانوی کرامت می‌دانستند.

عباسی خراسانی تاکید کرد: از حالات و نوشته‌های ایشان نباید غفلت کنیم چرا که ایشان دارای چشم برزخی و یک گوش الهی  بودند.

استاد حوزه علمیه یادآور شد: ایشان یک عالم خستگی‌ناپذیر در تحصیل، تدریس و عبادت بودند به همین خاطر لازم است طلبه‌ها سیر علمی علمای ربانی را برای خود الگو قرار بدهند.

انتهای پیام / 106
https://qomnews.ir/vdcdx90foyt0zs6.2a2y.html
نام شما
آدرس ايميل شما