قم نيوز : مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان قم، خبر داد: امسال ۴ هزار نفر از هلال احمر ایران به کشور عراق اعزام می شوند؛ همچنین ۴۰ نفر از کادر پزشکی و پرستاری از استان قم به موکب حضرت معصومه (س) در عراق اعزام خواهند شد.
به گزارش قم نیوز محمدرضا بهرامی با حضور گفت: جمعیت هلال احمر دو رسالت دارد که رسالت اصلی آن رسیدگی به سوانح و حوادث کشور و خارج کشور است.
وی افزود: در جمعیت هلال احمر، ۵ معاونت اجرایی وجود دارد که این ها معاونت هایی هستند که زیر ساخت رسیدگی مطلوب تر به حوادث را ارائه می کنند؛ این معاونتها شامل معاونت آموزش پژوهش، درمان و توانبخشی، امداد و نجات، داوطلبان و جوانان میشوند؛ معاونت اداری و پشتیبانی، خزانه نیز در جمعیت هلال احمر وجود دارند.
بهرامی با اشاره به اینکه هلال احمر استان قم یکی از استانهای موفق در بحث امداد و نجات است، تاکید کرد: از دهه ۸۰، مدرسه امداد و نجات در استان قم فعال بوده و یکی از استان های پیشرو در آموزش های همگانی و عمومی بوده است، در سال گذشته نیز بالغ بر ۲۰۰ دوره آموزشی در هلال احمر استان قم برگزار شده است.
وی اضافه کرد: در سال ۱۴۰۱،یکصد و ۳۳ دوره و سال ۱۴۰۲، ۶۵ دوره در استان قم برگزار شده است، همه آحاد جامعه از این آموزش های عمومی به صورت رایگان استفاده کرده اند.
مدیر عامل جمعیت هلال احمر استان قم گفت: به غیر از آموزش های عمومی که ذکر شد، آموزش های تکمیلی امداد و نجات نیز در سال گذشته طی ۱۰ دوره و امسال در ۳ دوره تا کنون برگزار شده است که بالغ بر ۵۰۰ نفر این دوره آموزشی را گذرانده اند.
بهرامی در رابطه با آموزش های مربی گری امداد و نجات نیز تصریح کرد: تعدادی از افرادی که آموزش های قبلی را گذرانده بودند در دوره مربیگری نیز شرکت کرده اند.
وی گفت: در سال ۱۴۰۰ فقط ۵۰ کاروان سلامت در استان قم اجرا شده است که این آمار با برخی از استان های پر جمعیت و بزرگ کشور برابری می کند.
بهرامی عنوان کرد: ۱۱۵ هزار نفر توسط مجموعه هلال احمر در استان قم، واکسن کرونا دریافت کردند.
وی اظهار کرد: معاینه حجاج نیز در استان قم توسط مجموعه هلال احمد انجام می شود که در سال ۱۴۰۱، یک هزار و ۱۰۰ نفر معاینه شدند و ۹۷۰ نفر نیز واکسن مننژیت دریافت کردند.
بهرامی ادامه داد: در اربعین سال ۱۴۰۱، بالغ بر ۱۷۰ نفر پزشک و پرستار و امدادگر به عراق اعزام شدند که در مجموعه استان قم کار عظیمی بود، همچنین در ۴ ماه ابتدای امسال نیز ۴ کاروان سلامت برگزار شده است، این کاروان ها زمانی که یک بیماری در یک روستا و بخشی از استان فراگیر می شود، مستقر می شوند.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر در رابطه با معاونت امدادو نجات استان قم، گفت: در این معاونت، ۸ پایگاه در جاده ها و محورهای مواصلاتی استان فعال است، از ابتدای سال ۱۴۰۱، تا پایان خرداد ۱۴۰۲، ۵۳۶ مورد حادثه فقط به جمعیت هلال احمر استان قم اعلام شده است.
وی افزود: تصادفات جاده ای، زلزله، حوادث شهری، برف و کولاک، خدمات مناسبتی از جمله محرم و صفر، ایام فاطمیه، اعیاد از جمله خدمات امداد و نجات هلال احمر استان قم است، ۲۰هزار و ۴۳۸ مورد حادثه دیده بودند که ۱۸۳ نفر از این آمار نجات یافته اند و ۱۵۶ به بیمارستان منتقل شدند و ۲۷ نفر نیز به صورت سرپایی درمان شدند؛ ۳۴۸ نفر نیز اسکان اضطراری در استان قم دریافت کرده اند.
وی تاکید کرد: زیر ساخت امداد و نجات در استان قم باید ارتقا یابد تا تلفات انسانی به حداقل برسد چرا که از برخی حوادث همچون زلزله، سیل را نمیتوان جلوگیری کرد؛ ۱۵۳ تیم امدادی در این حوادث اعزام شدند که نیروهای عملیاتی آن بالغ بر ۵ هزار و ۶۰۰ نفربوده اند و ۳۲۸ دستگاه آمبولانس نیز اعزام شدند.
مدیرعامل هلال احمر استان قم گفت:هر ۷ کیلومتر طریق نجف به کربلا، یک پایگاه امداد نجات هلال احمر وجود دارد و بالغ بر ۴ هزار نفر امسال از هلال احمر ایران به کشور عراق و مرزهای ورودی اعزام می شوند.
وی گفت: موکب حضرت معصومه(س) نیز از استان قم در عمود۱۰۸۰ و با بالغ بر ۴۰ نفر پزشک و پرستار، امداد گر و نجات گر و تکنسین فوریت ها اعزام می شوند که فعالیت آن ها از ۵ شهریور شروع می شود.
بهرامی افزود: موکب اهالی قم المقدسه داخل شهر کربلا نیز بالغ بر ۴۰ نفر پزشک و پرستار دارد که از ۳ شهریور شروع به کار می کنند.