قم نيوز : مدیرکل دامپزشکی قم بر انجام ذبح دام عید قربان در این استان به منظور رعایت مسایل بهداشتی تنها در کشتارگاه ها تاکید کرد.
به گزارش قم نیوز،سید مهدی سرکشیک ظهر سه شنبه در نشست خبری با حضور خبرنگاران گفت: به مناسبت عید سعید قربان تعداد ۲۱ اکیپ در استان قم بر ذبح دام نظارت میکنند.
مدیرکل دامپزشکی استان قم گفت: نظارت بهداشتی و شرعی بر ذبح دام با حضور دامپزشک، بازرس بهداشتی و ناظر شرعی صورت میگیرد.
سرکشیک افزود: کشتارهای عید قربان فقط باید در دو کشتارگاه استان و همچنین کشتارگاه مسجد مقدس جمکران و آسایشگاه سالمندان بهزیستی صورت گیرد و ۱۲ روحانی نیز نظارت شرعی بر کشتارها را انجام میدهند.
وی گفت: از شهروندان قمی انتظار میرود، دامهای خود را از دامشهر و ۶ مرکزی که از سوی شهرداری پیش بینی شده تهیه کنند.
مدیرکل دامپزشکی استان قم عنوان کرد: در عید قربان سال گذشته ۵ هزار و ۱۱ رأس دام سبک و سنگین در استان قم کشتار شد.
وی افزود: دامی که در کشتارگاه ذبح میشود در شرایط پیش سرد کن قرار میگیرد و افرادی که اقدام به تهیه گوشت دام میکنند نیز باید به مدت ۲۴ ساعت آن را در یخچال نگهداری کند و سپس هر اقدامی از جمله قطعه قطعه کردن و مصرف میخواهند، انجام دهند.
سرکشیک با توصیه به شهروندان قمی در خصوص رعایت الزامات بهداشتی کشتار گفت: بیماریهای مشترکی بین دام و انسان وجود دارد که کشتارهای غیرمتفرقه در سطح شهر ممکن است، انتقال این بیماریها را مضاعف کند.
مدیرکل دامپزشکی استان قم افزود: در سال گذشته هزار و ۱۲۲ کیلوگرم گوشت آلوده ذبح شده و نیز هزار و ۱۴۱ کیلوگرم آلایش دامی در سطح شهر قم جمع آوری شده اس