چهارشنبه ۷ آذر ۱۴۰۳ ساعت ۱۱:۰۱
کد مطلب : 111362
مدیرکل غله قم:

قطع احتمالی سامانه نانینو خللی برای عرضه نان در قم ایجاد نمی‌کند

قم نيوز : مدیرکل غله و خدمات بازرگانی قم گفت: با برنامه‌ریزی صورت گرفته، حتی در صورت قطع احتمالی سامانه نانینو(‌سامانه هوشمند مدیریت نان) در برخی مواقع روند عرضه نان مورد نیاز مردم در نانوایی‌های استان به صورت طبیعی دنبال می‌شود و مشکلی در این خصوص وجود ندارد.
قطع احتمالی سامانه نانینو خللی برای عرضه نان در قم ایجاد نمی‌کند
به گزارش قم نیوز،سعید محمدی روز چهارشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا در این خصوص بیان کرد: بر اساس پیش‌بینی صورت گرفته در این گونه‌ مواقع عرضه نان توسط نانوایی به صورت سابق و با استفاده از پول نقد و یا دستگاه پوز معمولی انجام می‌شود و مردم می‌توانند نان خود را تهیه کنند.

وی در مورد نحو محاسبه عملکرد نانوایی در زمان قطع سیستم نانینو نیز گفت: نانوایان استان در این زمینه نگرانی نداشته باشند چرا که سامانه به صورت خودکار مواقع قطع سیستم را در میزان عملکرد لحاظ نمی‌کند بلکه میانگین کل دوره و یا شرایط مشابه زمان قطع سیستم در سایر روزها را ملاک عملکرد نانوایی قرار می‌دهد.

وی ادامه داد: بدین ترتیب روند تخصیص سهیمه آرد و پرداخت مبلغ یارانه به نانوایان بدون هیچ مشکلی انجام می‌شود و دغدغه‌ای در این زمینه وجود ندارد.
نان بخش مهمی از غذای اصلی و پایه مردم جهان را تشکیل می‌دهد، در کشور ایران نیز نان قوت غالب و غذای اصلی مردم محسوب می‌شود. نان در مقایسه با بسیاری از مواد غذایی مثل گوشت و شیر دارای چگالی انرژی بیشتری است.

بنابراین نان یک محصول غذایی است که در امنیت غذایی جامعه از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است. روزانه قسمت اعظمی از انرژی، پروتئین (تامین بیش از ۴۵ درصد نیاز روزانه)، املاح معدنی همچون فسفر و ویتامین‌های گروه B مورد نیاز ما از طریق نان تأمین می‌شود.

طبق آمارهای ارائه شده مصرف سرانه نان در کشور حدود ۱۱۴ کیلوگرم در سال (معادل ۳۱۰ گرم در روز) است، که حدود ۴۰ تا ۵۰ درصد انرژی دریافتی و حدود ۴۵ درصد پروتئین روزانه را تامین می‌کند. در اقشار کم درآمد که نان بیشتری مصرف می‌کنند تا ۶۰ درصد پروتئین روزانه از نان تامین می‌شود.

هم چنین بیش از ۳۰ درصد کلسیم و فسفر روزانه که در افراد فقیر به ۴۵درصد هم می‌رسد از نان روزانه تامین می‌شود، میانگین مصرف سرانه نان در جهان حدود ۶۵ کیلوگرم و مصرف سرانه سالانه نان در ایران ۳۷ درصد بیش از متوسط مصرف سرانه سالانه کشورهای خاورمیانه است.

با توجه به اهمیت این موضوع دست اندرکاران حوزه سلامت ضرورت پخت نان کامل و سالم را یادآور شده و تاکید کردند که آرد سفید خاصیت لازم را ندارد.

در همین رابطه تولید نان کامل (دارای سبوس بالا) به دلیل مزایایی که برای سلامتی دارد، به صورت جدی در کانون توجه مسئولان استان قم قرار گرفته و آنان تلاش دارند ضمن تشکیل قرارگاه نان کامل و تشویق مردم به استفاده از این نوع نان، علاوه بر ارتقا سطح سلامت عمومی مردم، میزان شیوع بیماری‌های گوارشی در استان را کاهش دهند.

به طور کلی حدود ۹۴۰ نانوایی در سطح شهر و مناطق مختلف قم فعال است و نانوایان در این استان انواع نان های مورد علاقه مردم را تولید می‌کنند.

پنج کارخانه تولید آرد نیز در قم فعال می‌باشد و میزان آرد مصرفی نانوایی‌ها در این استان در هر ماه حدود ۱۰ هزار تُن است.
گزارشگر : تحریریه قم نیوز
https://qomnews.ir/vdcb08b85rhb8fp.uiur.html
نام شما
آدرس ايميل شما