سه شنبه ۲۵ دی ۱۴۰۳ ساعت ۱۵:۲۱
کد مطلب : 111595

جشن و سرور مردم قم در سالروز میلاد با سعادت امام علی(ع)

قم نيوز : شهر مقدس قم در سالروز میلاد خجسته و باسعادت مولی الموحدین، امیرالمومنین حضرت علی بن ابیطالب(ع) غرق در جشن و نور و سرور شد.
جشن و سرور مردم قم در سالروز میلاد با سعادت امام علی(ع)
جشن و سرور مردم قم در سالروز میلاد با سعادت امام علی(ع)
به گزارش قم نیوز،حرم نورانی کریمه اهل بیت، حضرت فاطمه معصومه(س) نیز به طرز باشکوهی آذین بندی شده و هم اینک شیفتگان خاندان اهل بیت عصمت و طهارات(ع) از سراسر کشور با حضور در کنار مضجع شریف آن حضرت ضمن شرکت در آیین‌های جشن و سرور، این عید بزرگ را به یکدیگر تبریک می‌گویند.

دوستداران خاندان عصمت و طهارت (ع) همچنین با چراغانی و آذین بندی مساجد، معابر و سر درب منازل و مغازه‌ها و برپایی آیین‌های جشن میلاد امام علی (ع) درجای جای قم، حال و هوای ویژه‌ای به این شهر داده‌اند.

مداحان و شاعران آیینی نیز به میمنت طلوع خورشید درخشان امامت و ولایت به مدیحه سرایی و شعرخوانی درحرم مطهر حضرت فاطمه معصومه (س) می‌پردازند و واعظان نیز گوشه‌هایی از زندگانی گوهربار این امام همام را تبیین می‌کنند.
مراسم جشن میلاد امیرالمؤمنین(ع) نیز شب گذشته بعد از نماز عشاء با سخنرانی حجت‌الاسلام‌والمسلمین ناصر رفیعی، مداحی آقایان محمدرضا عاصی و سید رضا تحویلدار، شعرخوانی امیرحسین آکار و با اجرای گروه سرود انصار الحجه در شبستان امام خمینی (ره) برگزار شد.

همچنین مراسم جشن سالروز میلاد حضرت علی (ع) از ساعت ۱۰:۳۰ امروز سه‌شنبه با سخنرانی حجت‌الاسلام والمسلمین بندانی نیشابوری و مداحی حسین اردستانی و با اجرای گروه سرود نسل ظهور در شبستان امام خمینی(ره) ترتیب یافته‌است

بعد از نماز عصر نیز مراسم مولودی خوانی با نوای عباس حیدرزاده و مراسم عصر با سخنرانی حجت‌الاسلام محمد اسماعیل خورشیدی و مولودی خوانی سید رضا جدا برگزار می‌شود.

مراسم جشن شام میلاد امام علی(ع)نیز امشب در قالب کرسی تلاوت علوی با حضور قاریان مطرح کشوری همراه با برنامه‌های متنوع قرآنی ترتیب خواهد یافت.


سخنران حرم بانوی کرامت نیز شب گذشته در محفل معارفی شب میلاد امیرالمؤمنین(ع) با بیان اینکه سیاست‌های اقتصادی امام علی(ع)دارای اصول مختلفی است، گفت: توصیه آحاد جامعه به کار و تلاش برای کسب روزی حلال، توسعه کشاورزی، تجارت و صنعت، نظارت بر بازار، رعایت حلال، حرام و اخلاق حسنه در کاسبی و تأمین امنیت اقتصادی از مهمترین اصول اقتصادی حکومت علوی است.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین ناصر رفیعی اظهار داشت: یکی از امور مهم در کشور مسائل اقتصادی است و حضرت علی(ع)به مدت چند سال حکومت داشتند و تمامی امورات حکومت در دستان مبارک ایشان بود و لازم است در خصوص دیدگاه‌های اقتصادی حضرت مطالبی ذکر شود.

وی گفت: در کشور ما مسائل فرهنگی و سیاسی و اجتماعی وجود دارد؛ اما مقام معظم رهبری چندین سال پشت‌سرهم اسامی سال‌ها را اقتصادی نام‌گذاری کرده‌اند که نشان‌دهنده اهمیت موضوع است.

استاد حوزه علمیه گفت: توصیه نخست حضرت علی(ع)که ابتدا خودشان به آن عمل می‌کردند، توصیه به کار و تلاش است چرا که حضرت از کسانی که کارگریز و تنبل بودند بیزار بودند.

وی تأکید کرد: حضرت با دست خودشان کار می‌کردند و نخلستان درست کرده و برای آبیاری نخلستان و اراضی کشاورزی قنات حفر می‌کردند.


رفیعی یادآور شد: سیره ائمه معصومین(ع) بعد از امیرالمومنین(ع) هم در خصوص کار همین بوده و همواره برای امور اقتصادی در کنار امور عبادی تلاش می‌کردند.

وی تأکید کرد: دومین توصیه حضرت توسعه کشاورزی، تجارت و صنعت است و طبق توصیه ایشان اگر کسی آب‌وخاک دارد؛ اما فقیر باشد خودش مقصر است.

وی با اشاره به اینکه نظارت بر بازار از دیگر توصیه‌های مهم امام علی(ع)است ، گفت: آن حضرت به بازاریان توصیه می‌کردند همواره ابتدای کار از خداوند طلب خیر نمایید، در کاسبی سخت‌گیر نباشید، با مشتری بداخلاقی نکنید، انصاف داشته باشید، ربا نخورید و کم‌فروشی و گران‌فروشی نکنید.
ارادتمندان به حضرت علی(ع) نیز در بسیاری از نقاط شهر قم با برپایی ایستگاه های صلواتی از زائران حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه(س) پذیرایی می‌کنند.

موکب‌هایی نیز که در حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه(س) مستقر است، شب گذشته و امروز در حال پذیرایی از زائران حرم کریمه اهل بیت عصمت و طهارت(ع) هستند.

در بیوت آیات عظام تقلید و دفتر مقام معظم رهبری در قم نیز به همین مناسبت مجالس جشن ترتیب یافته و سخنرانان گوشه‌هایی از زندگانی حضرت امام علی(ع) را بیان می‌کنند.

مسلمانان خارجی مقیم قم نیز با برگزاری آیین های جشن و سرور ، نسبت به خاندان عصمت و طهارت (ع) ادای احترام کردند.
علاوه بر حرم مطهر در مسجد مقدس جمکران، بقاع متبرکه مراسم‌های متنوع مولودی خوانی، سخنرانی و مسابقه‌های فرهنگی به اجرا گذاشته شده‌است.

سیزدهم رجب سال ۳۰ عام الفیل انسانی پا به عرصه وجود گذاشت که با تولد خود بسیاری از مردم عصر خویش و بعد از آن را حیرت زده کرد، نوزادی که کعبه میزبان قدوم مبارکش به دنیای خاکی بود و این نشانه اکرام خداوند و فضیلت بی همتای حضرت علی(ع) است.

کنیه حضرت علی(ع)، ابوالحسن، ابوالحسین و ابوتراب و القاب ایشان مرتضی، حیدر، امیرالمؤمنین، اسدالله و وصی است، مادر ایشان فاطمه بنت اسد و پدرش ابوطالب عموی بزرگوار پیامبر(ص) بود.

حضرت علی(ع) پس از برگزیده شدن حضرت محمد(ص) به پیامبری، نخستین کسی بود که به اسلام ایمان آورد و پیامبری رسول اکرم(ص) را پذیرفت و ایشان را در دعوت همگانی به اسلام یاری کرد.

دوران خلافت حضرت علی(ع) در مدینه دوران تبلور اسلام واقعی، اجرای عدالت اسلامی، مبارزه با بدعت‌ها، از بین بردن تبعیض‌ها، برکناری حکمرانان نالایق، تقسیم عادلانه بیت المال و اجرای دقیق و درست سنت رسول الله(ص) بود.


در زمان خلافت حضرت علی(ع) جنگ‌های فراوانی از جمله صفین، جمل و نهروان رخ داد که هر یک پیامدهای خاصی به دنبال داشت.
با وجود فشارهای سیاسی داخلی، خارجی و وقوع جنگ‌های طاقت فرسا در طول پنج سال حکومت ایشان، حضرت علی(ع) خدمات ارزشمند و بی سابقه‌ای در تاریخ به جامعه اسلامی ارائه کرد.

آن حضرت سرانجام در سحرگاه نوزدهم رمضان سال ۴۰ هجری قمری، هنگام انجام فریضه الهی توسط ابن ملجم از گروه خوارج، از ناحیه سر مجروح شد و بعد از ۲ روز در بیست و یکم رمضان به شهادت رسید.
https://qomnews.ir/vdcjhveviuqeviz.fsfu.html
نام شما
آدرس ايميل شما