قم نيوز : استاندار قم بر ضرورت تطبیق رشتههای دانشگاهی با نیازهای بازار کار تاکید کرد و گفت: باید مراقب باشیم که رشتههایی که بازار کار ندارند، از مجموعه آموزشی حذف شوند.
استاندار قم: دانشگاهها باید همگام با نیازهای بازار کار حرکت کنند
به گزارش قم نیوز،اکبر بهنامجو روز یکشنبه در بازدید از دانشگاه شهاب دانش قم، ضمن اشاره به نقش دانشگاهها در حل مسائل استان، اظهار کرد: دانشگاهها باید در مسیری حرکت کنند که بتوانند به توسعه و پیشرفت استان کمک کنند. همه ما مسئولیم که برای رفع چالشهای موجود همکاری کنیم.
حمایت از مراکز علمی خصوصی
استاندار قم در ادامه این نشست با ابراز خرسندی از فعالیتهای یک مرکز علمی بخش خصوصی در استان، بیان کرد: فعالیت چنین مراکزی با این کیفیت در قم، جای خوشحالی دارد و امیدواریم بتوانیم از ظرفیت آنها به نحو مطلوب استفاده کنیم.
وی افزود: استانداری قم آمادگی دارد تا تمامی شرایط لازم برای توسعه و ارتقای مراکز علمی استان، بهویژه این دانشگاه را فراهم کند. انتظار داریم که این مجموعه نیز در شناسایی و رفع مشکلات استان نقشآفرینی کند.
استاندار قم با اشاره به برنامههای استان در حوزه انرژیهای تجدیدپذیر اظهار کرد: توسعه نیروگاههای خورشیدی یکی از اولویتهای اصلی ما است. تاکنون مجوز احداث ۳۲۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی در استان صادر شده و امیدواریم این دانشگاه نیز در زمینه احداث نیروگاههای سه و ۱۰ مگاواتی، همچنین نیروگاههای کوچک در فضای داخلی خود، با مشارکت دانشجویان، نقشآفرینی کند.
اشتغالزایی و انطباق آموزش با نیازهای صنعتی
بهنامجو با تأکید بر اهمیت ایجاد رشتههای کاربردی گفت: امروز بسیاری از جوانان ما از دوران فنی و حرفهای وارد بازار کار میشوند و این روند باید تقویت شود. در همین راستا، توسعه رشتههای مهارتی که فارغالتحصیلان را به طور مستقیم وارد بازار کار کند، ضروری است.
وی با اشاره به ظرفیتهای صنعتی قم تصریح کرد: میتوان از ظرفیت دانشگاههای فنی برای حل مسائل استان بهره برد. اینکه ۹۵ درصد دانشجویان این دانشگاه اهل قم هستند، یک مزیت مهم است که میتواند در مدیریت حوزه آموزش عالی استان مؤثر باشد.
توسعه رشتههای مشاوره و ایجاد کارگروه هوش مصنوعی
استاندار قم همچنین به اهمیت رشتههای غیر فنی در این دانشگاه اشاره کرد و گفت: یکی از حوزههای مهمی که میتوان روی آن سرمایهگذاری کرد، توسعه رشتههای مرتبط با مشاوره است. این حوزه میتواند تأثیر بسزایی در راهنمایی جوانان، دانشجویان و قشرهای مختلف جامعه داشته باشد.
وی در پایان از برنامهریزی برای ایجاد کارگروه هوش مصنوعی در استان خبر داد و افزود: بهدنبال راهاندازی این کارگروه هستیم تا فعالان علمی در این حوزه گرد هم آیند و ظرفیتهای علمی و تخصصی در این بخش توسعه یابد.
رشد و پیشرفت دانشگاه شهاب دانش
استاندار قم: دانشگاهها باید همگام با نیازهای بازار کار حرکت کنند
در ادامه این نشست، محمدمهدی همایونپور، رئیس دانشگاه شهاب دانش، ضمن ارائه گزارشی از روند فعالیتهای این مجموعه، گفت: دانشگاه شهاب دانش از سال ۱۳۸۵ فعالیت خود را با رشتههای مهندسی آغاز کرد. در سال ۱۳۹۲ به عنوان مؤسسه آموزش عالی غیردولتی انتخاب شد و در سال ۱۳۹۶ به دانشگاه ارتقا یافت.
وی افزود: این دانشگاه نخستین مجموعه آموزشی در قم بود که رشته دکتری هوش مصنوعی را راهاندازی کرد. همچنین رشتههایی مانند روانشناسی، زیستفناوری، حقوق و غیره نیز به برنامههای آموزشی آن اضافه شد.
رئیس دانشگاه شهاب دانش تأکید کرد: کیفیت آموزشی همواره اولویت اصلی این دانشگاه بوده است. هیات مؤسس دانشگاه از نخبگان علمی کشور و اساتید دانشگاههای معتبر همچون امیرکبیر و شریف بودهاند. در حال حاضر، ۵۰ عضو هیات علمی ثابت و ۱۵۰ استاد حقالتدریس در این دانشگاه مشغول به فعالیت هستند.
همایونپور در ادامه به اقدام های دانشگاه در زمینه کارآفرینی و مهارتآموزی اشاره کرد و گفت: از مهمترین برنامههای دانشگاه میتوان به ایجاد مرکز نوآوری و کارآفرینی، حمایت از هستههای فناور، راهاندازی دورههای آموزشهای تکمیلی آزاد برای ارتقای مهارتهای دانشجویان و اجرای طرح "کهاد" که آموزشهای بینرشتهای را فراهم میکند، اشاره کرد.
وی همچنین از فعالیتهای دانشگاه در حوزه کارآموزی و مشاوره شغلی خبر داد و اظهارکرد: ما بر مفید بودن کارآموزی تأکید داریم و تلاش کردهایم دانشجویان را به سمت کسب مهارتهای کاربردی سوق دهیم.
رئیس دانشگاه شهاب دانش با اشاره به دستاوردهای علمی این مجموعه بیان کرد: این دانشگاه تاکنون در مسابقات علمی، رباتیک، برنامهنویسی، ملی مهارت، ورزشی و فرهنگی افتخارات بسیاری کسب کرده و به عنوان یک مرکز علمی شناختهشده در سطح کشور مطرح است.
علی کزاری، رئیس هیات امنای دانشگاه شهاب دانش نیز بر نقش بخش خصوصی در توسعه آموزش عالی تأکید کرد و گفت: این مرکز علمی با تکیه بر سرمایههای بخش خصوصی اداره میشود و هیچ وابستگی به منابع دولتی ندارد. البته در برخی حوزهها، مانند تأمین برق و گاز، نیازمند حمایت مسوولان استان هستیم.
وی با اشاره به ضرورت سرمایهگذاری در حوزه انرژی، اظهارکرد: چند سال پیش مذاکراتی با یک شرکت چینی برای احداث یک نیروگاه ۳۰ مگاواتی انجام شد که به نتیجه نرسید. اما اکنون با استفاده از ظرفیتهای داخلی، امیدواریم بتوانیم تا سقف ۱۰ مگاوات سرمایهگذاری کنیم. در صورت دریافت مجوزهای لازم، این پروژه میتواند تا تابستان آینده به بهرهبرداری برسد.
به گفته وی، هماکنون افزون بر چهار هزار دانشجو در این مرکز علمی مشغول تحصیل هستند که ۹۰ درصد آنها بومی این استان میباشند.