دوشنبه ۲۹ بهمن ۱۴۰۳ ساعت ۱۴:۲۳
کد مطلب : 111775

تنش و ایراد ابهام در جلسه احراز عدم صلاحیت شهردار قم

قم نيوز : در شرایطی که طرح عدم احراز صلاحیت شهردار قم با هفت رأی موافق همراه شد، خروج همزمان چند عضو مخالف از جلسه، تردیدهایی درباره رسمیت رأی‌گیری ایجاد کرد.
تنش و ایراد ابهام در جلسه احراز عدم صلاحیت شهردار قم
تنش و ایراد ابهام در جلسه احراز عدم صلاحیت شهردار قم
به گزارش قم نیوز،یکصد و پنجاه و چهارمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر قم به ریاست روح‌الله امراللهی برگزار شد. این نشست که با تنش میان موافقان و مخالفان همراه بود، به بررسی موضوع احراز صلاحیت شهردار قم اختصاص داشت.

در جریان رأی‌گیری، برخی از اعضای شورای شهر تصمیم به ترک جلسه گرفتند؛ اقدامی که با واکنش تند رئیس شورا مواجه شد. امراللهی در این رابطه تأکید کرد: در زمان رأی‌گیری، ده عضو شورا در جلسه حاضر بودند و هفت نفر رأی موافق دادند؛ ازاین‌رو، روند رأی‌گیری کاملاً قانونی و رسمی بوده است.

وی همچنین درخصوص غیبت برخی اعضا توضیح داد: نرجس نیازمند و سید مجتبی سبحانی به دلیل بیماری و مجید اخوان به دلیل سفر زیارتی حضور نداشتند. درعین‌حال، محسن محرری و ماشاالله سعادتمند که از مخالفان طرح بودند، هنگام رأی‌گیری در جلسه حضور داشتند، بنابراین جلسه از رسمیت نیفتاده است. به عقیده بنده، خروج این افراد اقدامی هدفمند برای ایجاد اخلال در روند رأی‌گیری بود.

عدم حضور شهردار در جلسه احراز صلاحیت

رئیس شورای شهر قم همچنین از غیبت شهردار در جلسه انتقاد کرد و گفت: طبق قانون، شهردار باید در جلسه احراز صلاحیت خود حاضر باشد، اما وی مجدداً از حضور در جلسه امتناع کرد. با توجه به ضوابط و آیین‌نامه‌های موجود، شهردار قم صلاحیت لازم را از دست داده است.

سقائیان‌نژاد در تیرماه سال آینده شهردار قم است

حسن طلایی، عضو شورای شهر، نیز در پاسخ به برخی انتقادات درباره محل سکونت شهردار گفت: از نظر قانونی، سکونت همسر ایشان در اصفهان به دلیل بیماری اشکالی ندارد. همچنین بازنشستگی وی تا تیرماه ۱۴۰۴ به تعویق افتاده است، زیرا وی در دانشگاه اصفهان مأمور به تدریس شده است.

محسن محرری، عضو شورای شهر قم نیز پس از بازگشت به صحن شورا پس از ترک صندلی خود در زمان رای گیری، با انتقاد از نحوه برگزاری جلسه بررسی احراز صلاحیت شهردار، بر عدم حضور رسمی خود در زمان رأی‌گیری تأکید کرد.

وی اظهار کرد: به‌صراحت اعلام می‌کنم که هنگام رای گیری برای بررسی شرایط احراز شهردار، در جلسه حضور نداشتم. مطابق روال قانونی، پیش از رأی‌گیری باید حضور اعضا به‌طور رسمی اعلام می‌شد، اما چون این اقدام انجام نشد، جلسه را ترک کردم.

محرری با اشاره به اولویت‌های شورای شهر خاطرنشان کرد: در شرایط کنونی، بررسی بودجه شهرداری در اولویت است. اگر این موضوع در دستور کار قرار گیرد، در جلسه حاضر خواهیم بود؛ در غیر این صورت، تصمیم به خروج از جلسه خواهیم گرفت.

مخالفان ادامه مدیریت شهردار چه می‌گویند؟

مصطفی ملایی دیگر عضو شورا، با اشاره به طولانی شدن دوران مدیریت شهردار اظهار کرد: عمر مفید مدیریت معمولاً چهار سال است، اما شهردار قم بیش از ۱۰ سال در این سمت باقی مانده است. مدیریت وی از آغاز دوره ششم شورا همواره یکی از محورهای تنش میان اعضا بوده است. حال که دوران مدیریت او به نهایت ظرفیت خود رسیده، ضروری است فردی با ایده‌های جدید وارد این مسئولیت شود. از شهردار قم انتظار داریم خود استعفا دهد تا شورا ناچار به اتخاذ تصمیمی نشود که به جایگاه وی لطمه بزند.

محمود مسگری، عضو دیگر شورای شهر قم، با تأکید بر فقدان یکی از شروط اصلی احراز صلاحیت شهردار، گفت: عدم سکونت شهردار در قم برای بسیاری از اعضای شورا محرز شده است. ازاین‌رو، وی یکی از شرایط اساسی احراز صلاحیت را از دست داده است. بنده تا سال ۱۴۰۰ با ادامه فعالیت وی موافق بودم، اما در دو سال اخیر، از نظر قانونی دیگر امکان ادامه فعالیت او وجود ندارد.

حجت‌الاسلام مرتضی استقامت، عضو. دیگر شورا، نیز نسبت به رفتار برخی معاونان شهرداری انتقاد کرد و گفت: بی‌احترامی برخی معاونان شهرداری قم به اعضای شورا، درواقع بی‌احترامی به مردم شریف قم است، چراکه اعضای شورا با رأی مستقیم مردم انتخاب شده‌اند. وی افزود: متأسفانه برای دومین بار، برخی از اعضا با ترک جلسه یا عدم حضور، مانع رسیدگی به صلاحیت شهردار شده‌اند، که این رفتار جای تأسف دارد.

سید محمدحسین دهناد، عضو شورای شهر، با اشاره به مستندات دانشگاه اصفهان درباره مأموریت شهردار، تأکید کرد: اسناد ارائه‌شده محل اشکال جدی است. طبق قانون، شورای شهر مرجع تشخیص استمرار صلاحیت شهردار است و باید در این زمینه تصمیم‌گیری کند.

معصومه آمره، عضو دیگر شورای اسلامی شهر قم، با اشاره به الزامات قانونی سکونت شهردار در محل خدمت، تأکید کرد: طبق قانون، شهردار موظف است در منطقه تحت مدیریت خود سکونت داشته باشد. ما درباره فرزندان ایشان که در خارج از کشور هستند، بحثی نداریم، اما همسر وی که تحت تکفل اوست، در قم حضور ندارد. اسناد مربوط به مرخصی‌ها و رفت‌وآمدهای ایشان به اصفهان نیز موجود است.

وی افزود: اینکه شهردار یک اتاق در ساختمان شهرداری داشته باشد، به‌معنای سکونت در قم نیست. قانون به‌صراحت شرایط و جزئیات سکونت مسئولان را مشخص کرده است.

عضو شورای شهر قم ادامه داد: ادامه حضور ایشان نه به مصلحت شهر قم است، نه به مصلحت شخص شهردار و نه به نفع کارکنان شهرداری.

آمره در پایان تصریح کرد: اسنادی درباره مشاغل حساس مرتبط با ایشان در اختیار دارم که تنها به‌دلیل احترام به آقای سقاییان‌نژاد، فعلاً از مطرح کردن آن‌ها خودداری می‌کنم.

در این جلسه روح‌الله امراللهی، حسین صابری، مرتضی استقامت، محمود مسگری، مصطفی ملایی، معصومه آمره و سیدمحمد حسین دهناد به طرح عدم احراز صلاحیت شهردار قم رای موافق دادند و در مقابل حسن طلایی، محسن محرری و ماشاالله سعادتمند مخالف تصویب این طرح بودند.

گفتنی جلسه در نهایت با ادامه تنش بین اعضای موافق و مخالف به پایان رسید و باید منتظر نظر مراجع ذیصلاح در خصوص رای گیری امروز شورای شهر در خصوص عدم احراز صلاحیت شهردار قم طی روزهای آینده باشیم.
گزارشگر : تحریریه قم نیوز
https://qomnews.ir/vdcjaveviuqevaz.fsfu.html
نام شما
آدرس ايميل شما