قم نيوز : قم نیوز: رئیس خانه کارگر استان قم و عضو هیئت مدیره انجمن صنفی کارگران ایران با بیان اینکه 70 درصد کارگران با حداقل حقوق بازنشسته میشوند، گفت: 37 درصد حوادث کار کشور مربوط به کارگران ساختمانی است.
به گزارش قم نیوز، اکبر شوکت اظهار داشت: مشکل عمده جامعه کارگری در شرایط کنونی مشکل مربوط به تعدیل نیرو است و در حال حاضر شاهد هستیم که اگر کارگاهی در شرایط عادی ۲۰۰ نیرو داشته است هم اکنون این تعداد را به ۱۵۰ یا کمتر کاهش میدهد.
وی ادامه داد: مشکل مهم این است که کارگری با ۱۵ یا بیش از ۲۰ سال سابقه کار، زمانی که اخراج میشود و در پی گرفتن حق و حقوقش از سازمان تامین اجتماعی است، بر اساس بیمه بیکاری حقوقی برابر با حداقل حقوقش را دریافت میکند و این حداقل برای زمان بازنشستگی اش نیز منظور میشود.
عضو هیئت مدیره انجمن صنفی کارگران ایران با تاکید بر اینکه هم اکنون بیش از ۷۰ درصد کارگران با حداقل حقوقشان بازنشست میشوند، گفت: متاسفانه سطح آگاهی جامعه کارگری نسبت به حقوقی که بر اساس قانون برایشان تدوین شده است بسیار پایین است.
مسئولان آمار مربوط به تعدیل نیرو را نمیگویند شوکت افزود: متاسفانه بعضی از مسئولان علی رغم اینکه آمار اشتغال بعضی مراکز را دائما اعلام می کنند، اما هیچ آماری از تعدیل نیروها ارائه نمیدهند این خود یکی از مسائل بسیار مهم در این وضعیت اقتصادی است.
وي تاکید کرد: بسیاری از نیروهای کارگر خانم، حقوقی کمتر از آنچه بر اساس قانون کار باید دریافت کنند میگیرند، در واقع خانمی که بر اساس قانون کار هشت ساعت کار میکند باید حقوقی معادل این مدت را بگیرد اما متاسفانه بعضی کارفرمایان اصلا توجهی به این مسائل ندارند.
مدیر کانون انجمنهای صنفی کارگری قم ادامه داد: در این زمینه باید از نبود بازرسیهای کافی گلایه کرد که موجب بروز این رویه شده است، البته نهادهای ذیربط و اداره کار نیروی کافی برای بازرسی از کارگاهها را ندارند و همین امر است موجب عدم بازرسی کافی میشود.
وی با بیان اینکه امضای قرارداد سفید توسط کارگران از دیگر معضلات است، گفت: کارفرمایان از کارگران میخواهند که این قرارداد را امضا کنند و تایید کنند که حق و حقوقشان را گرفته اند.
شوکت با تاکید بر اینکه طبقه بندی مشاغل رعایت نمیشود، گفت: البته اداره کار در اقدامی مناسب اعلام کرده است که قراردادهای سفید امضا را قبول نمیکند و باید مبلغ پرداخت شده در قرارداد ذکر شود، اما مسئله مهم این است که این اقدام کافی نیست و این اداره باید مدرکی مانند چک یا رسید بانکی برای اطمینان از واریز شدن حقوق از کارفرمایان دریافت کند.
تازمانی که مشکلات تولید و صنعت حل نشود وضعیت کارگران بهبود نمییابد عضو هیئت مدیره انجمن صنفی کارگران کشور افزود: تا زمانی که که مشکلات تولید در کشور ما حل نشود این مسائل وجود دارد، اگر مشکل تولید کنندگان حل شود قطعا شاهد کاهش اخراج ها و پرداخت کامل حقوق کارگران خواهیم بود.
شوکت ضمن انتقاد از وضعیت ایمنی در کارگاهها گفت: هم اکنون بیش از ۳۷ درصد حوادث کار در کل کشور مربوط به کارگران ساختمانی است، این در حالی است که استاندارد جهانی آن ۱۷ و در کشورهای توسعه یافته کمتر از ۱۰ درصد است.
وی با بیان اینکه کارگران ساختمانی هر روز با خطر سقوط از ساختمان، آسانسور و پلهها روبه رو هستند، گفت: متاسفانه نهادهای ذیربط مانند وزارتخانه، شهرداریها یا سازمانهای نظام مهندسی کمترین توجهی به امر ایمنی در محل کار نمیکنند.
رئیس خانه کارگر قم ادامه داد: مسئله ایمنی کار در کارخانجات بهتر از کارگران ساختمانی است اما به نسبت استانداردها در این مراکز هم پایین است.
اخراج کارگران دارای حق اولاد و عائله از مهمترین مشکلات کنونی است وی همچنین افزود: یکی از بزرگترین مشکلات جامعه کارگری اخراج کارگران متاهل و دارای حق اولاد و عائله است، در واقع این رویهای است که هم اکنون بسیاری کارفرمایان در پیش گرفتند و این کارگران را اخراج کرده و کارگران مجرد استخدام میکنند تا مجبور به پرداخت این حقوق نباشند.
شوکت در این زمینه گفت: بسیاری از زنان متاهل نیز به دلیل اینکه دارای مرخصی بعد از زایمان هستند اخراج میشوند و مجردین به جایشان استخدام میشوند، اما باید پذیرفت این که این اقدام تبعات زیادی اجتماعی به دنبال خواهد داشت و کسی که متاهل است و اخراج شود چگونه زندگیش را بگرداند.
کارگروه استانی مربوط به مسائل کارگران که هنوز تشکیل نشده است وی در پایان تصریح کرد: برای حل این مشکلات باید مسئولان دولتی و اجرایی و نمایندگان استانی این قوه با جدیت وارد عمل شوند، همچنین قراربود که کارگروهی در استان با حضور مسئولان استانی و نمایندگان کارگری ایجاد شود تا همفکری های لازم در آن صورت گیرد اما در حال حاضر ۱۰ ماه از تصویب تشکیل این کارگروه گذشته است و هنوز تشکیل نشده است.