قم نيوز : قم نیوز: معاون پژوهش موسسه آموزش عالی حوزوی امام رضا(ع) گفت: با توجه به انقلاب اسلامی، تحولات جهانی و مسائل نوپدید، حوزه باید فعالانه پاسخگوی این مسائل باشد.
به گزارش قم نیوز، سید حسین اسحاقی در دومین جشنواره انتخاب پژوهشگر برتر موسسه آموزش عالی حوزوی امام رضا(ع) که در سالن اجتماعات این موسسه برگزار شد در سخنانی به آسیبشناسی پژوهشهای دینی پرداخت و گفت: در دوران کنونی در جهان معاصر که دوران بالندگی و عصر دانایی است پژوهش جایگاه رفیعی دارد و به عنوان مهارت میتواند یاریگر لحظات انسان باشد.
وی خاطرنشان کرد: در این دوران که دوران روشمندی است ما باید با استفاده از اندوختهها و میراث پیشینیان به ویژه دین مبین اسلام جامعه را به سوی تعالی رهنمون سازیم.
معاون پژوهش موسسه آموزش عالی حوزوی امام رضا(ع) با بیان اینکه امروز نیاز به مهارتافزایی پژوهشی داریم، ابراز داشت: در همین راستا شعار امسال موسسه امام رضا «مهارتافزایی پژوهشی» قرار گرفت و در این زمینه قدمهای خوبی برداشته شد.
وی با اشاره به برگزاری کلاسهای روش تحقیق و آشنایی با نحوه نویسندگی با هدف مهارتافزایی پژوهشی اظهار داشت: در همین خصوص مسابقه پایاننامه نویسی غیر حضوری را نیز برگزار کردیم.
اسحاقی در ارتباط با تشکلها و فعالیتهای گروههای پژوهشی یادآور شد: در سال جاری سعی کردیم با وجود فقر بودجه، برای شش هسته پژوهشی بودجه حمایتی بگیریم و از این گروهها در گرایشهای مختلف پشتیبانی کنیم تا به مهارت پژوهشی دست یابند.
وی با تاکید بر اینکه برای دستیابی به مهارت پژوهشی باید جرأت و جسارت داشته باشیم، خاطرنشان کرد: فکر بالنده و جستجوگر و آموزش و کاربست لازم دو ضرورت اصلی تحقیق و پژوهش به شمار میرود.
معاون پژوهش موسسه آموزش عالی حوزوی امام رضا(ع) با بیان اینکه باید سمت و سوی حرکتهای نشستهای علمی تغییر کند، اظهار داشت: باید سعی کنیم نشستهای تخصصی را به جایگاهی برسانیم که به سمت کرسیهای آزاداندیشی حرکت کند.
وی افزود: تلاش میکنیم بحثهای چالشی را مطرح کنیم و نظرات موافق و مخالف را به نظاره بنشینیم تا بتوانیم به نقطه اساسی که مد نظرمان است نائل شویم.
اسحاقی تصریح کرد: با توجه به انقلاب اسلامی، تحولات جهانی و مسائل نوپدید روزی نیست که حوزه ساکت باشد زیرا از حوزه انتظار است باید فعالانه پاسخگوی مشکلات باشد.
وی با بیان اینکه شهید مطهری، علامه عسگری و علامه جعفری کسانی نبودند که مصرفکننده دانش باشند گفت: این بزرگان پژوهش را در کنار تحصیل و آموزش مورد توجه قرار دادند.
معاون پژوهش موسسه آموزش عالی حوزوی امام رضا(ع) با اشاره به بروز مسائل نوپدید در ابعاد مختلف از جمله بانکداری و مسائل مستحدثه پزشکی یادآور شد: امروز نیاز داریم که کاربست آموزش در عرصه پژوهش به ثمر رسانده شود.
وی تاکید کرد: باید به جایگاهی برسیم که محصول پژوهش و تحقیق در فرایند آموزشی جزو کتابهای درسی باشد.
اسحاقی با ابراز تاسف از گسست میان آموزش و پژوهش ابراز داشت: باید همگام با آموزش فکر بالنده نیز داشته باشیم که در حال حاضر هم زمان و هم مکان برای این امر مهیا است.
وی با بیان اینکه دورانی که در آن قرار داریم دوران ایثار و فداکاری است، افزود: ما امروز وارث خون شهدایی هستیم که شبانه روز خواب و آرام نداشتند و اکنون ما فرصتهای طلایی و موقعیتهای مناسبی در اختیار داریم.
معاون پژوهش موسسه آموزش عالی حوزوی امام رضا(ع) گفت: باید ضرورت انجام تحقیق محرز شود، انتخاب موضوع پژوهش با نیاز شناسی همراه باشد و تحقیقات نیاز جامعه را برطرف کند.