قم نيوز : قم نیوز: رئیس پژوهشگاه فرهنگ و هنر اسلامی، با تاکید براینکه امروزه شهرک ها و ساختمان های متعدد بدون توجه به طرح معماری اسلامی ایرانی ساخته می شود، اظهار کرد: ایجاد شهرک های فراوان در تضاد شدید با معماری اسلامی ایرانی است.
به گزارش قم نیوز، مرتضی گودرزی دیباج افزود: بسیاری از شهرک هایی که بطور جدی در کشور ساخته شده شبیه شوخی با طرح معماری اسلامی است.
این محقق و پژوهشگر هنری، با تاکید براینکه ساخت و سازها در تضاد شدید با معماری اسلامی ایرانی است، گفت: بسیاری از شهرک ها و ساختمانهای فراوانی که در بیش از سه دهه گذشته ساخته شده ذره ای توجه جدی به هنر و معماری اسلامی نداشته است.
گودرزی دیباج، ادامه داد: معماری در صورت تبدیل شدن به هنر یکی از عجیب ترین حوزه های هنری است چرا که معماری تنها گویشی و هنری است که مردم بطور مستقیم با آن ارتباط دارند.
رئیس مرکزهنرهای تجسمی حوزه هنری، تاثیر برگزاری همایش الگوی معماری و شهرسازی معماری اسلامی ایرانی را بر جامعه دانشگاهی و هنری ارزشمند دانست و بیان کرد: نباید در این سمینار تنها به مبانی نظریه پردازی پرداخت.
دیباج، بابیان اینکه عملیات معماری در ایران کاملا بی توجهه به چالش های موجود عمل می کند، افزود: دلیل عمده این مشکل اکتفا به مباحث نظریه پردازی و عدم توجه به مولفه های معماری اسلامی است.
این استاد دانشگاه با بیان این مطلب، ادامه داد: سازمانهای مرتبط و شهرداری می توانند با ایجاد دفتر و کمیته های ساده در نمای ساختمانها در فاز اول بصورت نظام نامه مشخص این مسئله را مورد توجه قرار دهند.
گودرزی گفت: معماری اسلامی ایرانی یکی از کثیرترین و عمیق ترین تاثیرات را بر مخاطبان و کاربران خود می گذارد و ما یکی از غافلترین در طول تمام تاریخ در حوزه معماری بودیم.
وی؛ افزایش عواطف و اعتقادات خانوادگی، حفظ زیبایی و حریم خانواده، وطن پروری، ثبت معاصر سازی و علایق فردی و خانوادگی را از مهمترین فواید معماری اسلامی ایرانی عنوان کرد و افزود: این درحالی است که معماری جدید وطن گریزی و عاطفه ستیزی را در پی خواهد داشت .
رئیس پژوهشگاه فرهنگ و هنر اسلامی، تاکید کرد: معماری که در طول سی سال گذشته ساخته شده، معماری دوران بحران است که مربوط به حل مسئله بمباران های اروپا است و پس از جنگ به دانشگاه ها و معماران تزریق شده است.
گودرزی دیباج، گفت: حوزه علمیه بستر پرسش، طلب و تمنا و خاستگاه پرسش جدی از منظر اسلامی ایرانی از معماری موجود و دستگاه های اجرایی است.
شایان ذکر است:همایش ملی الگوی معماری و شهرسازی در راستای تبیین فرهنگ دینی و ملی، طی روزهای ۴ و ۵ اردیبهشت ماه سال جاری همزمان با روز معمار به همت شهرداری قم برگزار می گردد.