قم نيوز : قم نیوز: مدیر مرکز مطالعات و پژوهشهای فلکی و نجومی وابسته به دفتر آیت الله سیستانی گفت: هلال ماه رمضان روز سه شنبه قابل رویت است.
به گزارش قم نیوز، محمد صالح نجف مدیر مرکز مطالعات و پژوهشهای فلکی و نجومی قم وابسته به دفتر آیت الله سیستانی، با اشاره به پیش بینیها در خصوص رویت هلال اظهار کرد: براساس محاسبات مرکز مطالعات و پژوهشهای فلکی و نجومی پیش بینیها بر این است که هلال ماه رمضان در روز سه شنبه قابل رویت باشد و اگر گزارش رویت هلال روز سه شنبه برسد، چهارشنبه روز اول ماه رمضان خواهد بود.
نجف، رویت هلال در روز دوشنبه را ناممکن دانست و افزود: براساس محاسبات در روز دوشنبه هلال در هیچ کجای جهان با چشم غیر مسلح قابل رویت نیست، گرچه بعضی افراد ادعا کردند رویت هلال با چشم مسلح و تلسکوپهای قوی در جنوب قاره آمریکا ممکن است که ما تقریبا آن را بعید میدانیم.
وی اضافه کرد: با توجه به اینکه جنوب قاره آمریکا هم اکنون در فصل زمستان به سر میبرد و برای رویت هلال در آن منطقه نیاز به دستگاههای دقیق است، پیش بینی رویت هلال در روز دوشنبه در آن منطقه را خیلی ضعیف میدانیم و در واقع میتوان گفت هلال ماه رمضان در روز دوشنبه در هیج جای دنیا قابل رویت نیست.
مدیر مرکز مطالعات و پژوهشهای فلکی و نجومی با اشاره به مشخصات هلال ماه رمضان اظهار کرد: هلال ماه رمضان امسال ارتفاع چندان بالایی را ندارد و مدت مکث پایینی را دارد، ولی نوری که دریافت کرده نور خوبی بوده است، به همین خاطر احتمال این است که هلال با چشم غیر مسلح نیز رویت خواهد شد که البته کاری راحت نخواهد بود و رویت هلال ماه رمضان امسال نیاز به دقت دارد.
وی ادامه داد: هر چه به سمت جنوب کشور و خط استوا حرکت کنیم، هلال با چشم مسلح را راحت تر رویت میکنیم و هر چه به سمت شمال کشور برویم رویت هلال سخت تر خواهد بود، البته رویت هلال به وضعیت جوی هم مرتبط است که اگر مشکلی در افق از لحاظ جوی و گرد و غبار نباشد، هلال رویت خواهد شد.
نجف هلال ماه رمضان امسال را هلال جذابی برای رصد دانست و افزود: ستاد استهلال مرکز مطالعات و پژوهشهای فلکی و نجومی در روزهای دوشنبه و سه شنبه نیروهای مختلفی را برای رصد هلال ماه رمضان اعزام کند که این نیروها گزارش رصدی خود را به دفاتر مراجع عظام ارسال میکنند.
مدیر مرکز مطالعات و پژوهشهای فلکی و نجومی با اشاره به نحوه رصد در کشور عربستان اظهار کرد: رصد در کشوری مثل عربستان مشکلات فراوانی دارد و آن ها شهادت یکی دو نفر را قبول میکنند و رویت هلال را اعلام میکنند که از دقت لازم برخوردار نیست، اما این در حالی است که ما در کشورمان با گروههای مختلف رصدی در ارتباط هستیم که گزارشهای خود را اعلام میکنند و سپس رویت هلال اعلام میشود.
وی اضافه کرد: در عربستان گاهی اوقات رویت هلال را به اشتباه اعلام میکنند که پس از مدتی اشتباه خود را اعلام میکنند، اما مبنای ما بر اساس رویت هلال است و اعلام رویت هلال در کشورمان گاهی اوقات با کشورهای عربی متناسب است و برخی اوقات متفاوت بوده است.
مدیر مرکز مطالعات و پژوهشهای فلکی و نجومی با اشاره به برنامه رصد هلال ماه رمضان در استان قم گفت: گروههای رصد در روزهای دوشنبه و سه شنبه در ارتفاعات بوستان علوی مستقر میشوند و تجهیزات برای رصد عمومی قرار میدهیم که افراد علاقه مند میتوانند به آن محل مراجعه کنند، البته گروههای تخصصی با توجه به وضعیت جوی در مکانهای دیگر مستقر میشوند.