يکشنبه ۳۱ شهريور ۱۳۹۲ ساعت ۱۳:۴۰
کد مطلب : 16050
قم نیوز گزارش می دهد:

اعلام برنامه‌های همایش بین‌المللی میراث مشترک ایران و هند

قم نيوز : قم نیوز: نخستین همایش بین‌المللی میراث مشترک ایران و هند، پنجشنبه هفته جاری با حضور شخصیت‌های داخلی و خارجی مانند ژاله آموزگار، مهدی محقق، غلامعلی حداد عادل، میرجلال‌الدین کزازی، داریوش شایگان، بهمن نامور مطلق، مجید سرسنگی، فتح‌الله مجتبایی، عبدالله انوار، حسن شادروان و فریدون جنیدی و همچنین اکرام‌الدین (از هند)، ولادیمیر ایوانف (از روسیه) و نائومی شیمیزو (از ژاپن) در قم برگزار می‌شود.
اعلام برنامه‌های همایش بین‌المللی میراث مشترک ایران و هند
به گزارش قم‌نیوز، فرزانه اعظم لطفی، دبیر علمی نخستین همایش بین‌المللی میراث مشترک ایران و هند، از برگزاری این همایش از سوی مجمع ذخایر اسلامی و مؤسسه تاریخ علم و فرهنگ روز پنجشنبه هفته جاری خبر داد و گفت: این همایش با رویکرد تاریخ ادبیات، هنر، علوم و فنون، ادیان، عرفان و فلسفه و در محورهایی پژوهشی مانند معماری تطبیقی، ادبیات و اساطیر، فرهنگ و ایران باستان، هنر، موسیقی آئینی، مطالعات ادبیات و فلسفه و عرفان، مطالعات تاریخی و فرهنگی، مطالعات ادبی و تطبیقی، مطالعات نسخه‌شناسی و کتابشناسی، مطالعات هندی و موسیقی، علوم دقیقه و علوم پزشکی برگزار می‌شود.
 
وی افزود: نزدیک به 200 مقاله به دبیرخانه این همایش رسیده که 150 تا 180 مقاله مورد پذیرش قرار گرفته و تعدادی از آنها در روز برگزاری همایش ارائه و چکیده مقالات پذیرفته شده هم در کتاب آن چاپ خواهد شد.
 
اعظم لطفی همچنین به برخی مهمانان دعوت شده برای شرکت در همایش بین‌المللی میراث مشترک ایران و هند اشاره کرد که اسامی برخی از آنها به این شرح است: ژاله آموزگار، محمد جعفری دهقی، حسن رضایی باغ‌بیدی، مهدی محقق، غلامعلی حداد عادل، محمد قاسم‌زاده، رستم خسرویانی، عبدالرحیم سلیمانی، میرجلال‌الدین کزازی، داریوش شایگان، سیدامیر منصوری خواجه، اکرام‌الدین (از هند)، حسن شادروان، مریم خلیلی جهان تیغ، ولادیمیر ایوانف (از روسیه)، نائومی شیمیزو (از ژاپن)، مجتبی کلانتری خرمی، بهمن نامور مطلق، مجید سرسنگی، فتح‌الله مجتبایی، عبدالله انوار، رضوال الرحمان، نیره ابیات و فریدون جنیدی.
 
به گفته دبیر علمی همایش بین‌المللی میراث مشترک ایران و هند، این همایش از ساعت 9 صبح روز پنجشنبه هفته جاری 4 مهر در دانشگاه شیخ مفید قم افتتاح می‌شود و تا ساعت 19 ادامه خواهد داشت. در حاشیه این همایش نمایشگاهی از 200 سکه نفیس هندی از مجموعه تاریخی میرزا محمد کاظمینی و نیز فروشگاه کتابی درباره تمدن ایران و هند برپا خواهد شد. همچنین برای شرکت کنندگان و دعوت شده به این همایش یک تور قم گردی شامل بازدید از حرم حضرت معصومه (س) و تالاب معصومه و نیز کتابخانه آیت‌الله مرعشی نجفی و چند مرکز فرهنگی دیگر در نظر گرفته شده است.
 
در همین رابطه علی‌اکبر صفی‌پور، معاون کتابخانه ملی ایران ضمن اشاره به مشارکت این سازمان در همایش میراث مشترک ایران و هند، درباره انگیزه این مشارکت هم گفت: هزاران نسخه خطی به زبان فارسی در کشور هند می‌شود و ما تلاش می‌کنیم از طریق مشارکت در برگزاری این همایش پلی بسازیم برای حفاظت و نگهداری بیشتر از میراث گذشته کشورمان در ایران بزرگ فرهنگی که هند هم بخش بزرگی از آن بوده است.
 
وی افزود: سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، تعدادی از روسای کتابخانه‌های بزرگ هند از جمله رئیس کتابخانه ملی، رئیس مرکز نسخ خطی حیدرآباد، رئیس کتابخانه بزرگ رضا رامپور و دو نفر از فهرست‌نویسان برجسته هندی از جمله دکتر اکرم‌الدین را که به مراکز نگهداری‌کننده نسخ خطی در ایران و برای شناسایی نسخ خطی ایران در هند، کمک‌های شایانی کرده‌اند، برای شرکت در این همایش دعوت کرده که ان‌شاءالله در آن شرکت خواهند کرد.
 
به گفته معاون کتابخانه ملی ایران، این سازمان در چاپ چکیده مقالات همایش هم همکاری می‌کند و با مشارکت در نمایشگاهی که در محل برگزاری همایش برپا خواهد شد، تلاش می‌کند سهم خود را در برگزاری این رویداد بین‌المللی ادا کند.
 
صفی‌پور با اشاره به مشارکت سفارت هند در ایران و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در همایش بین‌المللی میراث مشترک ایران و هند، با اشاره به ارسال صدها مقاله به دبیرخانه این همایش، از تلاش کتابخانه ملی ایران برای تهیه نسخه الکترونیک از نسخ خطی موجود در هند و کمک این سازمان به مراکز مرتبط در هند برای مرمت این نسخ خبر داد.
انتهای پیام/123
https://qomnews.ir/vdcbggb8.rhb0spiuur.html
نام شما
آدرس ايميل شما