قم نيوز : قم نیوز: مدیرکل غله و خدمات بازرگانی قم گفت: اگر در مدت یک ماه از نان سبوس دار استقبال کنند، بعد از مدتی میزان سبوس را به صورت پلکانی بالا می بریم.
به گزارش قم نیوز، فرهاد زارع، صبح پنجشنبه در نشست خبری نان سبوس دار در مرکز بهداشت استان، با اشاره به گندم خیز نبودن خاک قم، اظهار کرد: قم استان گندم خیزی نیست و گندمهای موجود در قم نیز از استانهای اطراف و در برخی موارد نیز از کشورهای استرالیا، کاندا و آلمان تأمین می شود.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی قم افزود: در پروسه نگهداری گندم در مخازن سیلو وبا آزمایش، گندم های مرغوب و ضعیف شناسایی می شود که بر همین اساس گندم ضعیف با گندم مرغوب مخلوط می شود.
وی با اشاره به 5 کارخانه فعال آرد استان، تصریح کرد: به گندم هنگام آسیاب توسط ماکروفیدر افزودنی هایی نظیر آهن و گلوتن نیز اضافه می شود و از ابتدای ورود گندم به سیلو تا مرحله آسیاب آن و رساندن به دست مردم نیز مرکز بهداشت استان بر فعالیت های ما نظارت می کند.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی قم با اشاره به استقبال مردم از انواع نان عنوان کرد: مردم استان اول به نان سنگک و بعد از آن به نان لواش توجه دارند.
وی با اشاره فواید سبوس گندم خاطرنشان کرد: پوست گندم به خاطر این که در معرض نور خورشید و باد بوده است منبع غنی از انرژی است که نباید آن را نادیده گرفت.
زارع باتاکید به استقبال مراجع از طرح افزایش سبوس به آرد تصریح کرد: بر اساس اشاره آیت الله مکارم شیرازی افزایش سبوس به آرد، برای کارخانه آرد و نانوا نیز صرفه اقتصادی دارد. از سوی دیگر برای افزایش سبوس به نان مردم، رسانه ها باید به گونه ای فرهنگ سازی کنند که چالش اجتماعی ایجاد نشود.
زارع تاکید کرد: اگر در مدت یک ماه از نان سبوس دار استقبال کنند، بعد از مدتی میزان سبوس را به صورت پلکانی بالا می بریم.
مدیر کل غله و خدمات بازرگانی استان تصریح کرد: میزان سبوس نان سنگک باید 10 درصد، بربری 18 درصد، لواش و تافتون 14 درصد باشد.
انتهای پیام/125