قم نيوز : قم نيوز: مفسر قرآن کریم گفت: وقتی امام خمینی(ره) رهبری نهضت اسلامی را در سال 42 در دست گرفت آنگاه توانست با قدرت قرآن و اهل بیت(ع)، فرهنگ جهاد و شهادت را به ایرانیان بدهد و به همین وسیله آنها را ستون دین کند.
به گزارش قم نيوز، آیتالله عبدالله جوادی آملی ظهر امروز در نشست دانش اجتماعی مسلمین؛ ظرفیتها و چالشها که در سالن کنفرانس مؤسسه علوم وحیانی اسراء برگزار شد اظهار کرد: با نظر به اصل معاد در مییابیم که عمر ما در این جهان ابدی نیست بنابراین ضرورت ایجاب میکند که علم و دانشی را دنبال کنیم که ابدی باشد تا با دست خالی به آن جهان نرویم.
وی افزود: در تفکر دینی، اجتماع دارای جایگاه ویژهای است و از آن به ستون دین یاد میشود یعنی هم حرکت عرفی و مردمی برای آن قائل میشود و هم حرمت الهی برای اجتماع متصور است.
مفسر قرآن کریم با بیان اینکه مردم ستون دین و جامعه اسلامی هستند و این را میتوان از نامههای حضرت علی(ع) به مالک اشتر به خوبی برداشت کرد گفت: به همین دلیل معرفت نسبت به اقشار مختلف مردم اهمیت دارد.
وی ادامه داد: اگر سخن از دین حکیمانه است باید فرامین حکیمانه هم از آن استخراج شود بنابراین وقتی بیان میشود که مردم ستون دین هستند ابتدا باید دین را به خوبی شناخت، آن را اقامه کرد و در نهایت به اقامه اجتماع پرداخت زیرا این امر سبب تداوم و تقویت نظام حکومتی نیز میشود.
آیتالله جوادی آملی با اشاره به عقاید مختلف در مورد مرگ و زندگی پس از آن عنوان داشت: گروهی مرگ را به معنای نیستی و نابودی تلقی میکنند و گروه دیگر نیز قائل به ابدیت بشر هستند ولی اگر اینگونه تصور کنند که مرگ از پوست به در آمدن است آنگاه علمی دارند دوام ندارد.
استاد برجسته حوزه علمیه قم به زندگی جمع پس از مرگ اشاره کرد و افزود: هر چند در قیامت و برزخ مردم همه در کنار هم هستند ولی این یک زندگی جمعی است و معنای اجتماعی ندارد چون روابط از بین رفته است.
وی به سخن ابن عربی خطاب به فخر رازی اشاره کرد و گفت: ابن عربی میگوید آن علمی را تحصیل کن که هرگز تو را رها نکند؛ معنایش آن است که علم اگر معالم را رها کرد آنگاه انسان تهیدست میشود.
آیتالله جوادی آملی خاطرنشان کرد: معاد اصلی مهم در تعالیم پیامبران بوده و همه آنها میخواستند به انسانها بگویند که بشر مرگ را میمیراند و بر همین اساس چنانچه چیز وهمی، زمینی یا زمانی تهیه کردیم باختهایم.
مفسر قرآن کریم با بیان اینکه هر دانشی میتواند صبغه دینی داشته باشد گفت: باید به دنبال علمی باشیم که معلوم ازلی را به ما نشان بدهد.
وی خاطرنشان کرد: اگر در روایات انسان را دچار ضرر و زیان معرفی کرده به این دلیل است که بشر سرمایههای خود را بدون اینکه در نظر داشته باشد عمرش میگذرد هدر میدهد زیرا گمان میکند همواره در قدرت و جوانی باقی میماند.
آیتالله جوادی آملی بر ضرورت توجه به علم توحیدی اشاره کرد و افزود: جامعهشناسی محدود و دارای زمانی کوتاه است بنابراین باید به علم ابدی یا همان توحید روی آورد.
استاد اخلاق حوزه علمیه قم مردم را ستون دین دانست و تصریح کرد: در جریان جنگهای اول و دوم جهانی ابرقدرتها به ما دستور میدادند و ما اجرا میکردیم ولی وقتی امام خمینی(ره) رهبری نهضت اسلامی را در سال ۴۲ در دست گرفت آنگاه توانست با قدرت قرآن و اهل بیت(ع)، فرهنگ جهاد و شهادت را به ایرانیان بدهد و به همین وسیله آنها را ستون دین کند.
وی اضافه کرد: مکتب ایرانی و دیگر مکاتب نمیتوانند ما را به سرانجامی نیک برسانند بلکه آنچه سبب شده که تا اینجا برسیم مکتب اسلام بوده همانطور که در دوران دفاع مقدس هم پرچمهای یا حسین(ع) و یا زهرا(س) ملت ایران را پیروز کردند.