قم نيوز : قم نیوز: آیت الله مکارم شیرازی با اشاره به خطرات بسیار زیادی که تشیع را مورد هدف قرار گرفته است گفت: وهابیت ها یک آیه قرآن را مورد توجه قرار می دهد و سپس آن را تفسیر به رای می کنند و سپس به کشتار شیعیان می پردازند.
به گزارش قم نیوز، آیتالله ناصر مکارم شیرازی شب گذشته در پنجمین دوره مسابقات قرآن حوزههای علمیه که در دارالقرآن علامه طباطبایی برگزار شد با اشاره به اینکه باید انسان در قرآن کریم تدبیر کند اظهار کرد: باید بیندیشیم که قرآن برای چه کسانی و در چه هدفی نازل شده و بر مسیر سعادت اناسن در بر اساس چه رویکردی تبیین شده است.
وی با اشاره به اینکه تفکر و تامل در عالم اندیشه کند تصریح کرد: قرآن کریم می تواند زمینه ساز رشد و تعالی انسان ها شود و خط و مشی موضوعات سیاسی، اخلاقی، سیاسی جامعه را تبیین کند.
این مرجع تقلید با اشاره به اینکه موضوعات بسیار زیادی در قرآن کریم مورد اشاره قرار گرفته است عنوان کرد: تفسیر ترتیبی و موضوعی در شرایط فعلی می تواند در شرایط فعلی مشکلات جامعه را حل کند.
استاد حوزه علمیه قم گفت: وهابیت ها یک آیه قرآن را مورد توجه قرار می دهد و سپس آن را تفسیر به رای می کنند و سپس به کشتار شیعیان می پردازند.
آیت الله ناصر مکارم شیرازی با اشاره به اینکه تکفیری ها آیات بسیار زیادی را نفی می کنند عنوان کرد: کشتن فرزندان به وسیله عرب جاهلی در زمان جاهلیت است؛ غالبا گمان میکنیم دختران را زنده به گور میکردند و دلیل این امر خرافات بوده ولی دو مورد دیگر هم در قرآن آمده که یکی از آنها فقر است.
وی با اشاره به اینکه خرافات، فقر اعتقادی و فقر اقتصادی میتواند سرچشمه نابسامانیهای عظیم در جامعه بشری شود تا آنجا که انسان با دست خودش فرزندش را سر ببرد خاطر نشان کرد: موضوعات بسیار زیادی در این زمینه باید مورد تحلیل و بررسی قرار می گیرد.
وی قربانی فرزندان برای تقرب به بتها را از دیگر عوامل کشتن آنها توسط والدین در زمان جاهلیت دانست و افزود: فقر اقتصادی، فقر اخلاقی و فقر اعتقادی سه عامل اساسی در این موضوع هستند، امروزه هم به همین دلایل سقط جنین میکنند و بیشتر مسائل اقتصادی را دلیل آن عنوان میدارند و این همان کاری است که در عصر جاهلیت رخ میداد.
آیتالله مکارم شیرازی با اشاره به اینکه سه خطر متدبران در قرآن را تهدید میکند خاطرنشان کرد: نخست آنکه گفته شود قرآن برای ما کافی است و روایات به دردمان نمیخورد در حالیکه روایات و احادیث دریچهای برای آشنایی با کلام وحی هستند و شنیده شده در گوشه و کنار برخی گروهها سخن از تدبر در قرآن به میان آوردهاند و روایات را به تدریج کنار میگذارند در حالیکه بر اساس حدیث ثقلین، کتاب خدا و عترت پیامبر باید در کنار یکدیگر باشند و مبادا خیال کنیم تدبر در قرآن به معنای استخراج همه مطالب از کتاب است.
استاد حوزه علمیه قم گرفتار شدن در دام تفسیر به رأی را دومین مشکل متدبران در قرآن دانست و افزود: فتواهای وحشتناک برخی مفتیان به همین دلیل صادر میشود و در این زمینه باید تمامی موضوعات را مد نظر قرار گرفت.
وی تصریح کرد: غلو و حرف های بی اساس در مورد معصومین(ع) و تفسیر آیات بر همین اساس و حتی گاهی اوقات قائل شدن به تحریف قرآن خطراتی هستند که شیعه را تهدید می کند و باید عالمان دینی در این زمینه تلاش کنند.